15 / 05 / 2024

taşınmaz sınırlarının belirlenmesi

taşınmaz sınırlarının belirlenmesi

Arazi üzerindeki mülkiyet, kullanılmasında yarar olduğu ölçüde, üstündeki hava ve altındaki arz katmanlarını kapsıyor. Peki, taşınmaz sınırları nasıl belirlenir? İşte sınırların belirlenmesi esasları..

Taşınmaz ticareti ne demektir?

Taşınmaz ticareti, emlak alanında taşınmaz malların alım-satımı işlemlerinin tümünü kapsar. Buna göre, taşınmaz mallar, bir yerin doğal yada yapay özelliklerini kullanan-kullanmayan her türlü mülkiyet hakkını da kapsayan yerleşim alanları, arsalar, binalar anlamına geliyor.

13 il için flaş karar geldi! Bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Bugünkü 32434 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Eskişehir, Bingöl, Bursa, Kocaeli, Elazığ, Kastamonu, Kütahya, Konya, Manisa, Muğla, Sinop, Tokat ve Zonguldak'ta bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı.

Özelleştirme kapsamındaki taşınmazın satışı onaylandı! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Özelleştirme kapsamında yer alan İstanbul'daki taşınmazın satışına onay verildi. Söz konusu karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

BİM'de kaçırmamanız gereken fırsat: Samsung Galaxy A52 çılgın indirimiyle sınırlı stoklarla geliyor!

Türkiye'nin önde gelen market zincirlerinden biri olan BİM, telefonunu yenilemek isteyenlere harika bir fırsat sunuyor! Samsung Galaxy A52 şimdi indirimli fiyatıyla satışta! Stoklarla sınırlı olduğunu unutmayın, bu yüzden hemen almanızda fayda var!

Yerli Üretim Oppo A74 ŞOK Market'te satışta! Stoklarla sınırlı! İşte 16 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Yerli üretim olması ile dikkat çeken Oppo A74, Şok'un resmi internet web sitesinde satışa çıkarıldı. Fiyatını görenler inanamadı! Stoklarla sınırlı, hemen bakın! Peki, ŞOK'ta Oppo A74 fiyatları ne kadar? İşte 16 Ağustos 2022 fiyat listesi...

BİM'de Macbook Pro satışta! Stoklarla sınırlı! İşte 13 Haziran 2022 fiyat listesi...

Türkiye'nin en büyük zincir marketlerinden biri olan BİM'den Macbook Pro'ya inanılmaz bir indirim! Stoklarla sınırlı, sakın kaçırmayın! Peki, BİM'de Macbook Pro fiyatları ne kadar? İşte 13 Haziran 2022 fiyat listesi...

Buharkent sınırlarındaki tarım arazileriyle ilgili Bakanlık görüşü mecliste!

Aydın-Denizli otoyolunun Buharkent sınırlarındaki tarım arazileriyle ilgili Bakanlık görüşü meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

ÖİB'den Sümer Holding AŞ adına kayıtlı Şanlıurfa'daki 3 taşınmazın satışına onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Sümer Holding AŞ adına kayıtlı Şanlıurfa Karaköprü'deki üç taşınmazın satışına onay verdi.

ÖİB, Şanlıurfa'daki 3 taşınmazın satışını onayladı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Sümer Holding AŞ adına kayıtlı Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde yer alan üç taşınmazın satışını onayladı.

Peker GYO, Almanya'daki taşınmazı 270 bin Euro'ya satın aldı!

Peker GYO'nun iştiraki Almanya'da kurulu Peker GYO Global GMBH şirketinin, Grevenbroich şehrindeki 202 metrekare arsa alanına sahip, yıllık kira geliri 15 bin Euro olan taşınmazın 270 bin Euro'ya satın alımı amacıyla sözleşme imzalandı. 

ÖİB'den Sümer Holding'in Van'daki taşınmazının satışına onay!

Özelleştirme İdaresi, Sümer Holding AŞ'nin Van'daki bir taşınmazının satışına onay verdi.

Trend GYO Nilüfer taşınmazı hakkın tespiti raporu!

Trend GYO, Bursa İli Nilüfer İlçesi 7561 Ada 2 Parsel için taşınmazın satış vaadi ve arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesine dayalı hakkın tespiti raporunu yayınladı. 

Elazığ Belediyesi 85 taşınmazın kira süresini uzattı!

Elazığ Belediyesi, 85 taşınmazın kira süresini uzattı. 2019 yılı Sayıştay Denetim Raporu’na göre, belediyenin 6 adet taşınmaz tahsisinin 3’ünü kanuna aykırı şekilde ‘süresiz’ tahsis ettiği belirtildi.

taşınmaz sınırlarının belirlenmesi Haberi

taşınmaz sınırlarının belirlenmesi

Taşınmaz sınırları nasıl belirlenir?

Arazi üzerindeki mülkiyet, kullanılmasında yarar olduğu ölçüde, üstündeki hava ve altındaki arz katmanlarını kapsıyor. Bu mülkiyetin kapsamına, yasal sınırlamalar saklı kalmak üzere yapılar, bitkiler ve kaynaklar da giriyor.


Sınırların belirlenmesi

Taşınmazın sınırları, tapu plânları ve arz üzerindeki sınır işaretleriyle belirlenir. Tapu plânları ile arz üzerindeki işaretler birbirini tutmazsa, asıl olan plândaki sınırdır. Bu kural, yetkili makamlarca heyelân bölgesi olduğu belirlenen yörelerde uygulanmaz.


Sınır belirleme yükümlülüğü

Her arazi maliki, komşusunun istemi üzerine belli olmayan sınırların belirlenmesi için tapu plânlarının düzeltilmesine veya arz üzerine sınır işaretleri konulmasına katkıda bulunmakla yükümlüdür.


Sınırlıklar üzerinde paylı mülkiyet

İki taşınmazı birbirinden ayırmaya yarayan duvar, parmaklık, çit gibi sınırlıklar, aksi ispat edilmedikçe, her iki komşunun paylı malı sayılır.


Arazideki yapılar

Bir kimse kendi arazisindeki yapıda başkasının malzemesini ya da başkasının arazisindeki...