26 / 05 / 2024

Temel Başalan kentsel dönüşüm

Temel Başalan kentsel dönüşüm

Türkiye Belediyeler Birliği Hukuk Danışmanı Temel Başalan "Kentsel dönüşüm özellikle Van depreminden sonra hızlandırıldı. Kentsel dönüşümde belediyelerimize 2 şey vurguladık; vatandaşın rızası ve yerinde dönüşüm"

Kentsel dönüşüm belediye başkanları ve sülalesini tapu zengini ediyor!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, konut sektörünün gündeminde yer alan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili kritik değerlendirmelerde bulundu.

Bolu Gerede Demirciler Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Bolu Gerede Demirciler Mahallesi Riskli Alan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin inşaatı başlıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre  Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Hekimoğlu Grup İnşaat A.Ş. ve Hime İnşaat A.Ş. ortak girişimi arasında sözleşme imzalandı.

Kentsel dönüşümü hızlandıracak teklif, TBMM’ye sunuldu yüzde 50+1 dönemi başlıyor! İşte yapılacak değişiklikler...

Türkiye'nin gündeminde yer alan kentsel dönüşüm projesi için yeni adım atıldı. Ak Parti tarafından hazırlanan Kentsel Dönüşüm Yasa Teklifi Meclis'e sunuldu. İşte yasa teklifinde yer alan maddeler ve detayları...

Kocaeli Başiskele'de satılık 4 arsa!

Başiskele Kentsel Dönüşüm İnş.San.ve Tic. A.Ş. Kocaeli Başiskele'de yer alan dört adet arsayı satışa çıkardı.

Yarısı Bizden kentsel dönüşüm kampanyası başladı mı, ne zaman başlayacak? Kentsel dönüşüm başvurusu nasıl yapılır?

Yarısı Bizden kentsel dönüşüm kampanyası gündemde yer alan konulardan biridir. Peki Yarısı Bizden kentsel dönüşüm kampanyası ne zaman başlayacak? İşte detaylar!

Başak Kentsel Dönüşüm Projeleri Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Başak Kentsel Dönüşüm Projeleri Geliştirme Anonim Şirketi Baycılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Taşkan tarafından kuruldu.

Kocaeli Başiskele'de 1.295 metrekarelik sanayi arsası satılıyor! 

Başiskele Kentsel Dönüşüm İnş. San. ve Tic. A.Ş., Kocaeli ili, Başiskele ilçesi, Kullar Mevkii, Yaylacık Mahallesi'nde yer alan sanayi arsasını satıyor. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da büyük kentsel dönüşüm projesinin tarihi açıklandı! TOKİ Ümraniye'den başlayacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ümraniye Zemin Altı Katlı Otopark ve Belediye Meydanı Açılış Töreni'de ilçede başlayacak kentsel dönüşüm projesine ilişkin açıklamalar yaptı.

Diyarbakır Kayapınar'da kentsel dönüşüm başladı!

Diyarbakır Kayapınar' da kentsel dönüşüm başladı. Kentsel dönüşümün Kayapınar İlçesin'de Fırat Mahallesi Aşağı Karakuyu lokasyonunda 96 konutun bulunduğu alanda yapılması planlanıyor.

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm başladı!

İzmir'e bağlı Narlıdere'de kentsel dönüşüm çalışmalarında ilk etap başladı. Kentsel dönüşüm çalışmalarının iki sene sürmesi bekleniyor. 

Diyarbakır Bağlar kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor...

Yeşilpınar'da kentsel dönüşüm nöbeti!

KİPTAŞ ve İBB tarafından Eyüpsultan'a bağlı Yeşilpınar'da başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarında tepkiler büyümeye devam ediyor. Mahalle sakinleri deprem toplama alanı olan parkın yıkılmaması nöbet tutuyor. 

Eyüpsultan Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni'nde Ekrem İmamoğlu'na tepki!

KİPTAŞ'ın Eyüpsultan'da başlattığı kentsel dönüşüm projesi temel atma töreni sırasında bir grup mahalle sakini, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepki verdi...

Temel Başalan kentsel dönüşüm Haberi

Temel Başalan kentsel dönüşüm


Türkiye Belediyeler Birliği Hukuk Danışmanı Temel Başalan, İstanbul'da kentsel dönüşüm ve 2B arazisinin durumunu Vatan'a anlattı. 


Başalan, kentsel dönüşümde istenilen seviyeye ulaşılamadığını, bu sıkıntıların bir kaç yıl içinde giderileceğini söyledi. Başalan, "Kentsel dönüşüm özellikle Van depreminden sonra hızlandırıldı. Kentsel dönüşümde belediyelerimize 2 şey vurguladık; vatandaşın rızası ve yerinde dönüşüm. Kentsel dönüşümde en önemli problem insan kaygıları. İnsanlar acaba yerimden olacak mıyım korkusu taşımamalı. Sosyal ve yeşil alanı fazla olan yerler inşa etmeyi hedefledik" diye konuştu. 


2B kapsamında binlerce tapu dağıttık Başalan, 2B yasası hakkında ise şöyle konuştu: 2B yasasında hak sahiplerinin %81'i başvuru yaptı. 


1.5 milyar TL gelir oldu. İstanbul'da 20 ilçede 2B planı var. Beykoz, Ümraniye, Çekmeköy, Sultanbeyli,Eyüp 2B sorunu yaşayan ilçelerin başında. 2B'de planlama ve iade işlemleri tamamlanırsa istenen noktaya...