29 / 04 / 2024

Tellallık harcı oranları

Tellallık harcı oranları

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince tellallık Harcını, mal ve mahsullerini satan gerçek veya tüzel kişiler ödemekle mükellef oluyor. İşte ödenmesi gereken tellallık harcı oranı bu haberde..

Gayrimenkul kriziyle boğuşan Çin, beş yıllık mortgage oranlarını düşürdü!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen emlak kriziyle boğuşan Çin'de  5 yıllık kredi faizi oranı yüzde 4,20'den yüzde 3,95'e indirilirken ayrıca kurumsal krediler için referans olan 1 senelik faiz oranı da yüzde 3,45'te tutuldu.

Zorunlu trafik sigortası aylık artış oranları açıklandı...

Zorunlu trafik sigortası aylık azami prim yükseliş oranı, 2024 senesinin ilk 4 ayı için yüzde 5 olarak kaydedildi. Bu oran, 2023'ün mayıs ayından itibaren aylık yüzde 2 olarak yapılıyorudu. İşte haberin detayları...

Büyükşehirde yaşamak için en az 1-2 asgari ücret kiraya ayrılmalı! Ev almak için şu an doğru zaman mı?

Kiralar faize göre düşük, faiz oranları ise konut kredisi için çok yüksek seyrediyor. Kiracı için konut satın almak mümkün değil, ev sahipleri de kiralardan tatmin olmuyor. Peki ev sahiplerini ve kiracıları neler bekliyor?

O bankadan stratejik konut kredisi hamlesi! En düşük faiz oranlarıyla konut kredi piyasasında ön sıraya yerleşti!

Bank of India, daha fazla müşteri çekebilmek için, stratejik bir konut kredisi hamlesi yaptı. Müşterilere, son derece düşük faizli konut kredisi sunmaya başladı.

CEPTETEB ihtiyaç kredisi: Düşük faiz oranlarıyla hızlı ve kolay başvuru!

CEPTETEB İhtiyaç Kredisi, hızlı ve pratik başvuru süreci ile acil ihtiyaçlarınıza anında çözüm sunuyor. Ayrıca düşük faiz oranları ile finansal gereksinimlerinizi uygun bir şekilde karşılamanıza yardımcı oluyor. 70.000 TL'ye kadar nakit sunan bu kredi için kefil veya teminat şartı aranmıyor.

İş Bankası'ndan aylık 754 TL taksitle kredi müjdesi!

İş Bankası'ndan aylık 754 TL taksitle kredi imkanı... Bu kredi seçeneği, müşterilerin uzun vadeli ihtiyaçlarını karşılamak için düşük faiz oranları ve esnek geri ödeme seçenekleri sunarak finansal yüklerini hafifletmeyi hedefliyor.

İş Bankası'ndan aylık 905 TL taksitle kredi!

İş Bankası'ndan aylık 905 TL taksitle kredi imkanı... Bu kredi seçeneği, müşterilerin uzun vadeli ihtiyaçlarını karşılamak için düşük faiz oranları ve esnek geri ödeme seçenekleri sunarak finansal yüklerini hafifletmeyi hedefliyor.

Halkbank'tan düşük faizli konut kredisi imkanı!

Halkbank, ev sahibi olmak isteyen müşterilere yönelik ağızları açık bırakan bir konut kredisi kampanyası duyurdu. 10 yıl vadeli ve düşük faiz oranlarıyla sunulan bu fırsatla Halkbank, müşterilerini rahat bir şekilde ev sahibi yapmayı hedefliyor. Detaylar haberimizde!

Vakıfbank'ın bu kampanyası ağızları açık bıraktı! Emekliler ve özel sektör çalışanları bayram edecek

Vakıfbank, acil peşin paraya ihtiyaç duyan vatandaşlara has yeni bir kredi kampanyası başlattığını duyurdu. Bu kampanya vesilesi ile müşteriler, düşük faiz oranları ve uzun vadeli ödeme alternatifleriyle. kredi kullanabilecekler. Kampanya hakkında detaylar haberimizde.

Memur ve emeklilerin 4 aylık zam oranları hesaplandı! Cepteki o rakamı görenler inanamadı!

Merakla beklenen enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur ve emeklilerin 4 aylık zam oranları hesaplandı. Peki memur ve emeklilerin cepteki zam oranı ne kadar?

TEB'den düşük faizli kredi fırsatı! Aylık 1942 TL ile siz de rahatça ödeyebilirsiniz!

En düşük faiz oranlarıyla ihtiyaç kredisi sunan bankadan aylık sadece 1.942 TL ödemeli yüksek limitli kredi. İşte en düşük faiz oranlarıyla kredi veren bankalar. Ayrıntılar haberimizde...

Rusya – Ukrayna Savaşının kazananı onlar oldu! Petrol şirketleri 2022’de rekor kârlar elde etti!

Dünya devi dört şirket, 2022 yılı açıklanan rakamlarına göre rekor kâr oranlarına imza attı. Peki bu 4 şirket hangileri? Ne kadar kâr yaptılar?

Yurt dışı çıkış harcına dev zam yolda! 300 TL olacak!

Gündeme gelmesi beklenen yeni ekonomik torba yasaya dair ayrıntılar belli olmaya başladı. Meclise sunulması beklenen yeni torba yasa teklifiyle, yurtdışı çıkış harcına yüzde yüz zam gelmesi bekleniyor.

Tellallık harcı oranları Haberi

Tellallık harcı oranları

Tellallık harcı oranı!

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince; belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde belediyelere ait hal, balıkhane, mezat yerleri ve ilgilinin isteğine bağlı olarak belediye münadisi veya tellalı bulundurulan sair yerlerde, gerçek veya tüzelkişiler tarafından her ne surette olursa olsun her çeşit menkul ve gayrimenkul mal ve mahsüllerin satışı, Tellallık Harcına tabidir.


Mükellef:

Tellallık Harcını, mal ve mahsullerini satan gerçek veya tüzel kişiler ödemekle mükelleftirler.


Gerçek veya tüzelkişiler yapacakları satışları, satış yapmadan önce belediye veya mahallindeki belediye ilgililerine haber vermekle ödevlidirler. Haber verilmediği takdirde harç yüzde 50 fazlasıyla tahsil olunur.


Matrah:

Telallık Harcının matrahı, harcın konusuna giren satışların gayri safi tutarıdır. Bu tutardan hangi ad ile olursa olsun hiçbir indirim yapılmaz.


Nispet:

Tellallık Harcının nispeti, yüzde 2'dir. 100 Yeni Türk Lirasını aşan satışlarda aşan kısım için nispet...