21 / 05 / 2024

Tavşancıl Evi restore edilyor

Tavşancıl Evi restore edilyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Dilovası Tavşancıl’da bulunan ve yöreye özgü mimari özelliği taşıyan yapı restore ediliyor.

Konut kredileri ne zaman açılacak? Ev almak için doğru zaman mı?

Konut fiyatlarındaki yükseliş yavaşlarken, önümüzdeki günlerde emlak piyasasında neler olacağı, kredilerin ne zaman açılacağı merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, kredilerin açılacağı tarihi belirterek, önümüzdeki birkaç yıl evi nakit paraya çevirmenin zor olduğunu söyledi.

Kocaeli Dilovası'nda arsa ve 4 katlı bina satılıyor! Ev ve arsa arayanlar dikkat! 

Dilovası Belediye Başkanlığı, Kocaeli ili, Dilovası ilçesi, Tavşancıl Mahallesi'nde yer alan 29 metrekare arsa ile 4 katlı binayı satıyor. İşte ayrıntılar...

Emta İç Mimarlık İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Emta İç Mimarlık İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de Kaya Tavşancı tarafından kuruldu.

TOKİ'den Kocaeli'ye 766 konut!  

TOKİ, Kocaeli'nin Dilovası ve Çayırova ilçelerinde 766 yeni konut inşa edecek. Dilovası kentsel dönüşüm projesi için Tavşancıl'da 1500, Çayırova'da ise 115 konut yapılacak. Her iki ilçedeki projeler için ihale gerçekleştirilecek.

Nazan Şoray Ohio'dan göl evi satın aldı!

Türk sanat müziğinin başarılı isimlerinden Nazan Şoray gayrimenkul yatırımına yöneldi. Şoray Amerika'nın Ohio eyaletinden göl evi satın aldı.

TOKİ Kütahya'da 2 yeni okul inşa edecek!

Kütahya İli, Merkez İlçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi (Atatürk MTAL) 24 Derslikli Eğitim Binası, Tavşanlı İlçesi Ulucami Mahallesi (Tavşanlı Anadolu Lisesi) 24 Derslikli Eğitim Binası İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 7 Mayıs 2021 tarihinde yapılacak.

Gayrimenkul yatırımında yeni trend: Huzurevi!

Dünya genelinde yaşlı nüfus giderek artıyor. Yaşlı nüfusun artması da dünya genelinde yaşlı evi ve bakım evi yatırımlarını artırıyor. Avrupa ülkeleri de Türkiye'de kendi vatandaşları için yatırım seçeneklerini araştırıyor. 

Kocaeli'de 1500 konut için kamulaştırma kararı alındı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Tavşancıl’da inşa edilecek 1500 konut için kamulaştırma çalışmalarının başladığını açıkladı. 

Tarihi Mersin Evi restore edildi!

Mersin'de Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Akdeniz Belediyesi tarafından restore edilen Tarihi Mersin Evi'nde çalışmalar tamamlandı. 

Seyhan Karikatür ve Edebiyat Evi açılış için gün sayıyor!

Adana’nın Seyhan ilçesi Kayalıbağ Mahallesi’nde 20’nci yüzyıl başlarında inşa edilen tarihi yapı, Seyhan Belediyesi tarafından restore edilerek ‘Karikatür ve Edebiyat Evi’ olarak hizmete açılacak.

Ressam İliçin Çetiner'in 100 yıllık evi restore ediliyor!

Burdur'da sipsi yapımı ile uğraşan Mehmet Bedel isimli vatandaş,  ressam ve gazeteci, İliçin Çetiner’in yaklaşık 100 yıllık evini satın aldı. Bedel, evi restore ederek kültür evine dönüştürecek.

Keçiören Atatürk Evi restore edilecek!

Ankara Keçiören'de bulunan ve Milli Mücadele sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından karargâh olarak kullanılan ‘Atatürk Evi’ restore edilecek.

TOKİ Kütahya 333 konut ihalesi yarın!

Kütahya İli, Tavşanlı İlçesi, Moymul Mahallesi 3.Etap 333 Adet Konut İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

Tavşancıl Evi restore edilyor Haberi

Tavşancıl Evi restore edilyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Tavşancıl’da yer alan yöreye özgü tarihi yapıyı restore ediyor.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Dilovası Tavşancıl’da bulunan ve yöreye özgü mimari özelliği taşıyan yapı restore ediliyor. Zamanla yapı özelliği bozulmaya yüz tutmuş tarihi yapıları aslına uygun olarak restore edilen yapılar kente kazandırılarak tarihin içinde yenilenmiş olarak tekrar yerini alıyorlar. Rekonstrüksiyonu yapılacak olan yapı 7 buçuk metre yüksekliğe sahip. Zemin katı 76 metrekare olan yapının birinci katı ise 84 metrekare ölçülerinde. Parsel yıkıntı ve molozdan temizlendikten sonra rekonstrüksiyon projesinde önerilen kotlara getirildi. Temeli radye olarak yapılan yapının büyük bir kısmını ahşap...