06 / 05 / 2024

TBMM eski hizmet binası

TBMM eski hizmet binası

Çalışmalar sırasında beton blokların devrilmesi zaman zaman Meclis kampüsünde heyecan yaratıyor. TBMM'ye gelen ziyaretçiler de cep telefonlarıyla yıkım çalışmalarını görüntülüyor.

Aliağa Belediyesi eski hizmet binası sağlık ocağı olacak!

Aliağa Belediyesi, Helvacı Eski Belediye Hizmet Binası'nı sağlık ocağına dönüştürme kararı aldı. 

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası binası yıkıldı!

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nın Bankalar Caddesinde bulunan eski hizmet binasının yıkımı gerçekleştirildi. Eski binanın yerine yenisi yapılacak.

Eskişehir Çifteler hizmet kompleksi tamamlanıyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen hizmet kompleksi inşaatında sona gelindi. Yakın zamanda hizmete açılacak komplekste; otogar, itfaiye, ESMEK, eğitim ve toplantı salonları yer alacak.

Toyota-Sa İlk Yardım Hastanesi'nde inşaat tamamlanıyor!

Toyota-Sa İlk Yardım Hastanesi'nin Arifiye'de bulunan eski hizmet binasının yenileme çalışmaları hızla devam ediyor. Hastanenin yeni adının Sadıka Sabancı Hastanesi olacağı açıklandı. 

Vezirköprü Diş Hastanesi'nin depreme dayanıklılığı mecliste!

Vezirköprü Diş Hastanesinin eski hizmet binasının depreme dayanıklılığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şanlıurfa'daki eski hizmet binasının yıkımında sona gelindi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Bulvarı üzerindeki Eski Ek Hizmet Binasının yıkımında sona geldi.

Yozgat Belediyesi'nin eski binası yıkılıyor!

Yozgat Belediyesi’ne ait eski hizmet binası için çalışmalara başlandu. Binanın yıkılması sonrasında alana nasıl bir proje uygulanacağı merak ediliyor.

Eskişehir Millet Bahçesi'nin yapım ihalesinin iptali TBMM'de!

Eskişehir Millet Bahçesinin yapım ihalesinin iptal edildiği iddiası TBMM gündemine taşındı. CHP'li Çakırözer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

İlkadım Belediyesi'nin hizmet binaları satışa çıkıyor!

Samsun'da İYİ Partili İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, belediyenin borçlarını ödeyebilmek için belediyeye ait eski hizmet binalarını satışa çıkaracaklarını söyledi.

Niğde'nin merkezinde ve taşrada bulunan hizmet binaları TBMM'de!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun merkezde ve taşrada bulunan hizmet binaları TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Eskişehir-Alpu-Mihalıççık yolu projesiyle ilgili 4 soru TBMM'de!

Eskişehir-Alpu-Mihalıççık yolu projesi TBMM gündemine taşındı. MHP'li Sazak, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Giresun Özel İdaresi Hizmet Binası'nın inşaatına ilişkin 8 soru TBMM'de!

Giresun Teyyaredüzü Mahallesi'nde yapılan yeni İl Özel İdaresi Hizmet Binası inşaatı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tığlı konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Balıkesir'de kırsal kesimlerdeki eski okul binalarının akıbeti TBMM'de!

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Balıkesir'in kırsal mahallelerinde bulunan eski okul binalarının sosyal tesise dönüştürülmesi önerisini meclis gündemine taşıdı...

TBMM eski hizmet binası Haberi

TBMM eski hizmet binası

TBMM'nin yeni hizmet binasının devreye girmesinden sonra boşalan eski hizmet binasının yıkım çalışmaları sürüyor.


Yıkım için 5 iş makinası çalışıyor. B blokta devam eden çalışmalar sırasında beton blokların devrilmesi zaman zaman Meclis kampüsünde heyecan yaratıyor.


A blokta da yıkım öncesi bazı parçaların sökülmesine ilişkin işlemler devam ediyor.


TBMM'ye gelen ziyaretçiler de cep telefonlarıyla yıkım çalışmalarını görüntülüyor.


Yıkılan binanın yerine, TBMM Ana Binasının kotunu geçmeyecek ve onunla uyumlu yeni bir bina yapılacak. Yeni bina, TBMM ana binasına eski A ve B bloklardan biraz daha yakın olacak.


A ve B blokların yıkım işinin 2-3 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor. Bunların yerine yapılacak yeni bina da yaklaşık bir yıl sonra kullanıma hazır hale gelecek. Yeni binada komisyon salonları ile basın toplantı salonu da yer alacak.


15 Temmuz darbe girişiminden...