14 / 05 / 2024

taşınmaz ipoteğinin kurulması

taşınmaz ipoteğinin kurulması

İpotek, halen mevcut veya ileride açılacak kredilerin teminatını oluşturmak için, belirli bir taşınmazın teminat gösterilmesi işlemi oluyor. Peki, taşınmaz ipoteği nasıl kurulur? İşte ipotek kurma işlemleri..

Miras araştırması nasıl yapılır? Ölen bir kişinin taşınmaz, araç ve para sorgulama işlemi 

Miras araştırması, bir kişinin ölümünden sonra mirasçıları tarafından, taşınmaz, para veya aracının olup olmadığını öğrenmek amacıyla yapılır. Oldukça karmaşık bir süreç olan miras araştırması uygun şekilde yapılmadığında mirasçılar hak kaybına uğrayabilir…

Taşınmaz Değerleme Sistemi kuruluyor!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yüz günlük icraat programı kapsamında hayata geçecek olan Taşınmaz Değerleme Sistemi'nin kurulmasına yönelik çalışmalara hız verildi.

İpoteğin kurulması için ne yapılır?

Medeni Kanun gereğince, alacaklılar borçlunun kendilerine olan borcu için taşınmaz ipoteği talep edebiliyor. Peki, ipoteğin kurulması için ne yapılır? İpotek kurulması için nereye ve nasıl müracaat edilir?

Kiralanan taşınmazın el değiştirmesi!

Kira sözleşmesinin kurulmasından sonra kiralanan herhangi bir sebeple el değiştirirse, yeni malik kira sözleşmesinin tarafı oluyor. Peki, kiralanan taşınmazın el değiştirmesi halinde kiracıya ne olur?

Taşınmaz yükü hakkı nedir?

Taşınmaz yükünün kurulması için tapu kütüğüne tescili şart oluyor. Tescilde, taşınmaz yükünün değeri olarak Türk parası veya yabancı para ile belirlenmiş bir miktar gösterilebiliyor. Peki, taşınmaz yükü hakkı nedir?

İntifa hakkı sahibi taşınmazı kiraya verebilir mi?

İntifa hakkı, ona sahip olan kişinin hayatı ile sınırlı olarak, başkasına ait bir taşınmazdan tamamıyla yararlanmak ve kullanmak hakkı tanıyor. İntifa hakkı sahibi taşınmazı kiraya verebilir mi?

Taşınmaz ipoteği nasıl kurulur?

İpotek, halen mevcut veya ileride açılacak kredilerin teminatını oluşturmak için, belirli bir taşınmazın teminat gösterilmesi işlemi oluyor. Peki, taşınmaz ipoteği nasıl kurulur? İşte ipotek kurma işlemleri..

Taşınmaz üzerindeki ipoteğin kaldırılması davası!

Konut kredisinin tamamı ödenmiş ve ancak alacaklı terkin taahhüdüne rağmen ipoteğin kaldırma işlemini yerine getirmezse ne yapılabilir? Taşınmaz üzerindeki ipoteğin kaldırılması davası nasıl açılır?

Deva Holding'in Çerkezköy'deki taşınmazı kredisine karşılık ipotek edildi!

Deva Holding A.Ş'nin Türkiye İş Bankası'ndan 20 milyon TL kredi kullanmasına karşılık, Tekirdağ Çerkezköy'de bulunan taşınmazına ipotek tesis edildi. Bu bağlamda önceden kullandığı 28,5 milyon TL kredisinin ipoteği de fek edildi...

İhvan liderlerinin taşınmaz mal varlıklarına ihtiyati tedbir!

Mısır 'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı 'nın (İhvan) lider kadrosundan 115 kişinin taşınır, taşınmaz mal varlıkları ile tüm banka hesaplarına yönelik ihtiyati tedbir kararı alındığı bildirildi.

Tapu ipoteğinin sona erme nedenleri!

Tapu ipoteğinin sona erme nedenleri arasında taşınmazın yok olması, tescilin terkini, taşınmazın kamulaştırılması, alacağın sona ermesi ve sürenin dolması gibi süreçler yer alıyor. Tapu ipoteğinin sona ermesi Medeni Kanununun 883. maddesinde anlatılıyor..

Tapu ipoteğinin sona ermesi!

Tapu ipoteğinin sona ermesi Medeni Kanunun 883. maddesinde ‘ipoteğin terkinini isteme’ başlığı altında düzenlenmiştir. Bu düzenlemeye göre “alacak sona erince ipotekli taşınmazın maliki,alacaklıdan ipoteği terkin ettirmesini isteyebilir.”

Taşınmaz lehine irtifak hakkı nasıl kurulur?

Türk Medeni Kanununda yer alan hükümlere göre taşınmaz lehine irtifak hakkı nasıl kurulur? Kanundaki taşınmaz lehine irtifak hakkının kurulması ile ilgili yasal hükümler bu haberde...

taşınmaz ipoteğinin kurulması Haberi

taşınmaz ipoteğinin kurulması

Taşınmaz ipoteği nasıl kurulur?

İpotek, halen mevcut veya ileride açılacak kredilerin teminatını oluşturmak için, belirli bir taşınmazın teminat gösterilmesi olarak tanımlanıyor. İpotek akdi, resmi senet şeklinde ve tapu sicil müdürlüğü tarafından re’sen düzenlenerek gerçekleşiyor. Bu şekil şartlarına uyulmadığı takdirde, ipotek işlemi kendiliğinden geçersiz oluyor.


İpotek ile borçlu borcunu ödemediği takdirde, alacaklı ipotekli taşınmazı satarak, satış bedelinden alacağını tahsil edebiliyor. Peki, taşınmaz ipoteği nasıl kurulur?


Taşınmaz ipoteği kurmak için gerekli belgelerin temin edilmesi ve masrafların ödenmesi gerekiyor.


İpotek için gerekli evraklar:

- İpotek edilecek taşınmaz mala ait tapu senedi


- Alacaklı ve borçlunun veya yetkili temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanları


- Alacaklının ve borçlunun bir adet vesikalık fotoğrafları.


- Akitte taraflardan biri veya ikisi vekille temsil edilmişse, ayrıca temsile ilişkin belge.


- Eğer taraflardan biri tüzel kişi ise; ipotek tesis...