20 / 05 / 2024

tematik teknopark projesi

tematik teknopark projesi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Finans Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi, İstanbul Sarıyer'de faaliyet gösterecek. Teknopark, Boğaziçi Üniversitesi ve Borsa İstanbul işbirliğiyle kuruluyor...

Türkiye'den Özbekistan'a teknopark yatırımı!

Türkiye’nin Özbekistan hükümetinin davetiyle başlatmış olduğu teknopark projesi ete kemiğe büründü. Proje için ilk adım, Taşkent’teki 1 milyar dolarlık Olmazor Teknopark ile atılacak.

Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi'ne İSTKA'dan destek!

Teknopark İstanbul'un kuluçka merkezi Cube Incubation'ın, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) Kovid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamında "Girişimcilik Ekosistemi Yenilenme Projesi: Rejenerasyon-20" ile destekleneceği açıklandı.

Karaman Teknopark projesi için imzalar atıldı!

Karaman ekonomisine canlılık kazandıracak olan Teknopark projesinin kurulmasına yönelik çalışmalar son hızla devam ediyor.

Balıkesir Tematik Park projesi MİPİM'de tanıtılacak!

Büyükşehir Belediyesi’nden Bandırma’ya bir vizyon proje daha. Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Liman projesi sonrasında Tematik Park Projesi için harekete geçti.

Tuzla'daki Teknopark projesine Ümraniye Belediyesi'nden destek!

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Cihan Başkan Hasan Can’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette İstanbul Medeniyet Üniversitesi öncülüğünde kurulacak olan Teknopark projesi görüşüldü.

OSTİM Teknopark'ın ilk etabı 2017 sonunda tamam!

Türkiye'nin temiz teknoloji alanındaki tek tematik teknoparkı olma özelliğini taşıyan OSTİM Teknopark'ın ilk etabı 2017 sonunda tamamlanacak. Bu etaplarda 100 firmaya yer verilecek.

Teknopark Ankara’nın vizyonuna katkı yapacak!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, İvedik Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin ile bir araya geldi. Başkan Yaşar’a İvedik’in yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Gültekin, Teknopark Ankara Projesi’nden de bahsetti.

Teknopark Projesi inşası hızlandırılıyor!

Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Vali Yardımcısı Rıza Dalan, ilgili müdürlerin katılımı ile Valilik 75.Yıl Toplantı Salonu’nda Teknopark Projesi hakkında toplantı yapıldı.

2003 yılında Davutpaşa Kışlası'nda 'Bilim Parkı' kurulacakmış!

2003 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kışlası'nda 'Bilim Parkı' kurmak için çalışmalara başlamış. Yatırım tutarı 40 trilyon lira olan 'Teknopark Projesi', 40 bin metrekare kapalı alanda kurulacakmış.

Kurtköy İmga Group Projesi iletişim!

Kurtköy İmga Group Projesi iletişim için 0216 463 38 48 numaralı telefonu arayabilirsiniz. Teknopark'a 800 metre uzaklıkta bulunan proje 92 bin 618 metrekare inşaat alanından meydana geliyor.

OSTİM Teknopark 18 bin işletmeye erişim sunuyor!

Geçen yıl resmi olarak kurulan Türkiye'nin ilk tematik teknoparkı OSTİM Teknopark, bünyesinde yer alan firmaların OSTİM ve çevredeki sanayi bölgelerinde işletmelere ulaşabilmesi ile üniversite-sanayi işbirliğini tam anlamıyla hayata geçirmeyi planlıyor.

Teknopark, Kurtköy'ün kaderini değiştirdi!

Teknopark İstanbul projesi Kurtköy bölgesinin kaderini değiştirdi. Bölgede artık 1+0 ve 1+1 dairelerin modası geçti. Büyük konutlara yüksek talep var. TSKB Gayrimenkul Değerleme'nin araştırması şöyle...

Teknopark otel, ofis, otopark ve meydan projesi ihaleye çıktı!

Pendik Kurtköy'deki Teknopark İstanbul'ın 4 yıldızlı otel, Extended Stay ile Çok Amaçlı Toplantı ve Sergi Salonu, Katlı Otopark ve Meydan düzenlemesi işleri ihaleye çıktı. Yap İşlet Devret usulüyle 24 ayda inşa edilecek olan projede işletme süresi 25 yıl.

tematik teknopark projesi Haberi

tematik teknopark projesi

Finans sektörüne Ar-Ge ve inovasyon yaratacak, Türkiye'nin ilk "tematik" teknoparkı İstanbul'da hayata geçirilecek.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Finans Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi, İstanbul Sarıyer'de faaliyet gösterecek. Türkiye'nin ilk tematik teknoparkı, Boğaziçi Üniversitesi ve Borsa İstanbul işbirliğiyle kurulacak.


Finans sektörüne özgü ilk teknoloji geliştirme bölgesinde Ar-Ge firmaları ile çalışanlara vergisel muafiyetler sağlanacak. Kurumlar, gelir vergisi ve stopaj desteği sağlanacak, çalışanların sigorta primlerinin yüzde 50'si Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacak. Damga vergisi istisnası ile yazılım ve Ar-Ge firmalarına KDV istisnası uygulanacak.Finans teknopark, sadece yurt içine değil ülke dışına da katma değeri yüksek Finans Ar-Ge'si...