04 / 05 / 2024

TBMM Genel Kurulu üniversite

TBMM Genel Kurulu üniversite

TBMM Genel Kurulu'nda, biri devlet, 2'si vakıf 3 üniversitenin kurulmasını öngören Yükseköğretim Teşkilatı Kanunu'nda değişiklik içeren tasarı kabul edilerek yasalaştı.

Aile ve Gençlik Fonu kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’na geldi!

Meclis Genel Kurulu’nda, Aile ve Gençlik Fonu Kurulmasına İlişkin Kanun Teklifi'nin tümü üzerinde görüşmeler sona erdi.

TBMM’den geçen kentsel dönüşüm düzenlemesi ne içeriyor?

Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Bu kapsamda Ak Parti tarafından hazırlanan Kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.

12’nci Kalkınma Planı, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi! Türkiye’nin 5 yıllık yol haritası belli oldu!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci kalkınma planı olan ve 2024-2028 dönemini kapsayan 12’nci Kalkınma Planı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayından sonra TBMM Başkanlığı'na sunulmuştu. 2024-2028 dönemini içeren 12’nci Kalkınma Planı TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Türkiye'de konut arzının daha farklı bir düzeye çıkması için düğmeye basıldı! 12. Kalkınma Planı TBMM Genel Kurulunda!

TBMM Genel Kurulunda 12. Kalkınma Planı üzerinde görüşmeler başladı. Konutta yapılacak çalışmalar da gündemde yer aldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye'de konut arzının çok daha farklı bir düzeye çıkmasını beklediklerini söyledi.

TBMM'de 12. Kalkınma Planı ile kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmeleri başlıyor!

Haftalık çalışmasına yarın başlayacak olan TBMM Genel Kurulu'nda, 12. Kalkınma Planı ile kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin kanun teklifi genel kurulda yasalaştı! Yasada 100 gün detayı!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik yasa teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Bir kerede 100 günden fazla süreli gerçekleşen kiralamalar kapsam dışında tutuldu.

Emekliye 5 bin TL'lik ikramiye düzenlemesi TBMM'de kabul edildi

Çalışmayan emeklilere 5 bin Türk Lirası ikramiye ödenmesi kapsamında torba yasasında yer alan madde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edildi. Buna göre yapılacak 5 bin Türk Lirası ödemeden yalnızca çalışmayan emekliler faydalanabilecek.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin kanun teklifi TBMM'de kabul edildi: Buna uymayanlara 500 bin TL ceza!

TBMM Genel Kurulu tarafından, Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümünü oluşturan ilk 16 maddesi kabul edildi. Buna göre bu kurala uymayana 500 bin TL ceza kesilecek.

Yüzde 25 zam Meclis'ten geçti! TBMM, memur maaşlarına ve emekli aylıklarına zam kanununu kabul etti!

TBMM Genel Kurulu, en düşük memur maaşlarının 22 bin 17 liraya çıkarılmasını ve emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılmasını içeren kanun teklifinin birinci bölümünü kabul etti. Teklif, aynı zamanda bazı vergilerde artış öngörüyor.

SSK, BağKur Emekli Sandığı emeklilerine TBMM'den müjde! En düşük emekli maaşı resmen 7.500 TL oldu! 

TBMM Genel Kurulu, geçici işçilere kadro düzenlemesi, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükseltilmesi ve bayram ikramiyesinin 2 bin liraya çıkarılması gibi maddeleri içeren teklifi kabul etti.

EYT’de son dakika!  Milyonların nefesini tuttuğu karar TBMM Genel Kuruluna geldi!

Memur ve emekli maaşlarına yapılan zamları da içeren Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu’na geldi.

Bedelli askerlik düzenlemesi TBMM’den geçti! İşte kabul edilen düzenlemenin detayları…

Yaklaşık 550 bin civarındaki yoklama kaçağına ve bakayaya bedelli askerlik olanağı tanıyan bedelli askerlik düzenlemesi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. İşte düzenlemenin detayları...

TBMM'de Nureddin Nebatiye 'Rekor kırıyoruz' tepkisi: Enflasyonda rekor kırıyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TBMM Genel Kurulu’nda ek bütçe kanun teklifine ilişkin sunum yaptı. Sunum esnasında 'İhracatta rekorkar kırıyoruz' diyen Nebati'ye CHP sıralarından tepki yükseldi. İşte TBMM'de yaşanan sıcak gelişmeler...

TBMM Genel Kurulu üniversite Haberi

TBMM Genel Kurulu üniversite

Kanuna göre, İstanbul'da Türkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi adıyla bir üniversite kurulacak. Üniversite, sosyal ve beşeri bilimler, hukuk, siyasal bilgiler, İslami ilimler, tıp, mühendislik ve mimarlık, bilgisayar ve bilişim fakülteleri ile sosyal bilimler, fen bilimleri ve sağlık bilimleri enstitülerinden oluşacak.


Rektör beş yıllığına, Yükseköğretim Kurulu'nun önereceği profesör akademik unvanına sahip 3 aday arasından Cumhurbaşkanı tarafından atanacak.


Üniversitenin vakfı olacak

Türkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesini Güçlendirme Vakfı kurulacak. Vakfın temel amacı, Türkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ni desteklemek olacak. Vakfın organları; Mütevelli Heyeti, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu olarak belirlendi. Maliye Bakanı, Dışişleri Bakanı ve Milli Eğitim Bakanı ile orta, lise ve yükseköğretim öğrencilerini burs ve yurt temini ile desteklemek üzere kurulan kamu yararına faaliyet gösteren dernekler ile...