20 / 05 / 2024

taşhan voyvoda hanı

taşhan voyvoda hanı

Bir süre önce ismi "Voyvoda Hanı" olarak değiştirilen tarihi hana, gelen tepkilerin ardından "Taşhan" tabelası yeniden asıldı...

Hanönü Yapı Malzemeleri Maden Kimya Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hanönü Yapı Malzemeleri Maden Kimya Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Er tarafından kuruldu.

Taşhan Oluşum Gayrimenkul Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taşhan Oluşum Gayrimenkul Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Abdullah Yılmaz, Ahmet Sağlam ve Sinan Çevik ortaklığında kuruldu.

Repaır İnşaat Lojistik İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Repaır İnşaat Lojistik İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Caner Taşhan tarafından kuruldu.

Laleli Taş Han 100 milyon TL yatırımla otele dönüştürülüyor!

Gayrimenkulün yanı sıra turizm yatırımlarına da hız kesmeden devam eden Keten Grup, İstanbul'un en eski hanlarından biri olarak bilinen, 1763'de III. Mustafa tarafından yapılan Laleli Taş Han’ı otele dönüştürüyor. 

Samsun'daki tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafındaki yapılar yıkılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yapılan tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafında estetiği bozan binaların yıkımını gerçekleştiriyor. 

Bursa Belediyesi'ne Koza Han’ı koruma çağrısı!

Bursa’da UNESCO Dünya Miras Listesi’nde olan Koza Han’ın avlusuna yapılan kesme taş döşeme inşaatı tepkiler üzerine durduruldu. Mimar Seda Özen Bilgili, sökülen taşların da Han'ın özgün taşları olmadığını belirtirken belediyeye tarihi yapının korunması çağrısı yaptı.

Bilecik'in tarihi evleri, ticaret merkezi olacak!

Osmanlı Dönemi'nde Bağdat-İstanbul yolunda konaklama ve ticaret merkezi olarak kullanılan 7 kervansaraydan biri olan Tarihi İpek Yolu'ndaki Taşhan, restore edilerek aslına uygun şekilde ticaret merkezi olarak hizmet verecek.

Han Tümertekin Tasarım Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Han Tümertekin Tasarım Ve Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Saimhan Tümertekin tarafından kuruldu.

13 ildeki 44 taşınmaz ve 1 iş hanı özelleştirilecek!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Hazineye ait taşınmazların özelleştirilmesi kapsamında 13 ilde bulunan yaklaşık 383 dönümlük 44 taşınmaz ve bir iş hanını satışa sundu. 

Hacıhan Gayrimenkul Danışmanlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hacıhan Gayrimenkul Danışmanlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Barış Hacıhan tarafından kuruldu.

Hacıhan Gayrimenkul Danışmanlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hacıhan Gayrimenkul Danışmanlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Barış Hacıhan tarafından kuruldu.

Tokat'taki tarihi Paşa Han 6.5 milyon TL'ye satılıyor!

Tokat'ta, Sultan 1'inci Mahmut döneminde 1752'de inşa ettirlen Paşa Han, sahibi Hamdullah Suphi Efeli (40) tarafından internetten 6,5 milyon liraya satılığa çıkarıldı.

Kandıra'da iş hanının çatı katındaki kaçak yapı mecliste!

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde bir iş hanının çatı katındaki kaçak yapı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

taşhan voyvoda hanı Haberi

taşhan voyvoda hanı


Tokat'ta, bir süre önce ismi "Voyvoda Hanı" olarak değiştirilen tarihi hana, gelen tekpilerin ardından "Taşhan" tabelası yeniden asıldı.


Kentte bulunan tarihi Taşhan'ın isminin bir süre önce "Voyvoda Hanı" olarak değiştirilmesi tepkilere neden olmuştu. Tokat Valisi Mustafa Taşksen'in talimatı üzerine, yeni ismin yazılı olduğu tabelanın birkaç gün önce kaldırılmasının ardından, "Taşhan" yazılı tabela, hanın giriş kapısının üstüne yeniden monte edildi.


Bir süre önce, hanın ismi "Voyvoda Hanı" olarak değiştirilmiş, esnaf buna tepki gösterip eski adın kullanılması için imza kampanyası başlatmıştı. Vali Taşkesen'in talimatıyla hana asılan yeni isim tabelasının kaldırılmasının ardından imza kampanyası sona erdirilmişti.


Tarihi Taşhan!


 Tokat Kültür ve Turizm Müdürlüğünün resmi internet sitesinde tarihi Taşhan hakkında şu bilgiler yer alıyor:


"Tokat kent merkezinde, Gaziosmanpaşa Caddesi üzerindedir. 'Voyvoda Han' da denilen yapı, 1631 yılında yaptırılmış,...