18 / 05 / 2024

Teknoloji fakültesi mezunları mühendis olabilecek mi

Teknoloji fakültesi mezunları mühendis olabilecek mi

" Teknoloji Fakültesi mezunu mühendisler ile diğer mühendislik fakültesi mezunu mühendislerin yetki ve unvanlarının eşdeğer olduğuna ve mühendislik unvanlarını kullanacaklarına " dair yeni bir karar alındı...

Teknoloji fakültesi mezunları mühendis olabilecek!

Yükseköğretim Kurulu ( YÖK ), teknoloji fakültelerinin mühendislik programlarından mezun olanların mühendislik unvanlarını kullanabileceklerine karar verdi. Yani artık alınan bu kararla Teknoloji fakültesi mezunları mühendis olabilecek.

Yaşar Üniversitesi, Tarım-Teknoloji Fakültesi inşa edecek!

Yaşar Üniversitesi, Hollanda’nın en önemli tarım-teknoloji üniversitelerinden Wageningen Üniversitesi işbirliği ile ‘Tarım-Teknoloji Fakültesi’ kuracak. İki yıl içinde hayata geçirilecek fakültenin yeri belli.

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi inşaatı bitmedi!

469 puanla öğrenci alan Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi ilk mezunlarını verdi ama, mezunların büyük bölümü fakültelerini hiç göremedi. Bozok’un inşaatı sürdüğü için öğrencileri 540 puanla öğrenci alan Hacettepe Tıp’ı bitirdi.

ADÜ Tıp Fakültesi Hastanesi kendi elektriğini üretecek!

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi, kendi elektriğini kendisi üretecek. ‘Güneş Pili’ projesiyle hem enerji maliyetlerini azaltacak, hem de temiz enerji sağlanacak.

MEÜ'ye Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi kuruluyor!

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Tarsus'ta kurulması planlanan 'Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nin onayının Resmi Gazete'de yayınlandığını söyledi.

Mersin'de Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi kuruluyor!

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr Ahmet Çamsarı, üniversite bünyesinde "Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nin" açılması için gerekli mercileren onay alındığını söyledi.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi binası tamamlandı!

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin 47 yıllık özlemi yeni derslik binasının tamamlanması ile sona erdi. İletişim Fakültesi Yeni Derslik Binası'nın 1 Eylül tarihinde saat 13.30'da düzenlenecek törenle hizmete açılacağı duyuruldu.

Şanlıurfa’ya Diş Hekimliği Fakültesi kuruldu!

Şanlıurfa’da Harran Üniversitesi’nin talebiyle Diş Hekimliği Fakültesi kurulması teklifi onaylandı. Harran Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, "ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Manavgat MATSO Turizm Fakültesi’nin temeli yarın atılacak!

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) tarafından yaptırılarak Akdeniz Üniversitesi’ne devredilecek olan Manavgat MATSO Turizm Fakültesi’nin temeli atılıyor.

ASÜ İslami İlimler Fakültesi'nin kaba inşaatı bitti!

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, inşaatı devam eden İslami İlimler Fakültesi'nde incelemelerde bulundu. Şahin, burada yaptığı açıklamada, binanın kaba inşaatının tamamlandığını söyledi.

Manavgat MATSO Turizm Fakültesi'nin temeli 27 Ağustos'ta!

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, oda tarafından yaptırılacak MATSO Turizm Fakültesi'nin temelinin 27 Ağustos Perşembe günü TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılacağı törenle atılacağını bildirdi.

Manavgat MATSO Turizm Fakültesi’nin temeli ne zaman atılacak?

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) tarafından YAPTIRILAN Manavgat MATSO turizm Fakültesi’nin temeli Perşembe günü atılacak.

MATSO Turizm Fakültesi'nin temeli 27 Ağustos'ta atılacak!

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) tarafından YAPTIRILAN Manavgat MATSO turizm Fakültesi’nin temeli Perşembe günü atılacak. Ahmet Boztaş, “MATSO turizm Fakültesi’nin 27 Ağustos Perşembe Günü saat 17.30 temelini atıyoruz." dedi.

İTÜ İnşaat Fakültesi'nden Gültekin Oskay'ın ailesine taziye!

İTÜ İnşaat Fakültesi öğrencileri, vefat eden sınıf arkadaşları Gültekin Oskay'ın ailesine başsağlığı diledi.

Teknoloji fakültesi mezunları mühendis olabilecek mi Haberi

Teknoloji fakültesi mezunları mühendis olabilecek mi

YÖK, teknoloji fakültelerinin mühendislik programlarından mezun olanların mühendislik unvanlarını kullanabileceklerine karar verdi. Adayların teknoloji fakültelerini tercih edebileceği belirtildi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), teknoloji fakültelerinin mühendislik programlarından mezun olanların mühendislik unvanlarını kullanabileceklerine karar verdi. YÖK 24 Temmuz 2013'de aldığı kararla, teknoloji fakültelerinin mühendislik programlarından mezun olanların da "mühendis unvanını" kullanabileceklerine karar vermiş ancak Danıştay 8. Dairesi, YÖK'ün bu karan alırken Üniversitelerarası Kururun (ÜAK) görüşünü almadığı gerekçesiyle yürütmeyi durdurmuştu. 



"Teknoloji Fakültesi mezunu mühendisler ile diğer mühendislik fakültesi mezunu mühendislerin yetki ve unvanlarının eşdeğer olduğuna ve mühendislik unvanlarını kullanacaklarına" dair yeni bir karar aldı. 


Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunulan Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yusuf Özçatalbaş, teknoloji fakültelerinin, 2 yılı aşan bir çalışmanın eseri olarak 2009'da Bakanlar Kurulu kararıyla kurulduğunu anımsattı. 



DİPLOMALARI VERİLİYOR 


Türkiye'de adı...