06 / 05 / 2024

taşlıbayır kentsel dönüşüm

taşlıbayır kentsel dönüşüm

Pendik’in Taşlıbayır bölgesinde kentsel dönüşüme yönelik imar planları onaylandı. Orta ve Dumlupınar Mahalleleri’nde sağlıklı yapılaşmanın önü açıldı. Yeni planlarla binaların otopark sorunu da çözülecek.

Pendik Taşlıbayır'a parsel müjdesi!

Kentsel dönüşüme yönelik imar planları onaylanan Taşlıbayır bölgesinde parselasyon çalışmaları da tamamlanarak askıya çıkarıldı. Böylece Orta ve Dumlupınar Mahallelerinde yaklaşık 15 bin kişinin yaşadığı 85 hektarlık alanda yapılaşmanın önü açıldı.

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2024 ne zaman yapılacak? Kira desteği kimlere verilecek?

2024 yılının başında artan kira yardımı ile ilgili detaylar belli oldu. Milyonlarca kişi kira yardımı ödemelerini merak ediyor. Peki kira desteği başvurusu nasıl yapılır? Kentsel dönüşüm kira yardımı 2024 ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Yeni kentsel dönüşüm yasası gündemden düşmüyor: Her yer riskli ve rezerv alan ilan edilebilir! 

Gazeteci Bahadır Özgür, kentsel dönüşüm yasası olarak da bilinen 6306 Sayılı Kanun’da yapılan değişiklikler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu, halka detayların anlatılması gerektiğini söyledi. 

İzmit'te büyük dönüşüm için düğmeye basıldı! Risk tespiti yapılıyor, yeni kentsel dönüşüm alanları yaratılacak!

İzmit'te kentsel dönüşüm ile ilgili resmen düğmeye basıldı. Peki dönüşümde öncelikli yer neresi oldu? Hangi çalışmalar yapılıyor? İşte merak edilenler...

Mustafa Taş: Dulkadiroğlu'nda kentsel dönüşüm acil yapılmalı!

Dulkadiroğlu Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Taş, Dulkadiroğlu ilçesinin en öncelikli projelerinden birinin Kentsel Dönüşüm olduğunun altını çizdi.

Kentsel Dönüşüm Kredisi 2023! Kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır? Kentsel dönüşüm kredisi ne kadar?

Kentsel dönüşüm kredisi ayrıntıları merakla araştırılıyor. İşte Kentsel dönüşüm kredisine dair detaylar!

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar? İşte il il kira tutarları!

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar? İşte il il kira tutarları...

Kentsel dönüşüm kira yardımı bu yıl ne kadar? Kentsel dönüşüm kira yardımına zam geldi mi?

Kentsel dönüşüm kapsamında evini yenilemek isteyen vatandaşlar kira yardımı başvurusunda bulanabiliyorlar. Peki, Kentsel dönüşüm kira yardımı bu yıl ne kadar? Kentsel dönüşüm kira yardımına zam geldi mi? İşte tüm merak edilenler...

Kahramanmaraş Kültürpark'ta kentsel dönüşüm başladı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör 2022 yılında Kahramanmaraş'ta yapmayı planladıkları kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgi verdi.

Diyarbakır Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 96 aileye anahtar teslimi yapıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde 96 aileyle anlaşma yapıldı.

Kentsel dönüşüm kapsamında binalar nasıl yıkılmalı?

İzmir'de yaşanan depremin ardından yıkılan binalar ve kentsel dönüşüm uygulamalarıyla tekrar gündem olan asbest riski nasıl ortadan kaldırılır? Kentsel dönüşüm kapsamında binaların yıkımı nasıl yapılmalı? İşte ayrıntılar...

Abdül Batur’dan kentsel dönüşüm çağrısı!

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Ticaret Odası (İZTO)’nun ekim ayı olağan meclis toplantısında kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Hürana Güngör: Kentsel dönüşüm, konut ve kira krizini çözer!

Kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yapan İYİ Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Hürana Güngör “Kentsel dönüşüm, konut ve kira krizini de çözer” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu: Kentsel dönüşümde mahalle kültürü unutulmamalı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili yaptığı açıklamada "Dönüşümde mahalle kültürü unutulmamalı" dedi.

taşlıbayır kentsel dönüşüm Haberi

taşlıbayır kentsel dönüşüm

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in büyük önem verdiği depreme dayanıklı ve sağlıklı kentleşme, Taşlıbayır’da başlayacak. Kentsel dönüşüme yönelik İmar Planları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından daha önce onaylanan Orta ve Dumlupınar Mahalleleri Taşlıbayır Bölgesinde parselasyon çalışması da tamamlandı. Pendik Belediyesi tarafından oluşturulan imar parselleri, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü ile iki mahallenin muhtarlığında 22 Mart-22 Nisan tarihleri arasında askıya çıkarıldı. 


TESCİL İŞLEMİ GERÇEKLEŞECEK 

Askı süresi içinde vatandaşlardan gelecek itiraz ve talepler de Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından değerlendirilerek uygun görülen değişiklikler yapılacak. Ardından Tapu Kadastro ve Sicil Müdürlüklerinde tescil işlemi gerçekleşecek. Bu işlemlerin tamamlanmasının ardından bölge yapılaşmaya açılacak. 


Yaşanılabilir bir çevre amaçlanıyor

Yeni planda köhnemiş yapı dokusundan arındırılan binaların, depreme dayanıklı hale gelecek şekilde yapılması ve sağlıklı, yaşanabilir bir kentsel gelişme sağlanması amaçlanıyor....