18 / 05 / 2024

Tekstil ihracatı 2014

Tekstil ihracatı 2014

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden bu yılın 8 ayında gerçekleştirilen tekstil ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,9 artarak, 1 milyar 982 milyon 256 bin dolara ulaştı.

Tekstil ihracatı, 5 milyar doları aştı!

Türk tekstil sektöründe, yılın 7 aylık döneminde 5 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirildi. 5,2 milyar doları bulan ihracatın yaklaşık yüzde 75'ini İstanbul, Gaziantep ve Bursa sırtladı

Tekstil ihracatçısı artan maliyetler yüzünden hedef düşürdü!

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Kaya, bu yıla 23 milyar dolar hedefiyle başladıklarını ancak dış pazarlardaki yavaşlama ve içerideki maliyet artışları nedeniyle rakamı 19-19,5 milyar dolar olarak revize ettiklerini söyledi.

Tekstil ihracatında şok düşüş! Türkiye yıllar sonra ilk defa ithalatçı konumuna düştü!

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, global talepteki daralmanın da etkisiyle sektör ihracatının 2023’ün ilk 8 ayında yüzde 12 daraldığını söyledi. Öksüz, istihdam kayıpları yaşanmaması için bir dizi tedbir alınması gerektiğini ifade etti.

 Türkiye’ye dev destek! Uluslararası firmalar Türkiye ile devam dedi

Türkiye hazır giyim ve tekstil ihracatının yüzde 70’ini yapan 23 alım grubundan, “Türkiye ile alakalı negatif bir durum yok. Satın almaya devam edeceğiz” dedi.

Rmdm Geri Dönüşüm Tekstil İhracat İthalat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rmdm Geri Dönüşüm Tekstil İhracat İthalat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 150 bin TL sermaye bedeli ile Jalal Mendıl tarafından kuruldu.

Clksteel34 İnşaat Emlak Gıda Tekstil İhracat İthalat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Clksteel34 İnşaat Emlak Gıda Tekstil İhracat İthalat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Orhan Yaşli tarafından kuruldu.

Kanvek İnşaat Tekstil İhracat İthalat Pazarlama E-Ticaret Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kanvek İnşaat Tekstil İhracat İthalat Pazarlama E-Ticaret Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 10 bin TL sermaye bedeli ile Uğur Kenanoğlu tarafından kuruldu.

Osmanbey'de iki dükkandan biri kiralık!

Türkiye tekstil ihracatının merkezi Osmanbey’i koronavirüs salgını vurdu. Bölgede iki ile üç mağazadan birinde ‘devren kiralık' ilanları asılı...

Saralar İnşaat Plastik Demir Tekstil İhracat İthalat Limited Şirketi kuruldu!

Saralar İnşaat Plastik Demir Tekstil İhracat İthalat Limited Şirketi bugün Pendik'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Kara tarafından kuruldu. 

Aydemir Group İnşaat Mobilya Gıda Turizm Tekstil İhracat İthalat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aydemir Group İnşaat Mobilya Gıda Turizm Tekstil İhracat İthalat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kazım Aydemir tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Hala İstanbul Turizm Emlak Aracılık Hizmetleri İnşaat Gıda Tekstil İhracat İthalat Sanayi Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Hala İstanbul Turizm Emlak Aracılık Hizmetleri İnşaat Gıda Tekstil İhracat İthalat Sanayi Tic.Ltd.Şti. Mahmoud Hennawı, Hosam Eddın Hamcho, Alaa Jawısh ortaklığıyla 30 bin TL sermaye ile 22 Aralık'ta Fatih'de kuruldu.

Alwajieh İnşaat Emlak Nakliye Gıda Tekstil Mobilya İthalat İhracat Sanayi İç ve Dış Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Alwajieh İnşaat Emlak Nakliye Gıda Tekstil Mobilya İthalat İhracat Sanayi İç ve Dış Ticaret Ltd.Şti. Abdullah Alsebaeı tarafından 10 bin TL sermaye ile 30 Ekim'de Fatih, Kemal Paşa Mahallesi, Atatürk Bulvarı'nda kuruldu.

Gültekin Dış Ticaret İnşaat İthalat İhracat Kuyumculuk Otomotiv Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Gültekin Dış Ticaret İnşaat İthalat İhracat Kuyumculuk Otomotiv Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Suat Gültekin Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 1 milyon TL sermaye ile 27 Ekim'de Arnavutköy'de kuruldu.

Irmaktek Tekstil İthalat İhracat İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Irmaktek Tekstil İthalat İhracat İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Hüseyin Özırmak tarafından 100 bin TL sermaye ile 27 Ekim'de Bağcılar, Bağlar Mahallesi, Işık Sokak'ta kuruldu.

Tekstil ihracatı 2014 Haberi

Tekstil ihracatı 2014


Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden bu yılın 8 ayında gerçekleştirilen tekstil ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,9 artarak, 1 milyar 982 milyon 256 bin dolara ulaştı. 


Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri verilerinden derlenen bilgiye göre, bölgenin ocak-ağustos dönemi ihracatı 5 milyar 762 milyon 504 bin dolar olarak gerçekleşti. Yılın 8 ayındaki tekstil ihracatı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,9 artarak 1 milyar 982 milyon 256 bin dolar oldu. 


Tekstil ihracatı içinde en fazla payı 593 milyon 106 bin dolarla kumaşlar aldı. Bu ürünü 490 milyon 529 binle iplikler takip etti. 


Ocak-ağustos arasında en fazla tekstil ihracatı 849 milyon 860 bin dolarla Ortadoğu ülkelerine yapılırken, bu bölgeyi 679 milyon 741 bin dolarla Avrupa ülkeleri...