20 / 07 / 2024

temel enerji fiyatları

temel enerji fiyatları

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK ) verilerine göre, enflasyonun yüzde 7,4 olarak gerçekleştiği 2013'te, fiyat artışlarından en az etkilenen ürün gruplarından biri enerji oldu...

Elektrik ve doğalgaza büyük zam geliyor!

Gündemden düşmeyen enerji fiyatları 2019-2023 seneleri arasında yüzde 211,8 şeklinde olan TÜFE’den daha yüksek oranda artış gösterdi. Genel seçim ve yerel seçim döneminde yapılmayan zamların Temmuz atında yüksek oranlı yapılma endişesi hakim.

Goldman Sachs Avrupa’yı uyardı: Çatışmalar enflasyon ve büyümeyi etkileyecek!

ABD yatırım bankası Goldman Sachs, Orta Doğu gerilimi gölgesinde enerji fiyatları stabil kalmazsa bu durumun Euro Bölgesi enflasyonu ve ekonomik büyümesi üzerinde önemli etkileri olabileceği uyarısında bulundu.

Doğalgazda daha az fatura ödemek mümkün mü? İşte doğalgaz ile ısınırken, daha az fatura ödemenin yolları!

Yükselen enerji fiyatları yüzünden kış aylarında tüketiciler yüksek doğalgaz faturaları ödemekten dertli. Ancak daha az fatura ödemek için bazı püf noktalarını ve nasıl tasarruflu kullanılacağını bilmek gerekiyor. İşte detaylar…

Yıl sonunda Türkiye’nin enerji faturası 71 milyar doları bulabilir!

Enerji fiyatlarının 2023’ün ilk 6 ayında düşük seyretmesi Türkiye’nin elini rahatlattı. Fakat petrol fiyatlarının artacağına ilişkin beklentiler Türkiye’nin enerji ithalatı faturasını da büyütecek.

Elektrik faturaları bu ay kabarık gelecek

Elektrik fiyatlarına zam geldi. Artan maliyetlere nedeniyle birçok ürün zamlanıyor. Bu çerçevede enerji fiyatlarına da zam geldi. 1 Temmuz itibarıyla elektriğe yüzde 50'ye yakın bir zam gelmişti. Böylece faturalar bu ay kabarık gelecek. İşte tüm detaylar...

Petrol devi 2022'yi büyük karla kapattı

Aramco, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının ardından yükselen enerji fiyatlarının da yardımıyla 2022'de rekor kazanç açıklayan en son enerji şirketidir. Suudi petrol devi Aramco, 2022 için 151 milyar Euro'luk rekor bir kâr açıkladı ve bu, devlete ait şirket için geçen yıla göre %46,5'lik bir artışa işa

Uzmanlara göre Almanya'da enflasyon zirve yaptı!

Almanya'da açıklanan nihai veriler, enerji fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle enflasyonun Nisan ayında yüzde 7,2'ye gerilediğini teyit ederken, gıda fiyatları, enflasyonun itici gücü olmayı sürdürüyor.

İhracatçılar isyan etti: TCMB baskıları kaldırsın! Kredi muslukları açılmazsa sanayici zor günler yaşayacak!

Ekonomi yönetiminin uyguladığı düşük kur-düşük faiz politikası ihracatçıları isyan ettirdi. Yüksek enflasyon ve enerji fiyatları nedeniyle maliyetlerin her geçen gün arttığından yakınan ihracatçılar, kredi muslukları açılmazsa sanayicinin zor günler yaşayacağını belirtiyor.

Enerjideki artış Euro bölgesinde üretici fiyatlarını vurdu!

Euro Bölgesi’ne yönelik Üretici Fiyat Endeksi’nin (ÜFE), enerji fiyatlarındaki artışın etkisi nedeniyle kasım ayında yıllık bazda yüzde 27,1 artış gösterdiği ortaya çıktı.

Doğal gaza, elektriğe zam gelecek mi? İşte yanıtı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, katıldığı canlı yayında enerji fiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakan Dönmez, "Zamsız bir kış mümkün. Bu kış enerji fiyatlarında herhangi bir artış öngörmüyoruz." dedi.

Avrupa Merkez Bankası’ndan şaşırtan enflasyon itirafı!

Pandemi ve Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşla birlikte başta artan enerji fiyatları nedeniyle tarihi bir enflasyon sarmalına giren Avrupa Birliği’nden konuyla alakalı ilginç bir itiraf geldi.

Aidatlar kiraları yakaladı! İşte en yüksek aidat olan ilçeler

Enerji fiyatlarındaki yükseliş ve iş gücü maliyetlerinin artması gibi nedenlerle İstanbul’da konut aidatları, kiraları yakaladı. İşte en yüksek aidat alınan ilçeler...

Konutta maliyet ve personel krizi! Ev fiyatları daha da artacak! 

Konut sektöründeki Çimento, demir, enerji fiyatlarında yaşanan artış ve arsa yetersizliği gibi sorunlara şimdi personel krizi de eklendi. Peki konut fiyatları artacak mı? İşte ayrıntılar...

temel enerji fiyatları Haberi

temel enerji fiyatları

Enerjide büyük oranda dışa bağımlı olan Türkiye'de, enerji yönetiminin, özellikle döviz kurunda yaşanan artışları enerji kalemlerine yansımasına önlemeye yönelik tercih ve hamleleri fiyatların hemen hemen yerinde saymasını sağladı. 


Geçen yıl enerji kalemlerindeki en düşük fiyat artışı elektrikte gerçekleşti. Elektrikte 1 kilovatsaatlik tüketimin ortalama fiyatı yüzde 0,4 arttı. Böylece 1 kilovatsaatlik tüketimin ortalama fiyatı 0,357 liradan 0,359 liraya çıktı.


Odun ücretinde geçen yıl yaşanan fiyat artışları da oldukça sınırlı kaldı. Odun fiyatlarındaki artış yaklaşık yüzde 1,3'le sınırlı kaldı. Bu durum, 1 ton odunun ortalama fiyatını yaklaşık 371 liradan 376 liraya çekti.


Geçen yıl doğal gazda yaşanan ortalama fiyat artışı ise yüzde 1,3 oldu. Böylece 2012 sonunda 1,056 olan 1 metreküp doğal gaz fiyatı, 1, 070 liraya yükseldi.


Kömürde ise fiyat artışı yüzde 2,2 olarak...