06 / 05 / 2024

Tatil sırasındaki alışveriş oranları

Tatil sırasındaki alışveriş oranları

Tatil sırasında alış veriş pek çok kişi için öncelikli bir öneme sahip. Bir araştırmaya göre, Türkiye dünya genelindeki en önemli alışveriş destinasyonları arasında yer alıyor.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nden İsra Holding'e tam not!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Alışveriş Ekonomisi Zirvesi'nden İsra Holding'e tam not geldi. 

Trendyol Kasım indirimi hangi gün, ne zaman? 11.11 Süper Alışveriş Günleri ne zaman başlayacak? 

Kasım ayının gelmesiyle birlikte indirim kampanyaları peş peşe açıklandı. Peki, Trendyol Kasım indirimi hangi gün, ne zaman? 11.11 Süper Alışveriş Günleri ne zaman başlayacak?

Kredi kartında yeni dönem! Alışverişte ve nakit çekiminde taksit sayısı değişiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan "2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı", Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre kredi kartıyla alışverişte ve nakit çekiminde taksit sayısı için ilave önlem alınabilecek.

Online alışverişte en fazla hangi alanlarda alışveriş yapılıyor?

Tüketici zekâsı şirketi NielsenIQ “2023 Yılının Online Alışverişçileri” araştırmasının sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, Türkiye’de online alışveriş yapanların üçte birinden fazlası sırasıyla Giyim / Ayakkabı, Yemek Siparişi ve Kişisel Bakım / Kozmetik kategorilerinde alışveriş yapıyor.

Türkiye'nin en büyük 500 şirketi açıklandı! İlk iki sırasında Tüpraş ve THY yer alıyor!

Capital dergisi, Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin yer aldığı listeyi açıkladı. Listenin ilk sırasında yine Tüpraş ve THY yer alıyor.

Mısır Çarşısı’nda Kurban Bayramı bereketi! Bayram alışverişi yapmak isteyenler akın etti!

Tarihi Mısır Çarşısında Kurban bayramı öncesinde alışveriş yapmak isteyenlerin yarattığı hareketlilik esnafın yüzünü güldürdü. Bayrama sayılı günler kala hem vatandaşlar hem de turistlerle çarşı adeta doldu taştı.

Ticaret Bakanlığı duyurdu! Bayram alışverişinde fahiş fiyatla mücadele sürecek!

Ticaret Bakanlığı, Kurban Bayramı alışverişlerinde vatandaşların mağduriyet yaşamaması amacıyla Türkiye genelindeki denetimlerini sürdürürken şikayetleri de mercek altına aldı.

Ing Bank'tan market alışverişlerinde 240 TL kazanma fırsatı! Son tarih 30 Haziran!

İng Bank'tan müşterilerine sıcak bir yaz sürprizi! Market alışverişlerinizde tam 240 TL kazanabileceğiniz bir fırsatla karşınızda. Bu fırsatı kaçırmamak için son tarih 30 Haziran olarak belirlendi. 

Bu bankadan  ŞOK market alışverişlerinde kampanya! Son tarih 5 Mayıs!

Bilindiği üzere, uygun fiyatlı alışverişin adresi ŞOK marketler, müşterilerine her zaman olduğu gibi bu kez de farklı bir fırsat sunuyor. Son tarih 5 Mayıs olarak belirlenen bu kampanyada Akbank kartı ile yapılan alışverişlerde belirli bir tutar elde edilecek.

Bugün AVM'ler açık mı, kapalı mı? 19 Mayıs'ta alışveriş merkezleri çalışıyor mu?

Resmi tatil günlerinde vatandaşlar Alışveriş Merkezlerinin açık olup olmadığını merak ediyor. Peki, bugün AVM'ler açık mı, kapalı mı? 19 Mayıs'ta alışveriş merkezleri çalışıyor mu? İşte detaylar...

Maximum Kart Sahipleri için Mayıs Ayında Akaryakıt Alışverişi Kazandırıyor!

Maximum Kart sahipleri, 2-31 Mayıs tarihleri arasında anlaşmalı akaryakıt istasyonlarından yapacakları 750 TL ve üzeri ilk akaryakıt veya otogaz alışverişlerinde 75 TL MaxiPuan kazanıyorlar.

A101’den alışveriş yapanlara büyük kampanya! Yalnızca 2 hafta süresi var

A101 ile Akbank’tan 2 hafta süreli bir kampanya geldi. Buna göre Axess ile yapılacak 750 TL’lik alışverişte hediye verilecek.

E-ticaret ile alışveriş yapanların sayısı 2 milyarı aştı! Online alışverişe doymuyoruz

Online alışverişin vazgeçilmez olduğu bu günlerde internetten alışveriş yapan kişilerin sayısını 2 milyarı aştığı açıklandı. İşte detaylar…

Tatil sırasındaki alışveriş oranları Haberi

Tatil sırasındaki alışveriş oranları

ITB Berlin ve IPK International tarafından yapılan bir araştırmada, tatilde alışverişin rolü incelendi. Araştırmada, Türkiye'nin dünyada önemli alışveriş destinasyonları arasında olduğu ortaya çıktı.


Yurtdışına yapılan her üç yolculuktan birinde alışveriş önemli bir rol oynuyor. Araştırmaya göre, sadece Asyalılar değil Güney Amerikalılar da tatil bölgelerinde en fazla alışveriş yapanlar arasında ön sıralarda yer alıyor.


İLK SIRADA ÇİNLİLER VAR


Araştırmada, en fazla alışveriş yapanlar arasında ilk sırada Çinliler var. Onları Malezyalılar ve Hintliler izliyor. Bu ülkelerden yurt dışına seyahat edenlerin yüzde 50'si için alışveriş tatilin çok önemli bir parçası.


 Alışveriş aynı zamanda, Meksika, Arjantin ve Şilililer için de önemli bir yere sahip. ABD'lilerin ise yüzde 30'u tatilde alışverişe önem veriyor.


Avrupalılara bakıldığında tatilde alışveriş, en çok Finlandiyalılar ve ardından Almanlar, Fransızlar, İsveçliler ve Ruslar için önemli....