01 / 05 / 2024

Tekirdağ deprem 2019

Tekirdağ deprem 2019

İstanbul’da merkez üssü Silivri açıklarında gerçekleşen depremden çevre iller de etkilendi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversite’sinin binasının kolonları zarar gören Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu binası boşaltıldı….

O fay hem Tekirdağ'ı hem Edirne'yi tehdit ediyor! Uzmanlar tek tek açıkladı: 7'den büyük deprem...

Tekirdağ (Gaziköy) ile Saros Körfezi arasında uzandığı belirlenen ve en son 1912'de aktive olan Ganos Fayı, Trakya için riske neden oluyor. Deprem uzmanları bir bir görüşlerini paylaştı. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Celal Şengör'den korkutan açıklama: 7.4'lük deprem olabilir! Tekirdağ-İstanbul-İzmit arası tamamen gidecek!

Yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili korkutan açıklamalarda bulundu. İşte 'Tekirdağ-İstanbul arası ve İstanbul-İzmit arası tamamen gidecek' diyen Şengör'ün o açıklamaları...

Çanakkale'de 4.6 büyüklüğünde deprem! İstanbul ve Tekirdağ'dan da hissedildi!

AFAD, Çanakkale Biga'da 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. İşte ayrıntılar... 

İstanbul'dan tersine göç başladı: Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale'de arsa fiyatları resmen uçtu!

Megakentteki yüksek konut fiyatları, deprem riski ve hayat pahalılığı tersine göçü hızlandırdı. Megakentten kaçanlar, Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale'yi mesken tuttu. Söz konusu illerde arsa fiyatları resmen uçtu. İşte detaylar...

İstanbul'un deprem uyarı sistemi resmen çalışmıyor: 2019'da balıkçıların kopardığı kablolar onarılmadı! 

Kandilli Rasathanesi’nin Marmara Denizi’nde kurduğu erken uyarı sistemine 2019'da trolle avlanan balıkçılar tarafından zarar verildi. Aradan geçen süreye karşın sistemin henüz onarılmadığı belirlendi.

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm 2019'dan beri yüzde 200 arttı! 100 bin kişi sağlam binada oturuyor! 

Bahçelievler Belediyesi Kongre Merkezi ve Nikah Sarayı'nda Deprem Paneli düzenlendi. Bahçelievler'de kentsel dönüşüm 2019'dan beri yüzde 200 arttı! 100 bin kişi sağlam binada oturuyor! 

O belediye müjdeyi verdi! Binaların deprem riski testi ücretsiz oldu! Acilen binanızı test ettirin!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem, bölgedeki 10 ilde on binlerce insanın ölümüne neden oldu ve yüz binlerce insan evsiz kaldı. İBB ise 2019’da hizmete aldığı 'Bina Tespiti' uygulamasıyla uzman ekiplerle başvuru yapanların evlerini ücretsiz inceleyerek depreme dayanıklılığı ölçüyor.

Tekirdağ Büyükşehir kentsel dönüşüm konutlarının yapımı için ihaleye çıkıyor! 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı kentsel dönüşüm konutları kapsamında 4 normal katlı 2 adet binanın yapımı için ihaleye çıkıyor.

Arnavutluk Laç'taki deprem konutları teslim töreni bugün yapılacak!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk'ta 2019'da meydana gelen deprem felaketinde evlerini kaybeden aileler için Türkiye tarafından Laç şehrinde inşa edilen konutların teslim törenine katılmak üzere şehre gitti.

Marmara'da üç fay peş peşe deprem yaratabilir!

Prof. Dr. Doğan Perinçek, meydana gelen depremleri ve etkilerini anlattı. Perinçek, "Marmara’da üç fayın peş peşe deprem yaratması olasılık. Bu üç ayrı depreme acaba İstanbul veya Tekirdağ hazır mı?" dedi.

Ahmet Ercan'dan korkutan açıklama! O fayda yıkıcı deprem bekleniyor!

Prof. Dr. Ahmet Ercan beklenen Marmara depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kuzey Anadolu kırığının sınır tanımadığını vurgulayan Ercan, Marmara'da İstanbul ve Tekirdağ kolunda deprem beklediklerini bütün odaklanmalarının bu noktada olduğunu kaydetti. 

Prof. Şener Üşümezsoy’dan deprem açıklaması!

Marmara Ereğli’sinde bugün gerçekleşen deprem sonrası beklenen İstanbul depremi ile ilgili konuşan Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, bugünkü  depremin Silivri-Tekirdağ fay hattında olduğunu söyledi.

Ahmet Ercan: 4.2'lik deprem uyarıcıydı!

Marmara Denizi'nin Tekirdağ açıklarında saat 16:38'de ve 21:06'da deprem meydana geldi. Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul depremine ilişkin açıklamalar yaptı...

Tekirdağ deprem 2019 Haberi

Tekirdağ deprem 2019

İstanbul’da gerçekleşen depremi İstanbul’dan sonra en çok hisseden il Tekirdağ oldu. Tekirdağ’da da hissedilen deprem binalarda hasar bıraktı.

Habertürk’ün haberine göre, Tekirdağ’daki Namık Kemal Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu binasında ciddi hasarlar meydana gelmesi üzerine bina için boşaltılma kararı verildi.  Boşaltılan binaya öğrencilerin ve akademisyenlerin girmesi yasaklanırken, bina çevresine de emniyet şeritleri çekildi. Bina ile ilgili inceleme çalışmalarının devam ettiğini belirten yetkililer, ayrıntılı incelemelerin yapılacağını söyledi.

Çapa Diş Hekimliği Fakültesi tahliye edilecek!

Üsküdar’da 172 yıllık bina sağlam, yeni bina...