07 / 05 / 2024

taşınma yardımı yapılan kentler

taşınma yardımı yapılan kentler

Kente olan göçün artmasıyla köylerde oluşan nüfus problemin ortadan kaldırılması için hükümetler tarafından teşvik politikaları hayata geçiriliyor. Öyle ki bazı köylerde taşınanlara 435 bin TL yardım yapılıyor. 

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm mağduriyeti: Kira yardımı verilmedi, 2013'ten beri evler yapılmadı! 

Gaziosmanpaşa’da 2013’te başlayan kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkımı yapılan konutlar hala teslim edilmedi. İşte vatandaşların mağduriyeti...

Kiralar 10 kat, emekli maaşları 3,5 kat arttı diyen CHP’li Karakoz'dan emeklilere acilen kira yardımı yapılsın önerisi!

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, son 5 senede konut kiralarında 10 kata varan artışlar yaşandığını fakat emeklilerin maaşları sadece 3,5 kat arttığını belirterek, "Kirada oturan emeklilerimize acilen kira yardımı yapın” dedi.

Evinden taşınmak zorunda kalanlara 11 bin TL taşınma yardımı verilecek! Taşınma yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kapsamında hasarlı durumdaki konutlar tek tek yıkılıyor. Devlet, bu konutlarda yaşayanları mağdur etmeyeceğini açıklayarak, 11 bin TL taşınma yardımı vereceğini duyurdu. Peki taşınma yardımı nasıl alınır? 

Son Dakika! Bakan Yerlikaya duyurdu: 5 ayda 6 milyar 275 milyon lira kira yardımı yapıldı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya depremzedelere 5 ayda toplam 6 milyar 275 milyon lira kira yardımı yapıldığını duyurdu. İşte detaylar...

Resmi Gazete'de yayımlandı: İhtiyaç sahibi hanelere kömür yardımı geliyor!

Resmi Gazete'de, ihtiyaç sahibi hanelere ısınma amaçlı kömür yardımı yapılmasına dair karar yayımlandı. İşte karara ilişkin tüm detaylar...

Diyarbakır'da 16 bin 466 depremzedeye kira yardımı yapılıyor!

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde evleri hasar gören 2 bin 387 depremzedeye geçici konaklama imkanı sunulurken, 16 bin 466 depremzedeye ise kira yardımı yapılıyor.

Aile Bakanlığı'ndan ailelere müjde! Kişi başı 300'er TL yardım yapılacak!

Aile Bakanlığı'ndan ailelere müjde... Kişi başı 300'er TL yardım yapılacak... Hemen bakın... Sakın başvuruları kaçırmayın...

Yardıma muhtaç vatandaşlar dikkat! Devlet 500 bin TL'ye kadar nakit yardım yapıyor!

Aile Bakanlığı'nın yeni sosyal yardım programıyla, maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlar ev onarımları, yapımı ve eşya alımları için 500 bin TL'ye kadar nakit yardım alabilecek. Başvurular hızla yapılmalı, fırsat kaçırılmamalı.

Kira ödemekte zorluk çekiyorsanız bu habere dikkat! Aylık 5 bin 250 TL kira yardımı yapılacak

Kirasını ödemekte zorlanan vatandaşlar için tek şartla aylık 5.250 TL kira yardımı yapılacak. Kira yardımı haberiyle binlerce kişi sevince boğuldu! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, aylık 5 bin 250 TL kira katkısının verileceğini ilan etti.

Aile Bakanlığı hızlı davrandı! Bu kişilere 4.336 TL para yardımı yapılacak! Yalnızca bu kişiler alabilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Tüberküloz veya SSPE hastalığına sahip olan veya hastalara bakmakla yükümlü olan vatandaşlara yönelik yeni bir nakit yardım programı başlattı. Başvurusu kabul edilen kişilere, 4.336 TL tutarında ödeme yapılmaktadır.

Ay sonu nasıl gelecek diye düşünenlere PTT'den sevindirici haber geldi! 1.100 TL nakit yardımı yapılacak!

PTT'den ay sonunu getiremeyen gereksinim sahibi ailelere büyük müjde! Başvuranlara 1.100 TL peşin yardımı yapılacak! Geçim zorluğu yaşayan vatandaşlara yönelik olarak PTT üstünden yapılan bir ödeme duyurusu yer almaktadır. İşte detaylar.

Anne babalara seçim öncesi Mayıs 2023 müjdesi geldi! Tam 1.900 TL yardım yapılacak! Bu paraları kaçırmayın!

Anne babalara seçim öncesi Mayıs 2023 müjdesi geldi... Tam 1.900 TL yardım yapılacak... Bu paraları kaçırmayın...

Aile Bakanlığı'ndan flaş destek! Bu kişilere 2 bin TL yardım yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kadınların maddi sıkıntılarına destek olmak amacıyla yeni bir program başlatıyor. Bu program kapsamında, eşini kaybetmiş olan kadınlar için iki ayda bir 2 bin TL'lik yardım ödemesi yapılacak. Başvuru yapacak kadınlar için detaylar da bakanlık tarafından duyuruldu.

taşınma yardımı yapılan kentler Haberi

taşınma yardımı yapılan kentler

Dünya çapında pek çok yerde nüfusu kontrol altında tutmak için köylere göç teşvik ediliyor.  Bu şekilde şehirlerdeki yoğunluğun azaltılması ve köylerin de yeniden canlandırılması hedefleniyor. Takvim'de yer alan habere göre; birçok yerde köylere ve kasabalara taşınanlara destek ödeme yapılıyor. Bu ödemeler tam 435 bin TL'ye kadar çıkıyor. İşte; Avrupa'da taşınmayla yardım yapılan kasabalar...

Evden çalışmanın popüler olduğu bu dönemde nüfusu gittikçe azalan ve ekonomileri tükenen Avrupa köyleri ise, kişilere taşınmaları şartıyla 44 bin euroya kadar (435 bin TL)  yardım yapılıyor. Ünlü araştırmacı William Russell, başta azalan nüfus olmak üzere, kasaba veya köylere ekonomik teşvik ve tarihi eser niteliği taşıyan evlerin yenilenmesinin hedeflendiği teşvikler ile ilgili özellikle evden çalışan 'dijital göçebeler' adı verilen grubun hedeflendiği ifade edildi. 

İSPANYA, ASTURİAS

İspanyolların bir kısmı,...