21 / 05 / 2024

Teknolojinin Mimariye etkileri

Teknolojinin Mimariye etkileri

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Teknolojinin Mimariye etkileri konusunda yüksek lisans öğrencilerine Beyoğlu'ndaki dönüşümü örnek gösterdi.

Yapay zekaya dikkat! Yapay zekanın etkileri dünya nüfusunun yüzde 40'ını işsiz bırakabilir!

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel istihdama yapay zekanın yapacağı etkilerin önümüzdeki yıllarda farklı ve değişik olacağını bizlere gösteriyor. IMF konu ile ilgili etkileri açıklayan bir rapor yayımladı. Söz konusu raporda küresel bazda artması beklenen işsizlik oranı ise dikkat çekti.

Deprem sonrası yatay mimariye ilgi arttı!

Gaziantep ve Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremler sonrasında mega kent İstanbul’da ev almak isteyenlerin ilgisi yatay mimariye kaydı.  

Teknolojinin dev ismi  Apple açıkladı! Gelirlerini gören gözlerine inanamadı

Teknolojinin dev ismi Apple, 2022 senesi için İOS mühendislerinin kazancıyla ilgili raporu ilan etti.  App Store mağazasında aplikasyon ve oyun yayınlayan tüm uygulama geliştiricileri, toplamda 320 milyar dolarlık gelir elde ederek duyanları şaşırttı.

Teknolojinin son noktası televizyonlar Beko’da! Uygun fiyata ayın televizyonu sizin olsun! 8 Eylül 2022 fiyat listesi

Beko’da ayın ürünü olarak seçilen Crystal Pro B50 C 890 A/ 50" 4K Smart Android TV, uygun fiyata sizin olurken aynı zamanda teknolojinin son noktalarını yaşayabilirsiniz. İşte detaylar…

Rusya'nın SWIFT sisteminden çıkarılmasının Türkiye'ye etkileri!

Rusya’nın SWIFT sisteminin dışında bırakılmasının ardından Türkiye’yi de yakından ilgilendiren sonuçlar ve etkileri tartışılmaya devam ediyor.

Aydın-Denizli Otoyolu'nun etkileri TBMM gündeminde!

Aydın-Denizli Otoyol Projesinin çevreye etkileri TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Manavgat'ta yanan konutlar yöresel mimariye uygun inşa edilecek!

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Afet Koordinasyon Merkezi'ndeki toplantının ardından açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yanan konutların kendi yerlerinde yöresel mimariye uygun bir şekilde yapılacağını açıkladı.

Koronavirüs salgını sonrası yatay mimariye ilgi arttı!

Salgın sonrası izole yaşam isteyen vatandaşlar tek katlı konutlar tercih etmeye başlayınca konut tercihleri yeniden şekillendi. Bu dönemde yatay mimariye yönelim arttı. 

Kanal İstanbul'un Trakya Bölgesi'nin ekosistemine etkileri TBMM'de!

Kanal İstanbul Projesi'nin Trakya Bölgesi'nin ekosistemine etkileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Gündoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kovid-19'la yatay mimariye ilgi arttı!

Depremler ve salgınla birlikte yatay mimarinin önemi ortaya çıkarken, konunun uzmanları, yatırımcıları yatay mimariye teşvik ediyor. İstanbul, İzmir ve Antalya’da yatay mimariye öncülük edenler ve konunun uzmanları Yeni Asır’a açıklamalarda bulundu.

Osmaniye'deki beton santralinin çevresel etkileri mecliste!

Osmaniye ili Merkez Karaçay Mahallesi'nde bulunan beton santralinin çevresel etkileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Budak, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Altındağ'da yatay mimariye uygun konutlar inşa edilecek!

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı yaptığı açıklamada TOKİ ile ortaklaşa yatay mimariye uygun 310 konut inşa edeceklerini söyledi.

GYODER'in 'COVID-19'un muhtelif sözleşme tipleri ve kira sözleşmelerine etkileri' semineri 28 Mayıs'ta!

GYODER Akademi tarafından düzenlenen 'COVID-19'un muhtelif sözleşme tipleri ve kira sözleşmelerine etkileri' başlıklı seminer 28 Mayıs'ta ZOOM uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek...

Teknolojinin Mimariye etkileri Haberi

Teknolojinin Mimariye etkileri

Beyoğlu Belediyesi, Kültür Kenti Vakfı ve Aydın Üniversitesi işbirliği ile yürütülen Marka Şehirler Akademisi Yüksek Lisans programında ders veren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Teknolojinin Mimariye ve Şehir Planlamasına Etkileri" konusunda öğrencileri bilgilendirdi. Demircan, Beyoğlu belediyesi yeni meclis salonunda gerçekleştirilen ve yerel yönetimler alanında kamuda çalışan görevlilerin katıldığı derste, ilçede yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarını örnek gösterdi. 


Tarlabaşı'nda eski zamanın ihtiyaçlarına göre yapılan binalarda dairelerin 25-30 metre kare olduğunu, teknolojinin gelişmesiyle birlikte buzdolabı, koltuk takımı, televizyon üniteleri gibi eşyaların küçük dairelere sığmadığını anlatan Başkan Demircan, "küçük dairelere sığmayan aileler, teknoloji ve ulaşımın gelişmesiyle birlikte daha ferah ve geniş dairelerde oturmak için buraları terk edip gitmişler," dedi. 


Tarlabaşı'nda büyük bir tecrübe yaşadıklarını anlatan Başkan Demircan şunları söyledi. "Tarlabaşı örneğinde olduğu gibi, yıllardır...