19 / 05 / 2024

TCMB Reel Kesim Güven Endeksi Temmuz ayı

TCMB Reel Kesim Güven Endeksi Temmuz ayı

Reel Kesim Güven Endeksi ( RKGE ), temmuzda bir önceki aya göre 0,5 puan artarak 105,4 seviyesine yükseldi.

TÜİK az önce açıkladı: İnşaat sektöründe güven...

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Reel kesim (imalat sanayi) güven endeksi aynı düzeyde kalıp 103,5 değerini alırken, inşaat sektörü güven endeksi de yine aynı düzeyde kalarak 88,6 değerini aldı.

Reel Kesim Güven Endeksi'nde düşüş: İstihdam, ihracat ve siparişte beklentiler kötümser!

Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE) temmuzda 1,4 puan düşerek 106,8'e geriledi. Reel sektör gelecek üç ayda maliyetlerin artacağını düşünürken, ihracat, istihdam ve sipariş miktarı için iyimser değil.

Et kesim fiyatına zam! Dana ve kuzu karkas kesim fiyatları arttı!

Kurban Bayramı'nın ardından et fiyatlarındaki artış devam ederken et kesim fiyatları da yükseldi. 

Yatırımcıların gözü TCMB faiz kararında!

Küresel piyasalar, enflasyon ve resesyon endişeleriyle yeni haftaya karışık bir seyirle başlarken, yurt içinde yatırımcıların gözü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararında...

TCMB Para Politikası Kurulu beklenti anketi sonuçları açıklandı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin AA Finans'ın beklenti anketi sonuçları açıklandı.

TCMB faiz kararı beklentisi ne? Merkez Bankası Temmuz 2023 faiz kararı ne zaman, saat kaçta belli olacak? 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) temmuz ayı faiz kararının ne olacağı ve ne zaman açıklanacağı gündemde yer almaya başladı. Peki, TCMB faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

TCMB'den yeni düzenleme: Menkul Kıymet Tesisi Uygulama Talimatı'nda değişiklik yapıldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan yeni düzenleme haberi geldi. Buna göre Merkez Bankası (TCMB) bankaların ek zorunlu karşılık tutmasını gerektiren bilanço TL payını yüzde 60 seviyesinden yüzde 57'ye indirdi. İşte ayrıntılar...

TCMB Bankalara Yeni Talimat Gönderdi: Yabancı Para Komisyonları Düşüyor, TL Mevduat Hesaplarına Geçiş Teşvik Ediliyor

TCMB'den bankalara talimat gönderilerek bazı değişikliklerin yapılması istendi. Bu talimat, yabancı para zorunlu karşılıklara komisyon uygulaması ve kur korumasız Türk lirası (TL) ile mevduat hesaplarına geçişin teşvik edilmesini içeriyor. İşte konu ile ilgili kapsamlı bilgiler haberin devamında…

TCMB'den yeni hamle: Zorunlu karşılıklarda değişikliğe gitti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), sadeleşmede yeni hamle kapsamında, zorunlu karşılıklarda değişikliğe gitti.

Haziran ayında aylık en yüksek reel getiri BIST 100 endeksinde oldu!

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde Haziran ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 13,86 ile BIST 100 endeksinde gerçekleşirken, 2023'ün ilk altı ayında külçe altın TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 12,71 reel getiri sağladı.

Merkez’in sadeleştirme kararları ile kredi mekanizması normalleşme sürecine girecek!

Merkez Bankası’nın sadeleştirme politikası kapsamında; menkul kıymet tesis oranlarını düşürmesi piyasalar tarafından olumlu karşılandı. Böylece bankalarla reel kesim arasındaki kredi mekanizmasının tekrar sağlıklı bir zemine kavuşması bekleniyor.

Reel Kesim Güven Endeksi 0,1 puan azalarak 108,2'ye geriledi!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE), Haziran ayında bir önceki aya göre 0,1 puan düşerek 108,2'ye indi.

Morgan Stanley'den Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)  faiz tahmini

Morgan Stanley ekonomistleri Pazartesi geçtikleri notta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB)  politika faizini 11,5 puan yükseltere yüzde 20'ye çıkarmasını beklediklerini ifade etti. İşte detaylar...

TCMB Reel Kesim Güven Endeksi Temmuz ayı Haberi

TCMB Reel Kesim Güven Endeksi Temmuz ayı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), temmuz ayına ilişkin İktisadi Yönelim Anketi ve Reel Kesim Güven Endeksi'ni açıkladı. Bu yılın temmuz ayında RKGE, bir önceki aya göre 0,5 puanlık artışla 105,4'e çıktı.


Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, genel gidişat, mevcut mamul mal stoku miktarı, sabit sermaye yatırım harcaması, son üç aydaki toplam sipariş miktarı ve mevcut toplam sipariş miktarı endeksi artış yönünde, gelecek üç aydaki üretim miktarı, gelecek üç aydaki toplam istihdam miktarı ve gelecek üç aydaki ihracat sipariş miktarına ilişkin değerlendirmeler endeksi azalış yönünde etkiledi. 


Mevsimsellikten arındırılmış reel kesim güven endeksi bir önceki aya göre 1,4 puan artarak 102,9 puan seviyesinde hesaplandı.



- Yıllık ÜFE beklentisi yüzde 8,3


Son üç aya yönelik değerlendirmelerde, üretim hacminde ve iç piyasa sipariş miktarında...