18 / 05 / 2024

TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam

TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam

TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, 28 yıldır kullanılmayan TBMM Başkanlığı Resmi Konutu için 2006’dan bu yana 150 bin TL tutarında bakım ve onarım harcaması yapıldığını bildirdi

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi de ortağıydı... Watergarden AVM yabancı bankanın oldu! 

Ortakları arasında TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin de yer aldığı Ataşehir’deki Watergarden Alışveriş Merkezi'nin tek sahibi Albaraka Türk Katılım bankası oldu.

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

Emeklilere AK Parti Başkanvekili'nden müjde: En düşük emekli maaşı 10 bin TL mi oluyor? Hemen bakın!

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, emekli maaşlarına yapılacak ara zammın detaylarını açıkladı ve bu konuda yapılan çalışmaların ne zaman başlayacağını ilk kez duyurdu. Peki, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak 2023? İşte, emekli maaşı zammı son dakika haberi...

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Kalıcı konutlara geçilmesi için seferberlik vaktidir!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Adıyaman'da yaptığı konuşmasında deprem konutlarına ilişkin konuştu. Kurtulmuş, kalıcı konutlara geçilmesi için seferberlik vakti vurgusu yaptı.

Çocuğu ilkokul ve liseye giden ailelere müjde! Başvuran bu kişilere 864 TL burs verilecek! Hemen bakın, kaçırmayın!

Ak Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, TBMM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında duyurduğu bilgiye göre, ilk ve ortaöğretimdeki burs miktarları artık 863 TL seviyesine yükseltildi. İşte ayrıntılar...

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş oldu! Numan Kurtulmuş kimdir?

Yeni kabinenin belirlenmesinden sonra TBMM Başkanı için oylamalar yapıldı ve TBMM Başkanı seçildi. Yeni TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş oldu. Peki Numan Kurtulmuş kimdir?

EYT için AK Parti’den bir tarih daha verildi!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)’lilerin merakla beklediği tarihle ilgili bir günde iki açıklama birden geldi. Bugün TBMM’de konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “EYT için benden tarih beklemeyin” derken, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Sadi Bilgiç ise tarih verdi.

TBMM Başkanlığı 47 yasama uzman yardımcısı alıyor! İşte başvuru şartları! Son başvuru 13 Ocak 2023!

TBMM Başkanlığı 47 yasama uzman yardımcısı alacağını duyurdu. Peki başvuru şartları ne? Kimler başvurabilir? İşte detaylar…

Pegasus'tan zam çıkışı! Uçak biletlerine zam mı gelecek?

Uçak bileti fiyatlarının özellikle yurt içi hatlarda çok düşük loduğunu belirten Pegasus Başkanvekili Mehmet Nane, havayolu şirketlerinin personel hariç tüm giderlerinin döviz bazlı olduğuna işaret etti.

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Markalı konut projelerinde yeşil binaya dönüş başladı!

ÇEDBİK (Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'22 ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o röportaj...

TBMM Başkanı ve milletvekillerinin emekli maaşlarının hesap şekli değişti

Ek gösterge ve öğrenci affına ilişkin kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre TBMM Başkanı ve milletvekillerinin emekli maaşlarının hesap şekli değişti. Cumhurbaşkanı maaşına endeksli olan yönteme Erdoğan'ın talebiyle yeni düzenleme yapıldı.

Kredi borcu olan çiftçiler dikkat! TBMM Başkanlığına sunuldu!

Merakla beklenen vergi ve ekonomi paketi TBMM Başkanlığına sunuldu. Peki çiftçilerin aciz vesikasına bağlanan kredi borçları ne olacak?

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'tan metro tepkisi!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne Sefaköy-Beylikdüzü metro hattı için 1 yıldır izin verilmemesine tepki gösterdi.

TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam Haberi

TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam

Sağlam’ın soru önergesine verdiği yanıtı değerlendiren CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, “Bugüne kadar hiçbir TBMM Başkanı’nın bir gün dahi kalmadığı, hiçbir resmi davetin verilmediği bu binaya ‘küçük onarımlar’ için tam 150 bin TL harcanmış. Yazıktır, günahtır” diye konuştu.


CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın soru önergesini yanıtlayan Sağlam, TBMM Başkanlığı Resmi Konutu olarak kullanılan yapının 1984’ten önce Yunan Sefareti olarak kullanıldığını belirterek, şunları kaydetti:


Küçük onarım yapıldı


Yapı, esaslı bakım onarımdan geçirilmemiş, sadece işletilmesinin sağlanması için gerekli küçük onarımlar yapılmıştır. 2006’da doğalgaz tesisatında, 2011’de sıhhi tesisatta küçük onarımlar yapılmış, 2010’da koruma kulübesi yenilenmiş, dış cephe ve çatı onarımı yapılmıştır. 2006 başından 2012 Haziran ayına kadar yapı için harcanan bakım onarım giderleri toplamı yaklaşık 150 bin TL’dir.”


Meriç Tafolar /...