30 / 04 / 2024

taşınmazlarda takas

taşınmazlarda takas

İmar Kanunu taslağına göre, vatandaşa ait olan ancak imar planında sağlık ocağı, okul, park, yol, pazar, ibadet yeri olarak görünen alanların Hazine'ye ait eşdeğer taşınmazlarla takasının önü açılıyor.

Taşıt takas sisteminde yeni dönem! e-Devlet kanalından ulaşılabilecek!

Takasbank, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği ortak çalışmasıyla uygulamaya alınan "Taşıt Takas" uygulamasına e-Devlet kapısı da eklendi. 

Miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan taşınmazlarda bazı durumlarda tapu intikal işlemleri yapılır. Bu işlem, mirasın mirasçılara devredilmesidir. Belirli aşamalarla gerçekleşen bu işlemde dikkate alınması gereken bazı unsurlar vardır. Peki miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Peugeot SUV 3008'de yeni kampanya! Yüzde 0,99 faiz ve takas desteği avantajıyla satışta! 

Yeni otomobil almak isteyenlere müjdeli haberi Peugeot verdi. Başlattığı yeni kampanyası ile Peugeot Suv 3008'de yüzde 0,99 faiz ve takas desteği sağlayacak. İşte kampanya hakkında merak edilen detaylar...

Peugeot 5008, yüzde 1,59 faiz ve takas desteği avantajıyla satışta! 

Peugeot yeni kampanyasını duyurdu. Kampanya kapsamında Peugeot 5008, yüzde 1,59 faiz ve takas desteği avantajıyla satışa sunuldu. İşte kampanyaya ilişkin tüm detaylar...

Dacia Spring'te bu aya özel 60 bin TL takas indirimi ve 250 bin TL'ye 1.89 faiz fırsatı! İşte Ekim 2023 güncel fiyatları

Dacia Yeni Spring, Ekim ayına özel 60 bin TL'lik takas indirimi ve 250 bin liraya 12 ay yüzde 1.89 faiz oranıyla satışta. Peki Dacia Spring Ekim 2023 fiyatları ne kadar? İşte 13 Ekim 2023 fiyat listesi...

Hangi taşınmazlarda DASK aranır? 

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası olarak bilinir ve bir sigorta türüdür. Bu sigorta türün için bazı yapıları kapsar, bazılarını ise kapsamaz. DASK sıklıkla duyulan bir terim olup bazı binalar için yaptırılması zorunludur. Peki DASK nedir ve hangi binalar için zorunludur?

Hisseli taşınmazda istenmeyen ortak paydaşlıktan nasıl çıkarılır?

Hisseli taşınmazlarda diğer paydaşlar için durumu çekilmez hale getiren paydaş mahkeme yoluyla paydaşlıktan çıkarılabilir. Bu durumda ortaklıktan çıkarılan hissedara 3 seçenek sunulur.

Özelleştirme kapsamında şeker fabrikalarına ait taşınmazlarda imar değişikliği!

Özelleştirme kapsamında yer alan bazı taşınmazların imar planı değişikliklerine onay verildi. Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılılar...

Tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu?

Tapu takas işlemi, taşınmaz malların el değiştirilmesi anlamına geliyor. Trampa olarak da ifade edilen tapu takas için bazı belgelerin temin edilmesi ve tapu takas harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm merak edilenler..

Sit alanındaki taşınmaz hazine malıyla takas edilebilecek! İşte detaylar

Sit alanları içinde kalan kesin yapı yasaklı taşınmazlar, hazine taşınmazlarıyla trampa edilebilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın söz konusu düzenlemeyi içeren yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Aile konutu kira sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Aile konutu olarak kullanılmak üzere kiralanan taşınmazlarda kiracılar fesih için eşinin rızasının gerekli olup olmadığını merak ediyor. Peki, aile konutu kira sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Gayrimenkullerin satış ve devri KDV'den muaf mı?

Denetçi CPA, MBA Ahmet Arslan, Dünya Gazetesi'nde kaleme aldığı köşe yazısında taşınmazlarda KDV mükellefiyetini kaleme aldı. İşte Ahmet Arslan'ın 'Sermaye koyma borcunun ayni olarak yerine getirilmesi halinde KDV mükellefiyeti' başlıklı yazısı...

Kira sertifikası ihracına konu taşınmazlarda yeniden değerleme yapılamayacak!

Sat-kirala-geri al işlemine veya kira sertifikası ihracına tabi olan gayrimenkul ve iktisadi kıymetler için değerleme işlemi gerçekleştirilemeyecek.

taşınmazlarda takas Haberi

taşınmazlarda takas

Hükümet, özel mülkiyete ait olan ancak imar planında sağlık ocağı, okul, park, yol, pazar, ibadet yeri olarak görünen alanların Hazine'ye ait eşdeğer taşınmazlarla takasının önünü açıyor. İmar Kanunu taslağına göre okul, sağlık ocağı, pazar yeri gibi alanlann kamuya geçişi sağlanana kadar plandaki kullanım amacına uygun olarak özel tesis yapüabüecek. 


Uygulama imar planının onaylanmasından sonra 10 yıl içinde, bu yöntemlerle kamu mülkiyetine geçişi sağlanamayan yerlerde, bu kullanımlara ayrılan alanlarda taşınmazlar için takas dönemi komşu parsellerin ve komşu yapı adalarm emsallerinin aritmetik ortalaması alınmak suretiyle takas veya transfere konu imar hakkı belirlenecek. Bağımsız lisanslı gayrimenkul değerleme kuruluşlarına yaptmlarak değerlemesi tamamlanan imar hakkı, idareler tarafından menkul değere dönüştürülecek. 


Kamu kullanımına ait sosyal ve teknik altyapı alanlarının, kentsel dönüşüm alanlarının kamu mülkiyetindeki alanlarla takas yapılması...