02 / 05 / 2024

taş mektep restore edildi

taş mektep restore edildi

Restorasyon kapsamında tarihi binanın, yığma tuğla ve taş duvarları özgün haliyle korunarak, çürümüş olan ahşap döşemeleri, pencereleri, tavan kaplamaları ile çökmüş olan çatısı özgün halinde tüm detaylarına uygun olarak yenilendi....

Taşmektep Mimarlık Mühendislik İnşaat Dizayn Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taşmektep Mimarlık Mühendislik İnşaat Dizayn Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Konur tarafından kuruldu.

Sivas'ta metruk konaklar restore ediliyor!

Sivas'ta tarihi özelliği bulunan konaklar kültür ve turizme yeniden kazandırılması için restore ediliyor.

Kars'ta turistik yapılar restore ediliyor!

Kars'ta yer alan turistik ve tarihi yapılar turizmi canlandırmak için restore ediliyor. 

Malatya'daki tarihi Taş Köprü'nün restore edilmesi talebi mecliste!

Malatya'nın Arapgir ilçesinde yer alan tarihi Taş Köprü'nün restore edilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Üsküdar Belediyesi'nce restore edilen tarihi yapılar mecliste!

Üsküdar Belediyesi tarafından restore edilen tarihi yapılara dair çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa'da iki asırlık bina restore edildi!

Bursa'da 19. yüzyılda tüm özellikleriyle inşa edilen, Devlet Misafirhanesi ve Rus Konsolosluğu olarak kullanılan sonrasında konut özelliği taşıyan bina restore edildi.

Tekirdağ'da 2.4 milyona restore edilen Şarköy-Güzelköy Camisi Mart'ta açılacak!

Tekirdağ'da restore edilen Osmanlı yapısı 600 yıllık Şarköy-Güzelköy Camisi'nin Mart'ta ibadete açılacağı açıklandı.

Bilecik Osmaneli Konakları restore ediliyor!

Bilecik Osmaneli'de kerpiç taş ve ahşap kullanılarak inşa edilen cumbalı konaklar, restore edilerek turizme kazandırılacak. 

Kadıköy Kalamış Şehit Murat Özyalçın İlkokulu restore edildi!

Şehit piyade binbaşının adını taşıyan Kadıköy Kalamış Şehit Murat Özyalçın İlkokulu’nun restorasyon çalışmaları tamamlandı. Restore çalışmaları dahilinde okulun bahçesine 100 metrekarelik arsa dahil edildi.

Bilecik'in tarihi evleri, ticaret merkezi olacak!

Osmanlı Dönemi'nde Bağdat-İstanbul yolunda konaklama ve ticaret merkezi olarak kullanılan 7 kervansaraydan biri olan Tarihi İpek Yolu'ndaki Taşhan, restore edilerek aslına uygun şekilde ticaret merkezi olarak hizmet verecek.

Çukurca'da 400 yıllık taş evler restore edildi!

Hakkari'nin Irak sınırının sıfır noktasında yer alan Çukurca'da 400 yıllık olduğu tahmin edilen tarihi kale evlerinin turizme kazandırılması için devam eden restorasyon çalışmaları tamamlanıyor.

Sivas'ta 112 yıllık jandarma binası restore ediliyor!

Sivas'ta 1908 yılında Vali Reşit Akif Paşa zamanında "Jandarma Dairesi" olarak yaptırılan tarihi bina restore ediliyor.

Antalya’daki Şehzade Korkut Camisi restore ediliyor!

Antalya Kaleiçi’nde bulunun Şehzade Korkut Camisi restore ediliyor. Yıkıntıda bulunan taşlar yapay zeka aracılığıyla birleştiriliyor. Cami bu yıl açılacak.

taş mektep restore edildi Haberi

taş mektep restore edildi



Marmara depremi ile büyük oranda hasar gördüğü için kapatılan ve 2009’da çıkan bir yangınla kullanılamaz hale gelen Taş Mektep (Bakırköy İlköğretim Okulu) İstanbul İl Özel İdaresi tarafından restore edildi. Yenilenen bina, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Mesleki Eğitim Merkezi olarak hizmet verecek. Restorasyon kapsamında tarihi binanın, yığma tuğla ve taş duvarları özgün haliyle korunarak, çürümüş olan ahşap döşemeleri, pencereleri, tavan kaplamaları ile çökmüş olan çatısı özgün halinde tüm detaylarına uygun olarak yenilendi. Tarihi yapının çevre düzenlemesi de İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yapılıyor. 2 milyon 496 bin TL’ye gerçekleştirilecek çevre düzenlemesinin ise bu yılın sonunda bitirilmesi hedefleniyor.


Radikal...