30 / 04 / 2024

taşınmaza haciz koyma

taşınmaza haciz koyma

Taşınmaza haciz koyma işlemleri kapsamında haciz keyfiyeti, ne miktar meblağ için yapıldığı ve alacaklının adı ile tebliğe yarar adresi icra dairesi tarafından tapu siciline bildiriliyor...

Ankara'daki bir taşınmazın da içinde olduğu özelleştirme kapsamında 214 milyon 855 bin TL'lik satış gerçekleşti!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından Aydın, İzmir ve Muş'taki bazı taşınmazların satışı ve Ankara'daki bir taşınmaza dair imar planı değişikliğine yönelik karar alındı. 

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de!

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kapsamda İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Edirne, Kırşehir, Karaman, Iğdır Nevşehir'de imar planı değişikliği yapılacak.

Hacizli konut satılır mı?

Haciz işlemi, alacaklıların borç tahsilatını gerçekleştirmek amacıyla çeşitli taşınmaz mallarına el koyma yöntemini ifade eder. İcra Müdürlüğü tarafından belirlenen süre içinde borçlu tarafından borcun ödenmemesi durumunda, söz konusu taşınmaz mülklerin satışı gerçekleştirilir.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Gaziosmanpaşa İlçesi, Sarıgöl Mahallesi, 1452 Ada, 38 Parsel Taşınmaza İlişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

10 bin TL deprem yardımına haciz mi geldi? Bu kadarı da olmaz! Bakanlık resmen açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi dairelerinin Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından verilen 10 bin TL’lik deprem yardımlara haciz koyduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve kamu alacaklarının tahsili için 6 Şubat tarihinden itibaren bölgede hiçbir haciz uygulaması gerçekleştirilme

Tapu devir ücreti ne kadar 2022? Tapu devir ücretini kim öder?

Tapu devri; konut, arsa, arazi ya da iş yeri gibi herhangi bir taşınmaza ait kullanım hakkının eski sahibinden yeni sahibine resmi belgeler ile geçirilmesi anlamına geliyor. Peki, Tapu devir ücreti ne kadar 2022? Tapu devir ücretini kim öder? İşte tüm detaylar...

Şufa Hakkı nedir, nasıl kullanılır? Şufa Hakkı davası nasıl açılır?

Şufa Hakkı başka bir ifade ile önamlım hakkı, bir taşınmaza ilişkin belirli bir kişiye öncelikli satın alma hakkı tanıyan bir hak olarak biliniyor. Peki, Şufa Hakkı nedir, nasıl kullanılır? Şufa Hakkı davası nasıl açılır? İşte tüm detaylar...

Tapu 2 kişi üzerine olursa emlak vergisi nasıl ödenir?

Gayrimenkul tapusunun 2 kişi üzerine olması halinde taşınmaza ait vergilerin nasıl ödeneceği merak ediliyor. Peki, tapu 2 kişi üzerine olursa emlak vergisi nasıl ödenir? İşte yanıtı...

Marmara Üniversitesi mülkiyetindeyken TOKİ'ye devredilen gayrimenkul TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Marmara Üniversitesi mülkiyetindeyken TOKİ'ye devredilen bir taşınmaza dair çeşitli iddialara ilişkin soru önergesi verdi. 

Küçük Çamlıca Mahallesi 53 Ada 2 Parsel imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Küçük Çamlıca Mahallesi, 53 Ada 2 Parsel Sayılı Taşınmaza İlişkin 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Kiler GYO Pendik projesi için imzalar atıldı!

T.C. İller Bankası'nca yapılan İstanbul Pendik Dolayoba Mahallesi 10510 Ada 1 Parsel ve 10299 Ada 3 Parselde Bulunan Taşınmaza İlişkin Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşım İşi ihalesi sonucunda Kiler GYO Biskon Yapı A.Ş. Pendik İş Ortaklığı ile T.C. İller Bankası A.Ş. arasında sözleşme imzalandı.

TSKB GYO'nun Beyoğlu Tahir Han davası sonuçlandı!

TSKB GYO'nun 53/72 hisse sahibi olduğu İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi 77 Ada, 57 Parsel üzerinde yer alan Tahir Han isimli taşınmaza ilişkin olarak 21 Aralık 2005 arihinde açılan "Ortaklığın Giderilmesi Davası"nda mahkemece "Ortaklığın Satış Yolu ile Giderilmesi" kararı verilmiş olup karar kesinleşti.

Taşınmaza Yönelik Aracılık Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Taşınmaza Yönelik Aracılık Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31640 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

taşınmaza haciz koyma Haberi

taşınmaza haciz koyma

Taşınmaza haciz koyma!

Taşınmazların haczedilmesi ile ilgili yasal esaslar İcra ve İflas Kanunu kapsamında açıklanıyor. Taşınmazın haczi ile tasarruf hakkı Medeni Kanunun 920 nci maddesi anlamında tahdide uğrar. Sicile kaydedilmek üzere haciz keyfiyeti, ne miktar meblağ için yapıldığı ve alacaklının adı ile tebliğe yarar adresi icra dairesi tarafından tapu siciline bildirilir. 


Adresi değişen alacaklı masrafını vermek sureti ile yeni adresinin tapuya bildirilmesini icra dairesinden istemeye mecburdur. 

Hacze yeni alacaklılar iştirak eder veya haciz kalkarsa bu hususlar da tapu siciline haber verilir. 

(Ek fıkra: 17/7/2003-4949/23 md.) Hacizli taşınmazın el değiştirmesi hâlinde 148/a maddesi uygulanır. 

I - Taşınmaz haczinin şümulü, 

II - Alacakları rehinle sağlanmış alacaklıların mahfuz hakları, 

III - İdare ve işletme. 

Madde 92 – (Değişik: 18/2/1965 - 538/51 md.) 

Bir taşınmazın haczi hasılat ve menfaatlerine de şamildir. Haciz...