22 / 05 / 2024

tarlaya yol almak

tarlaya yol almak

İmar alabilmek için tüm arsa,tarla gibi yerlerinin yola cephesi olması gerekiyor.Bazı tarlaların,arsaların yola cephesi bulunmamaktadır.İşte yola cephesi olmayan tarlaya yol almak için gerekenler!

Uzman isim açıkladı: Bu otomobiller yarı fiyatına satılıyor! Otomobil almak isteyenler için yeni yol...

Otomobil fiyatlarının son zamanlarda yükselmesi ile araba almak isteyenler uygun fiyata araba alabilmenin yöntemlerini araştırıyor. Uzman isim açıkladı, bu otomobiller yarı fiyatına satılıyor...

Tarlaya prefabrik ev yapılır mı? İzin almak gerekir mi?

Arsa sahipleri maliyeti uygun olan, kullanımı pratik olan bu evlerin yapımı için gerekli şartları aldıktan sonra prefabrik projelerini gerçekleştirebilirler. Peki “Tarlaya prefabrik ev yapılır mı? İşte detaylar!

Yüksek kira almak isteyen ev sahipleri bunu da yaptı: Ya evi boşalt ya da farkı öde!

Yüksek kira almak isteyen ev sahipleri yeni bir yol buldu. Kiracılardan geçmiş dönem enflasyon farkını isteyip alacaklı davası açan ev sahibi  ''ya geçmiş farklı öde ya da evi boşalt' diyerek kiracılarından yüksek kira talep ediyor.

İstanbul Finans Zirvesi 8-9 Eylül'de!

Bu yıl 6. kez düzenlenecek olan İstanbul Finans Zirvesi, 8-9 Eylül 2015 tarihlerinde Hilton Convention Center’da gerçekleştirilecek. Zirvenin ana teması "Düşük Büyüme ve Düşük Faiz Ortamında Yol Almak" olacak.

Murat Özdemir: Yeşil Yol Projesi'nin bölgeye katkısı olacak!

Mimar ve Mühendisler Grubu Genel Başkanı Özdemir: "Yeşil Yol Projesi'nin bölgeye katkısı olacaktır. Bölge insanının çekincelerini de dikkate almak lazım" dedi.

Yola cephesi olmayan tarlaya yol almak için gerekenler!

İmar alabilmek için tüm arsa,tarla gibi yerlerinin yola cephesi olması gerekiyor.Bazı tarlaların,arsaların yola cephesi bulunmamaktadır.İşte yola cephesi olmayan tarlaya yol almak için gerekenler!

Araziye yol almak için gerekenler!

İmar mevzuatı gereğince kanunun 18 inci maddesinin uygulanamadığı hallerde yola cephesi bulunan parsellerden herhangi biri ile tevhid edilmesi mecburi kılınıyor. Peki, araziye yol almak için gerekenler nelerdir?

Kadastral yola cephesi olmayan tarlaya nasıl yol alınır?

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hükümlerine göre kadastral yola cephesi olmayan tarlaya nasıl yol alınır? Arazinin Kadastral yola cephesi yoksa ne yapılır?

Bina cephelerine reklam almak!

Günümüzde reklam mecraları arasında binaların dış cephesi de yer alıyor. Apartman için gelir sağlayan bu uygulama nasıl gerçekleşiyor? İşte bina cephelerine reklam almak için izlenen yol...

Edirnekapı'da da, Taksim benzeri yol çalışması eziyeti!

Taksim'deki çalışmalar nedeniyle 3 metre yol için 300 metre yol yürünüyor. Bu durumun benzeri Edirnekapı'da da yaşanıyor...

Tesco Kipa, Uyum Gıda hisselerini almak için görüşmelere başladı!

Mağaza sayısını 2013 yılına kadar 70 mağaza açmak isteyen Tesco Kipa, Uyum Gıda'nın çoğunluk hisselerini satın almak için görüşmelere başladı...

2013'te 6 bin kilometre yol yapılacak!

Hükümet 2013 yılında toplam 6 bin 567 kilometre yol yapacak...

Mardin Yenişehir Mahallesi'nde yol çalışmaları devam ediyor!

Mardin Belediyesi Yenişehir 13 Mart Mahallesi'nde altyapı ve yol yapım çalışmalarına devam ediyor

tarlaya yol almak Haberi

tarlaya yol almak

Yola cephesi olmayan tarlaya yol almak için gerekenler!

Yola cephesi olmayan parsellerin bulunduğu yerlerde yola cephesi bulunmayan parsele yola cephe sağlamaya yönelik düzenleme yapılmaksızın bu parsele ve sınırı bulunan diğer parsellere ruhsat düzenlenmiyor.Ruhsat alınabilmesi için tarlanın yola cephesi olması gerekiyor.


Ruhsatın alınabilmesi için İmar Kanununun 18 inci maddesinin uygulanamadığı hallerde yola cephesi bulunan parsellerden herhangi biri ile tevhid edilmesi mecburi kılınıyor.


Parsellerin maliklerinin kendi aralarında anlaşamadığı hallerde bu alanlarda plana ve yapılaşmamış olup olmadığına göre müsait olan parsellerle resen tevhid yoluyla parselasyon yapmaya ilgili idare yetkili oluyor.


Yola cephesi olmayan tarla eğer imar planları kapsamında değilse şu işlemlerin yapılması gerekiyor:


1. Yola cephesi olan komşu parsellerden geçit hakkı alarak yola cephe sağlanabiliyor. Geçit hakkı komşu parsellerin malikleri ile anlaşarak alınabileceği gibi anlaşamama durumunda Kadastro...