29 / 04 / 2024

temessük kaydı

temessük kaydı

Osmanlı dönemine ait tapu terimleri arasında yer alan temessük kaydı ne demek? Tapu temessükü nedir? Temessük kayıtlarının günümüzde geçerliliği var mıdır? İşte yanıtı..

Otomobilde en çok tercih edilen renk hangisi? Artık "gri" renk favori...

Otomobilde geçmiş zamanda en çok tercih edilen beyaz renk, şimdi tahtını "griye" bıraktı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri kapsamında, geçen sene trafiğe kaydı yapılan 2,3 milyon taşıttan 945 bin 768'i otomobillerden oluştuğu kaydedildi. 

İstanbul'da korku dolu yıkım çalışması! Binalar kaydı, çatlaklar oluştu! 11 daire sakini mağdur!

İstanbul Sultangazi'de dün gece bir inşaatın temel kazısını yapan kepçe operatörü, yan tarafta bulunan 5 katlı binanın temel kısmını da kazması ile bina kaydı ve çatlaklar oluştu. 

Kredi kartı borcu 2,5 kat artışla rekor kırdı!

Yüksek seyreden enflasyon ve artan hayat pahalılığı ile beraber vatandaşlar kredi kartlarına yüklendi. Kredilerin frenlendiği 2023'te bireysel borçlanmada ağırlık kredi kartlarına kaydı. BDDK tarafından açıklanan verilere göre vatandaşların kredi kartı borcu geçen sene 2,5 kat artış göstererek, 1 tr

İkinci elde fiyat köpüğü bitti, otomobil artık yatırım aracı olmaktan çıktı!

Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem “Artık kredi çıkmıyor, faizler yüksek. Otomobili ihtiyacı olan alıyor” derken, Pilot Garage Genel Koordinatörü Cihan Emre, “Talep biraz sıfıra doğru kaydı” ifadesini kullandı.

Eylül'de trafiğe 198 bin 740 aracın kaydı yapıldı!

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 15,5 azaldı ve 198 bin 740 adet oldu. İşte TÜİK tarafından açıklanan o rakamlar...

Yurt dışından satın alınan telefon sayısında tam 6 kart artış! Pasaport kaydı resmen patladı!

2022 yılında IMEI kaydı gerçekleşen yaklaşık 22,6 milyon telefondan 844 bini, yolcu beraberinde ülkeye getirilen telefonlardan meydana geldi. Bir önceki yıl bu rakam sadece 110 bin olarak kayıtlara geçmişti.

Telefonunu yurt dışından getirenlere kötü haber geldi! Bu mesajı alanlar yandı! Binlerce kişi mağdur oldu! 

Telefonunu yurt dışından getirip de, harcın 20 bin liraya çıkmadan önce parasını yatıranlara kötü haber geldi. IMEI kaydını BTK'ya yaptırmayanlar için çalışma başlatıldı. İşte detaylar...

Otomotiv piyasasında alışılmadık artış! Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı bir yılda yüzde 86,2 arttı!

Ağustos ayında trafiğe kaydı yapılan sıfır otomobil sayısı 2022’nin aynı ayına kıyasla yüzde 86,2 oranında, toplam taşıt sayısı yüzde 110,6 oranında arttı. Ocak-ağustos ayları arasında trafiğe kayıtlar 804 bin 993’ü otomobil olmak üzere toplam 1 milyon 525 bin 213 adeti buldu.

Sulu eğlence; Fiyatı günlük 500 TL ila 2 bin TL arası

Hava sıcaklığı öğle saatlerinde 40 dereceye kadar yükselen Antalya'da, bayramda tatilciler su parklarına akın ederek serinlemeye çalışıyor. Tatilciler, dalga havuzu ve su kaydıraklarında hem serinliyor hem de eğleniyor. Bu parkların ücretleri ise günlük 500 TL ila 2 bin TL arası değişiyor.

Bankaların bu kampanyası herkesi mest edecek! Yastık altı doları olanlar bu habere dikkat

Düşük faizli hazine bonosuna yanaşmayan bankalar dövize çevrilen kur korumalı mevduatta adeta para seçiyor. Büyük bir banka 10 bin doları 3 aylık olmak kaydıyla getirene 598 dolar artı faiz avantajı başlattı.

TÜİK açıkladı! Trafiğe kaydı olan taşıt sayısı nisan ayında azaldı!

TÜİK verilerini açıkladı. Bu verilere göre, trafiğe kaydı yapılan araç sayısı nisanda azaldı. İşte detaylar!

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısında düşüş! Nisan ayında 179 bin 504 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı

TÜİK, 2022 Nisan ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini duyurdu. Kaydı yapılan araç sayısı geçen aya göre 6.4 azalırken, 179 bin 504 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı.

Düşük kur nedeniyle ayakkabıda tedarik pazarı Uzakdoğu ülkelerine kaydı!

Türk ayakkabı sektörü dünya pazarını kaybetme tehlikesi yaşıyor. Enflasyon karşısında düşük kalan döviz kuru nedeniyle iç pazarda tedarik için Vietnam, Çin ve Kamboçya gibi Uzakdoğu ülkelerine yönelen sektör, kurun yükselmemesi halinde büyük bir kriz ile karşı karşıya kalacak.

temessük kaydı Haberi

temessük kaydı

Temessük kaydı ne demek?

Temessük, Osmanlı dönemine ait tapu terimi olup; Tapu temessükü, Tapu memurları tarafından eski tarihlerde verilen senet olarak ifade ediliyor.


Temessük kaydı; Eskiden, taşınmaz malın sahibini belirten belge ve kayıtlar; bugünkü anlamıyla genel olarak tapu kayıtları; has, tımar, zeamet ve mütevelliler tarafından verilen, miri ve vakıf arazide tasarruf yetkisini bildiren belge olarak karşımıza çıkıyor.


Sayı : B021TKGÖ100001-125/211 -3903  

Konu : Ferman ve temessük kayıtları  

Tarihi : 9 EYLÜL 1396    

                  

……. ASLÎYE HUKUK MAHKEMESİNE                                                                          ...