05 / 05 / 2024

Tekfen İnşaattan Libya alacaklarına dava

Tekfen İnşaattan Libya alacaklarına dava

Tekfen İnşaat'ın Libya'da durdurulan projesindeki alacakların tazmini için ticari tahkim davası başlattı. Tekfen İnşaat'ın Libya'da yürüttüğü ancak 2011'de durdurulan Büyük Nehir Projesi'nde alacaklarının tazmini için dava başlattı.

İnşaattan Gayrimenkul ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İnşaattan Gayrimenkul ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de Murat Jardat tarafından kuruldu.

Tekfen İnşaat Katar'da 450 milyon dolarlık ihale kazandı!

Tekfen İnşaat Katar'da 450 milyon dolarlık ihale kazandı. Tekfen İnşaat, hala inşasını sürdürdüğü, Kuzey Sahası Doğu Projesi çerçevesinde, LNG Üretim Tesisleri’nin “Offsites 2” paketinin yapım işlerini de hayata geçirecek.

Neo Yapı iflas etti!

İnşaattan mimariye, statik dizayndan pazarlamaya kadar çok birimli bir yapıya sahip olan Neo Yapı Arazi Geliştirme İnşaat, sektörde karşılaştığı maddi sorunları aşamayınca konkordato talep etmişti. Neo Yapı, iflas etti.

Türk müteahhitler için Kanada fırsatı!

Türkiye ile Kanada arası ticari ilişkiler her geçen gün güçlenmeye devam ediyor. İnşaattan gıdaya, tekstilden yazılıma birçok sektörde Türkler için büyük potansiyel bulunuyor...

Libya'dan iş insanlarına ve şirketlere yeni dönem daveti!

Yeni hükümetin kurulmasıyla, Libya yeniden istikrarlı zamanlarına dönüyor. Libya Food Expo 2019'un organizatörleri Al-Dawlia ve ICF Fuarcılık, iş insanlarını ve şirketleri Libya'nın yeni dönemine davet ediyor.

Türk müteahhitlere Libya fırsatı!

Mardinli İş Adamları Derneği (MARİŞ) Başkanı Abdülkadir Akkuş, MARİŞ üyelerinin en çok ihracat yaptığı pazarların sırasıyla Irak, Cezayir ve Libya olduğuna dikkat çekerek, "Türk iş dünyasını da Libya'ya yatırıma davet ediyoruz." diye konuştu.

Neo Yapı'nın kesin mühleti 3 ay uzatıldı!

İnşaattan mimariye, statik dizayndan pazarlamaya kadar çok birimli bir yapıya sahip olan Neo Yapı Arazi Geliştirme İnşaat, sektörde yaşadığı mali sorunlarını aşamayınca konkordato talep etmişti. Şirket hakkında yeni bir karar çıktı. 

Tekfen İnşaat Kazakistan’da 185 milyon dolarlık ihale kazandı!

Tekfen İnşaat’ın Kazakistan’da faaliyet gösteren iştiraki GATE İnşaat,  Tengiz Sahası’nda yapımı süren “Gelecek Gelişim Projesi” (Future Growth Project) kapsamında bulunan 185 milyon dolarlık boru hattı projesinin ihalesini kazandı.

Tekfen Holding'ten Kazakistan'a yeni inşaat projesi!

Tekfen Holding'in bağlı ortaklarından Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş'nin iştiraki Gate İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Kazakistan'da hayata geçireceği yeni projesiyle ilgili açıklama yaptı. 

Neo Yapı'nın alacaklılar toplantısı 21 Ocak'ta!

İnşaattan mimariye, statik dizayndan pazarlamaya kadar çok birimde hizmet sunan Neo Yapı arazi Geliştirme İnşaat, sektörde yaşadığı mali sorunlarını aşamayınca konkordato talep etmişti. Şirket hakkında yeni bir karar alındı...

Tekfen İnşaat, 100 milyon dolarlık projeye tekrar başlıyor!

Irak’ın Basra bölgesindeki Rumaila Petrol Sahası’ndaki 100 milyon dolarlık projenin inşasına pandemi koşulları nedeniyle ara veren Tekfen İnşaat, projeye yeniden başlıyor.

Neo Yapı'nın kesin mühleti 2 ay uzatıldı!

İnşaattan mimariye, statik dizayndan pazarlamaya kadar çok birimli bir yapısı bulunan Neo Yapı arazi Geliştirme İnşaat, sektörde yaşadığı mali sorunlarını aşamayınca konkordato talep etmişti. 

Tekfen, yarım kalan projesine yeniden başlıyor!

Irak’ın Basra bölgesindeki Rumaila Petrol Sahası’ndaki 100 milyon dolarlık projenin inşasına pandemi koşulları nedeniyle ara veren Tekfen İnşaat, yeni alınan kararla projenin kalan kısmı için ilave kapsamla yeniden işbaşı yapacak.

Tekfen İnşaattan Libya alacaklarına dava Haberi

Tekfen İnşaattan Libya alacaklarına dava

Tekfen Holding, bağlı ortaklığı Tekfen İnşaat'ın Libya'da yürüttüğü ancak 2011'de durdurulan Büyük Nehir Projesi'nde alacaklarının tazmini için işveren idare Libyan Man-Made River Authority (MMRA) ve Libya Devleti aleyhine International Court of Arbitration of The International Chamber of Commerce (ICC) nezdinde ticari tahkim davası başlatıldığını açıkladı.


Tekfen Holding 30 Ocak'ta yaptığı açıklamada bağlı ortaklığı Tekfen İnşaat'ın Libya'daki Büyük Nehir Projesi'nde alacaklarının tahsili için anlaşma ihtimalinin ülkedeki siyasi gelişmeler nedeniyle ortadan kalktığını ve 82.93 milyon dolar net varlığın ilk finansal tablolara zarar olarak yansıtılacağını açıklamıştı.

              

Şirket bununla ilgili alacak ve varlıkların tazmini için uluslararası tahkime gidileceğini de duyurmuştu.

              

Tekfen İnşaat, Libya'daki projeyi Tekfen-TML ortak girişimi ile...