17 / 05 / 2024

Taşköprü yeni meydanına kavuşuyor

Taşköprü yeni meydanına kavuşuyor

Taşköprü Belediyesi’nin “Cumhuriyet Meydanı ve Park Düzenlemesinin Tarihi Mekanlarla Birleştirilmesi ve Cumhuriyet Meydanı Yeraltı Kapalı Otopark Yapımı” başlıklı projesi hızla devam ediyor. İşte son durum...

Kastamonu Taşköprü'ye 1939 yılında yeni binalar inşa edilmiş!

Kastamonu Taşköprü'de 1939 yılında yeni kamu binalarının inşası için çalışmalar başlatılmış. Bu binalar arasında Hükümet Konağı, Halk Evi ve Belediye binası yer almış...

Resmi Gazete'de yayımlanmıştı: Türkiye Taşkömürü Kurumu'na 2 bin işçi alımı süreci resmen başladı!

İş arayanların merakla takip ettiği Türkiye Taşkömürü Kurumu işçi alımının tüm detayları açıklandı. TTK 25 Eylül saat 00.01 itibariyle başvuruları almaya başlayacak. İşte iş başvurularına ilişkin tüm detaylar...

Beyaz altın Taşköprü sarımsağının hasat dönemi başladı! Fiyatlar gün yüzüne çıktı! 2023 Taşköprü sarımsak fiyatı

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde üretilen ve "beyaz altın" olarak adlandırılan sarımsağın 2023 hasadına başlandı. Peki 2023 Taşköprü sarımsağı ne kadar? 1 kilo Taşköprü sarımsağı kaç lira? İşte 2023 Taşköprü sarımsağı fiyat listesi...

Taş Köprü Mimarlık Ve Yapı Limited Şirketi kuruldu!

Taş Köprü Mimarlık Ve Yapı Limited Şirketi bugün Ümraniye'de Farih Deniz, Mesut Taşköprü ve Muhammet Özsoy ortaklığında kuruldu.

1915 Çanakkale Köprüsü‘nde sona yaklaşılıyor!

Tamamlandığında  dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde son son çalışmalar yapılıyor. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son çalışmalar yapılıyor!

Tamamlandığında  dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde son çalışmalar yapılıyor. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı. 2023 metre ile dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak köprünün turizmi canlandırması bekleniyor.

1915 Çanakkale Köprüsü turizm gelirini artıracak!

Yapımı bittiğinde "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Mevlüt Tezel bugünkü köşe yazısında 1915 Çanakkale Köprüsü'nü anlattı. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hız kesmiyor!

Yapımı bittiğinde "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşası için Sütlüce ve Şekerkaya şantiyelerinde mühendis ve işçiler yoğun şekilde çalışıyor. 

Malatya'daki tarihi Taş Köprü'nün restore edilmesi talebi mecliste!

Malatya'nın Arapgir ilçesinde yer alan tarihi Taş Köprü'nün restore edilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

1915 Çanakkale Köprüsü'ne anlamlı tasarım! 

18 Mart 2017 tarihinde temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü, için geri sayım başladı. Dünyanın en uzun açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak köprünün Suluca Viyadüğü ayakları da Şehitler Abidesi'nden esinlenerek tasarlandı.

Uzunköprü'deki tarihi taş köprünün restorasyonu TBMM'de!

Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki tarihi taş köprünün restorasyon çalışmalarının ne zaman biteceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ukrayna Kremençuk'ta köprü ihalesini Türk şirketi kazandı!

Ukrayna Kremençuk'ta inşa edilecek köprü ihalesini 11 milyar 248 milyon grivna (2 milyar 927 milyon TL) teklifle Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş. kazandı.

Taşköprü yeni meydanına kavuşuyor Haberi

Taşköprü yeni meydanına kavuşuyor

Taşköprü Belediyesi’nin KUZKA’ya sunduğu ve yüzde 60 hibe olarak yapımına başlanılan “Cumhuriyet Meydanı ve Park Düzenlemesinin Tarihi Mekanlarla Birleştirilmesi ve Cumhuriyet Meydanı Yeraltı Kapalı Otopark Yapımı” başlıklı proje hızla devam ediyor.


Geçtiğimiz haftalarda start aldıktan sonra ummalı bir çalışma ile hafriyat çalışması bitme noktasına gelen Cumhuriyet Meydanı’nda yaklaşık 1 milyon 700 bin TL’ye ihaleyi alan yüklenici firmanın 150 gün içerisinde projeyi teslim etmesi bekleniyor.


Cumhuriyet Meydanı Projesi ve Kapalı Otopark yapım projesinde kısa sürede hafriyatın tamamlanmasının ardından zemine beton atma çalışmalarına başlanıldı.


Konuyla ilgili konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Taşköprü’nün geleceğinde kalıcı eserlerden biri olarak bu projeye start verildiğini ve ilçede gelecekte daha da büyük sorun halline gelecek olan otopark sorununun 80 araçlık yeraltı otoparkıyla büyük ölçüde giderileceğini kaydetti.


Otoparkın yanı sıra...