17 / 05 / 2024

TEKNOFEST afad standı

TEKNOFEST afad standı

Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne katılanların, AFAD Mobil Deprem Simülasyon Merkezi'nde 7,2 büyüklüğündeki bir depremi deneyimlemesi mümkün olacak

AFAD depremzedeler için nakdi yardım ve hak sahipliği gibi soruları yanıtladı! İşte tüm merak edilen soruların yanıtları

AFAD, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem sonrası depremzedelere yapılacak yardımlara ve bölgedeki hasar tespit çalışmalarının nasıl belirleneceğiyle ilgili en çok sorulan sorulara yanıt verdi.

Deprem bölgesine şok uyarı! AFAD tehlikeyi rakamlarla peş peşe duyurdu!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu bölgede tehlike halen geçmedi. Deprem bölgesinde evi yıkılmamış olan vatandaşlara da uyarı yapan AFAD, 6 ve üzeri depremler meydana gelebileceğini söyledi.

Konut, arsa ve ahır yapımı geri ödeme şartları peş peşe belli oldu! Depremden etkilenenler dikkat! AFAD resmen açıkladı!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehirde yıkımlara neden oldu. Depremlerin ardından Konut, arsa ve ahır yapımı geri ödeme şartları peş peşe belli oldu! Depremden etkilenenler dikkat! AFAD resmen tek tek açıkladı! 

Deprem sonrası AFAD 16 ilde rekor sayıda personel alımı gerçekleştirecek! Başvuru şartları ve detaylar belli oldu!

İş arayanlara müjde bu sefer AFAD’tan geldi. AFAD, 16 şehirde çok sayıda personel alımı yapacağını duyurdu. İşte detaylar...

AFAD resmen açıkladı: 680 bin 268 hanede hasar tespiti tamamlandı!

AFAD 10 bin liralık 'Hane Başı Destek Ödemeleri'nin kesinleşmemiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah verisi dikkate alınarak gerçekleştirildiği bildirilerek, şu ana kadar 680 bin 268 hanede hasar tespit çalışması tamamlanmış olup, ödemelere başlandığı kaydedildi.

AFAD duyurdu! Başvurular başladı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük 2 depremin ardından Afetzede Barınma Desteği başvurularının e-devlet üzerinden başlatıldığını bildirdi.

AFAD'a 25 milyon TL bağış yapan Nusret dünyaya seslendi!

"Saltbea" hareketiyle dünyada ünlenen Nusret Gökçe, AFAD'a 25 milyon TL bağışta bulunduğunu açıkladı. Bir video paylaşan Nusret, bakın dünyaya nasıl seslendi?

İş Bankası'ndan AFAD'a ağızları açık bırakacak bağış!

Türkiye İş Bankası deprem bölgesinde hayatını kaybeden müşterilerinin bireysel kredi borçlarını silme kararı aldıktan sonra AFAD’a da bağışta bulundu. İşte detaylar!

Depremler sonrasında yer kabuğu 7.3 metre kaydı! AFAD'dan çığ uyarısı da geldi! 

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, AFAD Genel Merkezinde son dakika açıklamalarında bulundu. Depremler sonrasında yer kabuğu 7.3 metre kaydı! AFAD'san çığ uyarısı da geldi!

Baykar'dan AFAD'la koordineli konut seferberliği! Depremzedeler için 2 bin kişilik konteyner kent yapılıyor!

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, depremzedeler için 2 bin kişilik konteyner kent hayata geçiriyor. Selçuk Bayraktar, "AFAD'la koordine olarak konut seferberliği başlattık" dedi. İşte ayrıntılar...

AFAD Deprem Bölgeleri İçin Öncelikli İhtiyaç Listesini Paylaştı!

AFAD, ağırlıklı olarak deprem bölgelerinde ihtiyaç duyulan malzemelerin listesini paylaştı. Yardım etmek isteyen vatandaşlar bunu yapmak için bu listeyi kullanabilirler.

AFAD`a gönüllü olmak isteyenler dikkat! AFAD’a nasıl gönüllü olunur?

AFAD'da gönüllü olmak için ne yapmalısınız? Gereken şartlar ve verilen eğitimler neler? Detaylar içeriğimizde.

AFAD personel alım! AFAD personel alımı için nereye başvurulur? AFAD personel alım şartları nelerdir?

AFAD iş başvurusu gündemde yer alıyor. AFAD acil personel alımı yapacağını duyurdu. İşte 2023 AFAD personel alımına dair detaylar!

TEKNOFEST afad standı Haberi

TEKNOFEST afad standı

Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) standına gelenler etkileşimli aktivitelere katılabilecek ve gösterileri izleyebilecek.

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, bugün başlayan ve 22 Eylül tarihinde sona erecek festivalin ziyaretçileri, afet farkındalığını eğlenceli şekilde kazanma fırsatı yakalayacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, standa gelerek etkileşimli aktivitelere katılabilecek ve gösterileri izleyebilecek vatandaşlar, eğlenceli anlar yaşayacak. AFAD, bu yıl ikincisi yapılan TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali hazırlıklarına yarışma yürütücüsü olarak da katkı verdi.

- Ziyaretçiler deprem deneyimleyecek

Ziyaretçiler, iki AFAD Mobil Deprem Simülasyon Merkezi'nde deprem anını gerçeğe en yakın şekilde deneyimleyerek doğru davranış biçimlerini öğrenebilecek. Simülasyon merkezlerinde 7,2 büyüklüğündeki bir depremi deneyimlemek de mümkün olacak. 

Seneler süren eğitimle yetiştirilen AFAD K-9 Arama Kurtarma...