05 / 05 / 2024

tbmm Türkiye Uzay Ajansı

tbmm Türkiye Uzay Ajansı

TBMM, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin tasarılar ile Türkiye Uzay Ajansı kurulmasına ilişkin tasarının yasalaşmasından sonra, 16 Mart perşembe gününden itibaren çalışmalarına ara verecek.

Türkiye'de konut arzının daha farklı bir düzeye çıkması için düğmeye basıldı! 12. Kalkınma Planı TBMM Genel Kurulunda!

TBMM Genel Kurulunda 12. Kalkınma Planı üzerinde görüşmeler başladı. Konutta yapılacak çalışmalar da gündemde yer aldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye'de konut arzının çok daha farklı bir düzeye çıkmasını beklediklerini söyledi.

Eski Bakan Kurum açıkladı! Türkiye’nin en büyük konut seferberliği başladı!

18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum "Depremle mücadelenin tek yolu; Kentsel Dönüşümdür" dedi. Kurum, Türkiye’nin en büyük konut seferberliğini başlattıklarını paylaştı.

Türkiye savunma sanayiinde küresel aktör oldu!

Türkiye; kara, deniz ve hava araçları, uzay sistemleri, ağır ve hafif silahlar, radar ve elektronik harp sistemleri gibi alanlarda ürettiği yüzlerce ürünü ile savunma sanayiinde artık dünyada adından söz ettiren bir ülke haline geldi.

Türkiye'nin dev projesine için personel alımı yapılacak! İşte şartlar...

Türkiye Uzay Ajansı tarafından yapılan ilan dikkat çekti. Ajansta çalışmak isteyenlerin Uzay Teknolojileri konusunda bilgi sahibi olması şartı aranıyor. İlanın detayında sınavın başvuru tarihi ve başvuru şekli de ayrıntıları verildi.

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündeminde!

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuyla ilgili soru önergesi verdi. İşte o önerge...

Yabancıların gayrimenkulde Türkiye'ye ilgisi tam gaz! Katar ve BAE vatandaşlarının gayrimenkul alımları katlandı!

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu üyesi Orhan Sümer, Katar ve Arap Emirlikleri vatandaşlarının Türkiye’ye gayrimenkulde yoğun ilgisi olduğunu belirtti.

Hyundai Staria uzay gemisi gibi havasıyla Türkiye'de satışa çıktı! 4 Haziran fiyat listesi

Güney Koreli otomotiv üreticisi Hyundai, SUV'ların rağbet görmeye başlamasıyla rafa kalkmaya yüz tutan MPV sınıfına adeta bir yıldız armağan etti. Staria ismi verilen yeni model Türkiye'de satışa sunuldu. İşte Hyundai Staria'nın teknik özellikleri ve satış fiyatı...

Türkiye'deki Bakanlığa ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmaları TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Türkiye genelinde ve İzmir'de Bakanlığa ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmalarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Türkiye'den gayrimenkul alan yabancılar TBMM'de!

2015 ile 2021 Ağustos tarihleri arasında Türkiye'den gayrimenkul, arazi ve şirket satın alan ve vatandaşlık kazanan yabancı uyruklu kişilere ilişkin soru önergesi sunuldu. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanmasını talep etti. 

Türkiye'deki kiralık ve satılık konut sayısı meclis gündeminde!

27 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla Türkiye'deki kiralık ve satılık konut sayısı TBMM gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye'de kaç konutun zorunlu deprem sigortası var?

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu raporuna yansıyan verilere göre Türkiye genelinde 10 milyonun üzerinde zorunlu deprem sigortası poliçesi mevcut.

Türkiye'de 1 milyon 421 bin 340 konut ve iş yeri dönüşüyor!

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu yaptığı açıklamada, Türkiye'de 1 milyon 421 bin 340 konut ve iş yerinin dönüştüğünü söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu Kanunu Teklifi!

TBMM'ye sunulan Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu Kanunu Teklifi ile Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu kurulması ve deprem vergisi kapsamında elde edilen gelirlerin bu fona aktarılması amaçlanıyor.

tbmm Türkiye Uzay Ajansı Haberi

tbmm Türkiye Uzay Ajansı


Meclis, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin tasarılar ile Türkiye Uzay Ajansı kurulmasına ilişkin tasarının yasalaşmasından sonra, referandum nedeniyle, 16 Mart perşembe gününden itibaren çalışmalarına ara verecek.


Esnaftan gurbetçiye, çiftçiden işsize milyonlarca vatandaşı ilgilendiren; vergide indirim, kredi borcunda kolaylık sağlayan "torba teklifi" yasalaştıran Meclis, bu hafta uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun tasarılarını görüşecek.


Genel Kurul gündeminde, yaklaşık 260 uluslararası anlaşmaya ilişkin tasarı bulunuyor.


Siyasi partilerin grup toplantıları 28 Şubat Salı günü yapılacak.


TBMM Dilekçe ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon, 28 Şubat'ta toplanarak, Kamu Denetçiliği Kurumunun 2016 yıllık raporunu görüşecek.


24 Şubat Cuma günü TBMM Başkanlığına sunulan, Türkiye Uzay Ajansı Kurulması ve Uzaya Yönelik Faaliyetlerin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısının, bu hafta ilgili komisyonda görüşülmesi, mart ayının ikinci ve üçüncü haftası TBMM Genel...