13 / 05 / 2024

Tavşan Adası kazı çalışmaları

Tavşan Adası kazı çalışmaları

Bodrum'da tavşanların yaşadığı, maki bitki örtüsüyle kaplı Tavşan Adası'nda son dört yılda yapılan kazı ve kurtarma çalışmalarında tarih fışkırdı. Roma dönemine ait 2 bin yıllık tapınak kalıntıları bulundu...

Emekli maaşında çığır açan talep: İlk kez o rakam telaffuz edildi! Emeklinin yüzü gülecek mi? Emekli zammında son dakika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli maaşlarına gelecek olası bir zam konusundaki açıklamalarının ardından, TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, en düşük emekli maaşı için alt limiti duyurdu. İşte, emekli maaşı zammı son dakika haberi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup gönderen emekliler 4 bin lira seyyanen zam istedi!

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mektupta, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine yükseltilmesini, aylıklara seyyanen 4 bin lira iyileştirme yapılmasını istedi.

Sıcak hava tarlaları da vurdu! Soğan fiyatı 4 katına çıktı

Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan: Soğan ve patates ücretleri son zamanlarda neredeyse 3-4 kat çıktı. Fiyatların bu denli çıkmasının sebebini ise havaların mevsim normalleri üzerinde seyretmesi oldunu söyledi.

Altın birden bu kadar olacak! Şok...Şok...Şok...Altın fiyatları zıplayacak! Bunu öğrenen artık zengin!

Altın fiyatı hem vatandaşların hem de yatırımcıların gündeminde. Altın, Ocak ayında başlayan yükseliş eğilimini sürdürdü. Uzman isim, gram altında son fırsatı resmen açıkladı. Altın borcu olanlar yandı, altını olanlar zengin oldu. Altın tavşan gibi zıp zıp zıplayacak! İşte detaylar...

Sabin İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Sabin İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Şensel Tavşan tarafından kuruldu.

Pazarın en gözdeleri limon ve patatese devasa zam. Sofrada bu besinleri bulmak artık zor olacak

Artan enflasyon rakamları pazarda sofraların vazgeçilmezi limon ve patatesi vurdu. Bu iki gıdanın dışında soğan, domates de fahiş zamları görürken, Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, pazardaki son durumu açıkladı.

Dursun Özbek'ten Galatasaray Adası açıklaması!

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılı kulübün Galatasaray Lisesi'nde yapılan ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır olduğu haziran ayı olağan divan kurulu toplantısında Galatasaray Adası'nı tekrar eski haline getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Dolarda kıyamet kopacak! Hükümet doların uçuşunu durdurmak için ne yapacak?

Dolar kuru 2 haftalık yükselişin ardında 16' TL'yi aştı. Piyasada resmi işlemin başladığı dakikalarda euro da 17,10 TL'yi geçti. Doların ani yükselişini değerlendiren uzmanlar ekonomi yönetiminin 'Şapkadan tavşan çıkarması gerektiği' ifade ediyor. İşte ayrıntılar...

Kanal İstanbul'da kazı çalışmaları başlıyor!

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çılgın proje olarak isimlendirilen Kanal İstanbul'da kazı çalışmalarının kısa süre içerisinde başlayacağını dile getirdi.

Cunda Adası'ndaki imar planı değişikliğine tepki!

Cunda Adası'nda, Sahil Güvenlik Komutanlığı için idari bir binanın inşa edilmesine karar verildi. Bina için Ayvalık ilçesinde yer alan tek balıkçı barınağında tahsisi yapılan alanın planı değiştirildi. Alanda inşaat yapılabilmesinin önünü açan plana karşı tepkiler büyüyor.

Kuşadası imar planlarına mimarlardan itiraz!

Mimarlar Odası’nın İzmir, Aydın ve Kuşadası temsilcilikleri, Aydın’ın Kuşadası ilçesinde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın imzasıyla askıya çıkarılan imar değişikliklerine tepki gösterdi. 

Kanal İstanbul projesi patlatma ile mi kazılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul'un yakında ihale edileceğini açıkladı. Yerli ve küresel taleplerin arttığını projenin “mimari” boyutunun hazır olduğunu belirtti. Sürekli gündeme gelen çılgın proje bu kez, inşaat aşamasında yapılacak patlatma kazı ile gündemde.

Demokrasi ve Özgürlükler Adası açıldı!

Türk demokrasi tarihinde "kara bir leke" olan 27 Mayıs 1960 darbesinin 60. yılında Yassıada, Demokrasi ve Özgürlükler Adası ismiyle bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı...

Tavşan Adası kazı çalışmaları Haberi

Tavşan Adası kazı çalışmaları


BODRUM'DA, tavşanların yaşadığı, maki bitki örtüsüyle kaplı Tavşan Adası'nda son dört yılda yapılan kazı ve kurtarma çalışmalarında tarih fışkırdı. Kral yolundan yürüyerek geçilen adada yapılan kazılarda bölgedeki Hıristiyanlık dönemine ait ilk din önderlerinin mezarları, kilise ve kiliseye giden yol, buraya ait depo ve sarnıçlar gün ışığına çıkarıldı. Son olarak Myndos Kenti'nin adının yazıldığı bilgi tableti mermer parça ve Roma İmparatoru Marcus Ulpius Nerva Traianus'un 2 bin yıllık tapmak kalıntıları bulundu. Bulunan eserler Myndos Kenti Kazı Evi'nde korumaya alındı. Prof. Dr. Mustafa Şahin, adadaki çalışmalar iki yıl içinde tamamlanacağını, yapılacak dev arkeoparkla kültür turizmine kazandırılacağını söyledi. Kazılarda Roma İmparatoru Traianus'un (üstte) heykelleri ve 2 bin yıllık tap,nak 9ün 'sığına çıkarıldı. 


Vatan...