19 / 05 / 2024

tcdd çamlık açıkhava lokomotif müzesi

tcdd çamlık açıkhava lokomotif müzesi

Türkiye’nin ilk demiryolu olan İzmir-Aydın demiryolu üzerinde bulunan müzede, 1887 ile 1952 yılları arası Alman, İngiliz, Fransız, Amerikan yapımı 36 tane buharlı lokomotif sergileniyor. Müze yabancı ve yerli turistlerden büyük ilgi görüyor.

Kayapa Çamlık 18 aya varan vade fırsatıyla satışa çıktı!

Kayapa Çamlık projesi, Karnur İnşaat tarafından Bursa'nın Nilüfer ilçesi Çamlık Bulvarı'nda yükseliyor. Kayapa Çamlık 18 aya varan vade fırsatıyla satışa çıktı! Peki Kayapa Çamlık daire fiyatları ne kadar? Kayapa Çamlık projesinde hangi konut tipleri bulunuyor? İşte detaylar...

Altındağ Çamlık Aile Sağlığı Merkezi açıldı!

Çalışmalarına son sürat devam eden Altındağ Belediyesi, Çamlık Aile Sağlığı Merkezi'ni hizmete açtı.

Pendik Çamlık Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi açılışa hazırlanıyor!

Pendik Belediyesi tarafından tüm engelli gruplarına ve ailelerine hizmet vermek için inşa edilen Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde sona gelindi. Çamlık Mahallesi’nde her ihtiyaçları düşünülerek yapılan merkezin yaz sonunda açılması hedefleniyor.

Çekmeköy Çamlık Mahallesi'ne kültür merkezi geliyor!

İBB, Çekmeköy'ün Çamlık Mahallesi'nde kültür merkezi inşa ettirecek. Kültür merkezinin inşaat ihalesi 28 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilecek.

360 Kurtköy Çamlık 2017 satış fiyatları!

360 Kurtköy Çamlık 2017 satış fiyatları 538 bin 480 TL'den başlıyor. Proje İstanbul Kurtköy'de Demirbaş Yapı ve Hanesel Yapı tarafından inşa ediliyor...

Bodrum Çamlık Meydanı hizmete açıldı!

Bodrum Belediyesi'nin hayata geçirdiği Çamlık Mahallesi Meydan Projesi Bodrumlu vatandaşların hizmetine açıldı.

Balıkesir Çamlık Tepesi ve Hilal Camii için imzalar atıldı!

Balıkesir Çamlık Tepesi ve Hilal Camii projesini inşa edecek olan müteahhit firmaların temsilcileri ile imzalar atıldı.

Harbiye Açıkhava Tiyatrosu yıkılmayacak!

Yıkılacağı iddia edilen Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nu yenileme projesi için hazırlıklar başladı. Projenin mimarı Tuncer Çakmaklı, açıkhava tiyatrosunun kesinlikle yıkılmayacağını, üzerine açılır-kapanır tavan yapılacağını söyledi.

Ordu Çamlık tesisi 2018'de hizmete açılacak!

Ünye’nin simgelerinden olan Çamlık’ta 40 bin metrekare alan üzerine yapılacak tesisin ihalesi gerçekleştirildi. Sosyal yaşam merkezi olarak planlanan Çamlık, 2018 yılı içerisinde hizmet vermeye başlayacak.

Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nun tescillenmesi için başvuruldu!

Harbiye Açıkhava Tiyatrosu için hazırlanan tavan projesi, tiyatronun yıkılacağı söylentilerini gündeme getirdi. Bunun üzerine CHP’li vekiller Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’ne verdikleri dilekçe ile tiyatronun tescilli eser olmasını istedi.

Harbiye Açıkhava Tiyatrosu yıkılıyor!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Cengiz Semercioğlu bugünkü köşe yazısında " Açıkhava Tiyatrosu yıkılıyormuş "başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları ...

Tokat Çamlık Tesisi 6.4 milyon TL'ye satılıyor!

Erbaa Belediye Başkanlığı tarafından Tokat Erbaa'daki Çamlık Tesisi'nin yapım işi ve işletilmesi ihale ediliyor. 6 milyon 451 bin TL'ye satışa çıkan tesisin ilanı bugün Resmi Gazete'de yayınlandı.

Çamlık Koru Park projesi Erbaa'nın ana yapılarından biri olacak!

Hüseyin Yıldırım, “Çamlık mesire alanına inşa edilecek olan Erbaa Koru Park Projesi, yapımına Gazi Bulvarımızdan başladığımız meydan ve çarşı merkezi sağlıklaştırması ile birlikte 2016 yılında hayata geçireceğimiz önemli bir proje." dedi.

tcdd çamlık açıkhava lokomotif müzesi Haberi

tcdd çamlık açıkhava lokomotif müzesi


İzmir’in Selçuk ilçesi Çamlık Mahallesi’ndeki müze, turizm sezonun açılmasıyla birlikte ilgi odağı oldu. Türkiye’nin ilk demiryolu olan İzmir-Aydın demiryolu üzerinde bulunan müzede, 1887 ile 1952 yılları arası Alman, İngiliz, Fransız, Amerikan yapımı 36 tane buharlı lokomotif sergileniyor. Bunların arasında dünyada sadece iki tane bulunan ve odunla çalışan İngiliz yapımı bir lokomotif de yer alıyor. Atatürk’ün seyahat ettiği tren vagonu ve Hitler’in kullandığı, 1943 yapımı 85 ton ağırlığındaki bir Alman lokomotifi de yer alıyor. Müzede ayrıca motorlu su pompaları, su cenderesi, vinçler, lokomotif parçaları ve tamirinde kullanılan malzemelerle birçok açık ve kapalı yük vagonuyla insan taşımada kullanılan vagonlar yer alıyor.


TCDD Çamlık Açıkhava Lokomotif Müzesi’ni işleten Macit Demiroğlu, “Avrupa’nın en büyük açıkhava lokomotif müzesi. Kömürlü ve buharlı lokomotifler sergilenmekte. 36 adet...