26 / 05 / 2024

taş ocağı işletmesi sapanca gölü

taş ocağı işletmesi sapanca gölü

Yargı, Sapanca Gölü ve civarındaki çevre katliamına izin vermedi. 2 milyon kişinin içme suyu ihtiyacını karşılayan gölün kenarına açılan taş ocağının işletme iznini iptal eden mahkeme kararıyla birlikte bir yanlıştan dönülmüş oldu...

Marmaris’te mermer ocağı projesinin ÇED süreci sonlandırıldı!

Muğla’nın Marmaris ilçesinde özel bir firma tarafından yapılması planlanan mermer ocağı işletmesi için başlatılan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci, proje sahasının orman alanında yer alması ve aynı zamanda da yerleşim yerlerine yakın olması gerekçesi ile sonlandırıldığı açıklandı.

Migros'ta ayçiçek yağı fiyatları dip yaptı! Bu indirim sadece 2 gün geçerli!

Perakende devi Migros'ta ayçiçek yağı fiyatları resmen dip yaptı. Sadece 2 gün geçerli olarak bu indirimle Torku Altınekin 5 litre ayçiçek yağı fiyatı 219,90 TL'den 179,90 TL'ye indi.

90 bin taşerona kadro düzenlemesinde son durum ne? Taşeron işçilerine ne zaman kadro verilecek?

Taşeron kadro konusunda son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından merak ediliyor.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra memur ve emeklilere müjde vereceğini açıklarken gözler taşeron kadrosuna çevrildi. Peki Taşeron işçilerine ne zaman kadro verilecek? 

Kadro bekleyen taşeron işçilere müjde! Taşerona kadroda detaylar tek tek belli oldu!

Memur ve emekli zammının belirlenmesinin ardından gözler şimdi de taşeron işçiye kadro düzenlemesine çevrildi. Bu doğrultuda, taşeron işçiye kadroda detaylar tek tek belli oldu.

2023 Belediye taşeron işçilerine kadro ne zaman gelecek? Taşeron işçilere kadro verilecek mi? 

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki 900 bin taşerona kadro verilmesinden sonra, yaklaşık 100 bin taşeron işçi kadro müjdesi bekliyor. Peki, Taşeron işçilere kadro verilecek mi? İşte detaylar...

Kadroya alınan taşeron işçiler için emsal karar! Tazminat ve izin alacakları bu şekilde hesaplanacak!

2018 yılında kadroya alınan taşeron işçilerinin ihbar ve kıdem tazminatı ile yıllık izin alacaklarının hesaplanması konusunda taşeronluk dönemindeki çalışma sürelerinin de dikkate alınması gerektiği kararına vardı.

90 bin taşeron işçiye kadro müjdesi! Hayaller gerçek oluyor! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yaptığı açıklamalar sonrası 90 bin taşeron işçiye kadro düzenlemesinin detayları sorgulanıyor. Bakan Bilgin, "Önümüzde dosyamız duruyor ve düzenlemenin büyük kısmını tamamladık” dedi.

Taşeron işçiye kadro müjdesi! Bakan Bilgin resmen açıkladı!

Toplam 60 bin çalışanı ilgilendiren taşeron işçiye kadro düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle taşeron işçilerin kadrolu işçi olarak çalışmaları sağlanacak ve bazı sosyal haklarda da iyileştirmeye gidilecek. Bakan Bilgin’den konuyla ilgili bir müjde geldi.

90 bin taşeron işçiye kadro ne zaman verilecek? Bakan Bilgin resmen açıkladı! Taşerona kadroda son durum!

"90 bin taşeron işçiye kadro ne zaman verilecek?" sorusunun cevabı sorgulanan konular arasında yer alıyor. Çeşitli kurumlarda taşeron olarak çalışan işçiler kadro için gün sayıyor. Peki, 90 bin işçiye kadro ne zaman gelecek? Belediye şirket çalışanlarına kadro görüşmeleri başladı mı? İşte detaylar..

4/A, 4/D Belediye şirket işçilerine kadro geldi mi? Belediye Taşeron işçilerine kadro gelecek mi?

4A, 4B sözleşmeli personel kadroya geçip geçmeyeceğini merak ediyor. Peki, 4/A, 4/D Belediye şirket işçilerine kadro geldi mi? Belediye Taşeron işçilerine kadro gelecek mi?

Migros’ta Ayçiçek yağı fiyatları çakıldı! 5 litrenin fiyatı herkesi şaşırtacak! Migros 29 Kasım 2022 fiyat listesi…

Migros’ta Ayçiçek yağı fiyatları resmen dibi gördü. Migros markalı 5 litre Ayçiçek yağı 154.90 lira, Emek Ayçiçek yağı 5 litre ise 168.90 liraya satışa sunuldu. İşte Migros 29 Kasım 2022 fiyat listesi…

Migros'ta ayçiçek yağı 122,90 TL, dana kıyma 44 TL! Yeni indirimi yetişen alıyor! 15 Kasım 2022 fiyat listesi

Migros Market indirimli ürünlerini açıkladı. İndirim kapsamında ayçiçek yağı ve et fiyatları dibi gördü. Peki Migros'ta ayçiçek yağı ve et çeşitlerinin fiyatı ne kadar kaç TL? İşte 15 Kasım 2022 fiyat listesi...

Taşeron işçilere kadro ne zaman? 90 bin işçi kadroya alınacak mı?

Taşerona kadro ne zaman çıkacak? sorusunun cevabı araştırılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuyla ilgili en son yaptığı açıklamada 90 bin taşeron işçinin problemlerini kasım ayında ya da daha erken bir zamanda çözmüş olacaklarını söylemişti. Peki 90 bin işçi kadroya girecek mi

taş ocağı işletmesi sapanca gölü Haberi

taş ocağı işletmesi sapanca gölü

Yargı, Sapanca Gölü ve civarındaki çevre katliamına izin vermedi. 2 milyon kişinin içme suyu ihtiyacını karşılayan gölün kenarına açılan taş ocağının işletme iznini iptal eden mahkeme kararıyla birlikte bir yanlıştan dönülmüş oldu. Aynı yerde 40 yıl önce açılan taş ocağı da yargı kararı üzerine kapatılmıştı.


İki milyon kişiye içme suyu sağlayan Sapanca Gölü’nün kenarında açılan taş ocağının işletme izni mahkeme tarafından iptal edildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, geçen yıl Hızlı Tren Projesi için Devlet Demiryolları’na, Yanık köyünde taş ocağı işletme izni vermişti. Köy Muhtarı Sibel Baykal, ocağın Sapanca Gölü’nde geri dönüşümü mümkün olmayan kirliliğe sebep olacağını, bu sebeple konuyu yargıya taşıdıklarını söyledi.


90 hektar alanda 5 yıllığına verilen izinle TCDD ile çalışan firma, taş ocağını işletmek için hazırlıklara başladı, ancak...