28 / 04 / 2024

Taşınmaz satış sözleşmesinin geçerliliği

Taşınmaz satış sözleşmesinin geçerliliği

Alıcı ve satıcının karşılıklı olarak, satıcının satışını vermek,alıcının da taşınmazı satın almak ve bedelini ödemek için düzenlenen sözleşmeye satış vaadi sözleşmesi deniyor. Peki, taşımaz satış vaadi sözleşmesinin geçerliliği ne kadar sürüyor?

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi, günümüzde dolandırıcılığa bağlı sorunların ortaya çıkmasını engellemek için mümkündür. Devre mülk satışları gereğinden fazla abartılarak tüketicilere sunulsa da sonrasında sözleşmenin feshi hakkı vardır. Peki devre mülk sözleşmesi feshi nedir?

Noterde yapılan ikinci el araç satış sözleşmesi zammına sektörden tepki!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ikinci el araç satışında, noterde yapılan satış sözleşmesinin yüzde 122 zamlanması sektörde tepkilere neden oldu.

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi nedir?

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesine dair pek çok soru sorulmaktadır. Peki Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi nedir?

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nedir? Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi şartları nelerdir?

Bir taşınmazın sözleşmede belirtilen koşullar ile ileri bir tarihte devrini amaçlayan ve iki tarafa da borç yükleyen sözleşmelerden biri de gayrimenkul satış vaadi sözleşmesidir. Peki, Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi şartları nelerdir? İşte tüm detaylar...

Aile konutu kira sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Aile konutu olarak kullanılmak üzere kiralanan taşınmazlarda kiracılar fesih için eşinin rızasının gerekli olup olmadığını merak ediyor. Peki, aile konutu kira sözleşmesinin feshi nasıl olur?

6 maddede gayri̇menkul satış sözleşmesi̇nde di̇kkat edi̇lecekler!

Gayrimenkul satış sözleşmesi yapılmasının sebebi genellikle kişilerin sözleşmenin yapıldığı tarihte taşınmazı satın alma imkanı olmaması oluyor. Peki bu sözleşmeyi yapmadan önce nelere dikkat etmelisiniz? Avukat Kadir Kurtuluş yazdı...

2018'in ilk yarısında 1,3 milyon taşınmaz satıldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce, yurt genelinde 2018'in ilk yarısında 598 bin 555'i konut olmak üzere 1 milyon 307 bin 730 taşınmaz satışının gerçekleştirildiği belirtildi.

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi geçerliliği ve şerh sorunu!

Avukat Ceyda Huri Hergül, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "taşınmaz satış vaadi sözleşmesi geçerliliği ve şerh sorunu" konulu yazısını kaleme aldı...

Erzurum Yıldızkent için satış sözleşmesi 19 Şubat'ta başlıyor!

Erzurum Yıldızkent’te yapılan yeni konutlarla ilgili satış sözleşmesinin 19 Şubat’ta başlayacak.

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin iptali!

Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi, bir gayrimenkulün ileri bir tarihte satın alınması için taraflar arasında imzalanıyor. Peki, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin iptali hangi durumlarda gerçekleşir?

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin mirasçılara etkisi!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, ileride yapılacak gayrimenkul satış işlemi için taraflar arasında imzalanan sözleşme oluyor. Peki, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin mirasçılara etkisi nedir?

Kira sözleşmesinin süresinden önce feshi mümkün mü?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira anlaşması yapılıyor. Kira sözleşmesi yazılı olabileceği gibi sözlü de olabiliyor. Peki, kira sözleşmesinin süresinden önce feshi mümkün mü? Değil mi?

Müteahhit daire satış sözleşmesi örneği!

Mütahhit ile tüketici arasında yapılacak olan gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesinin imzalanması gerekiyor. İşte, müteahhit daire satış sözleşmesi örneği!

Taşınmaz satış sözleşmesinin geçerliliği Haberi

Taşınmaz satış sözleşmesinin geçerliliği

Taşınmaz satış sözleşmesinin geçerliliği!


Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi, bir taşınmazın satım sözleşmesinin yapılmasını isteme hakkı veren bir ön sözleşmedir. Taraflar düzenledikleri ön sözleşme ile ana sözleşmenin akdedilmesini hüküm altına almak istiyorlar. Ön sözleşmenin akdedilmesi ile taraflardan biri yükümlülüğünü yerine getirmediği takdirde diğer tarafın ifayı talep hakkı doğabiliyor.


Satış vaadi sözleşmesinin temel geçerlilik şartlarından biri satış bedelinin sözleşmede belirlenmiş olması gerekiyor. Satış vaadi sözleşmesi ile belirlenen satış bedelinin ödenmesi ile vaad edilen taraf sözleşmeye dayanarak tapu iptali ve tescili isteminde bulunabiliyor.


Taşınmaz satış vaadi sözleşmesinin tapuya şerh edilmesi gerekiyor.  Ancak alıcı satış vaadi sözleşmesine dayanarak tek taraflı olarak asıl satışın yapılmasını istemiyor ise  satıcının da bu işleme katılması gerekiyor aksi halde alıcı mahkeme yoluyla adına tescil isteyebiliyor. Satış vaadi sözleşmesi noterler tarafından düzenleniyor....