08 / 05 / 2024

Teminat ipoteği

Teminat ipoteği

Bir borç için bir taşınmaz malın teminat gösterilmesi ipotek olarak ifade ediliyor. Peki ipotek kaç şekilde kurulabiliyor? İpotek çeşitleri nelerdir? Diye soruyorsanız, yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

DASK, ev sahiplerine daha yüksek teminat sağlamak için azami tutarı yükseltiyor!

DASK, zorunlu deprem sigortası primlerini altı ay önce iki katına çıkarmıştı. Şimdi ise, ev sahipleri için azami teminat tutarını belirlemek için adımlar atmaya başladı. İşte, DASK'ın kararı, ev sahiplerini doğrudan etkileyecek.

İspanya'da her 100 aileden 8'i ev ipoteğini veya kirasını zamanında ödeyemiyor!

İspanya'da her 100 aileden 8'inin ev ipoteğini veya kirasını zamanında ödeyemediği, 10 çocuktan 3'ünün de sağlıksız ev koşullarında yaşamını sürdürdüğü belirtildi.

Para piyasası fonlarına ters repo kısıtlaması!

SPK'nın yakın tarihli bir kararına göre, para piyasası fonları borsada ters repo işlemlerine giremez. Bu nedenle bu sözleşmeler teminat olarak kullanılmaz ve teminat üzerinden işlem görmez.

Tapudaki ipotek nasıl kalkar?

Ödenmesi taahhüt edilmiş borçları güvence altına almak için taşınmazların üzerine ipotek koyulur. Peki, tapudaki ipotek nasıl kalkar? Tapudaki ipoteği kaldırma işlemi nasıl yapılır? Tapu ipoteği kaç günde kalkar?

Takasbank emtia sertifikalarını işlem teminatı olarak kabul edecek

Takasbank bugünden itibaren Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ihraç edilen emtia sertifikalarını işlem teminatı olarak kabul etmeye karar verdi. Konuyla ilgili yasa Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girdi.

Zorunlu Deprem Sigortası bulunan meskenler için azami teminat tutarı ne kadar?

Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı 240 bin TL'den 268 bin TL'ye çıkartıldı.

60. Yıl Parkı’na 722 milyon liralık BOTAŞ ipoteği!

İstanbul’a doğalgaz dağıtımı yapan ve yaklaşık 6.7 milyon abonesi bulunan İGDAŞ’ın, BOTAŞ AŞ’ye olan vadesi geçmiş borcu karşılığında, BOTAŞ, İGDAŞ’dan ipotek istedi.

Borcunu bitirenin evindeki ipotek 30 günde kalkıyor!

Alacağın sona ermesiyle, üzerinde ipotek olan gayrimenkulün sahibi, alacaklıdan ipoteği terkin ettirmesini isteyebiliyor. İpotek terkini nedir, ne kadar sürer? İşte tüm merak edilenler...

Krediyle alınan daire hangi şartlarda satılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bankadan kredi kullanarak bir daire aldık. Kredinin taksitlerini ödedik, banka ipoteği kaldırmadı. Kredi kartı borcu nedeni ile haciz de koymuş. Şimdi diğer alacaklılar, alacağı için bizim daireyi sattırabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Kredi borcu olan ev nasıl satılır?

Türkiye’de konut kredilerinin vadeleri 20 yıla kadar uzadığı için bu süre içinde evi satmak isteyenler ne yapacaklarını tam olarak bilmiyor. Peki, üzerinde bankanın ipoteği bulunan ev, nasıl satılır? Bunun birkaç yöntemi var...

Tapudaki ipotek nasıl kalkar?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Tapuya 1974’te faizsiz olarak 140 bin lira tutarında ipotek koyulmuş. Biz ipoteği kaldırmak istiyoruz. Bu tutarı kime güncelletebiliriz. Tutar çok fazla çıkar diye tereddüt içerisindeyiz. Sizce bu tutarın güncel değeri nedir?' sorusunu yanıtladı.

Torunlar'dan kullanılan kredilerin teminatı için verilen ipotek hakkında açıklama!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, ortaklık portföyünde yer alan varlıkların refinansmanı ve devam eden yatırım projelerinin finansmanı için kullanılan kredi ve kredinin teminatı için ipotek verilmesi hakkında açıklama yaptı...

Müteahhitlere ruhsat için teminat verme zorunluluğu geliyor!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, müteahhitlere ruhsat için teminat verme ve inşaatı tamamladığı oran kadar satabilme zorunluluğu konusunu kaleme aldı...

Teminat ipoteği Haberi

Teminat ipoteği

İpotek çeşitleri nelerdir?

İpotek, var olan ya da ileride var olması muhtemel bir borç için bir gayrimenkulün teminat olarak gösterilmesine deniyor. Peki ipotek hangi hallerde kuruluyor, ipotek çeşitleri nelerdir diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


İpotek çeşitleri; doğmuş bir borç için ipotek, ileride doğabilecek bir borç için kurulacak ipotek ve kanuni ipotek olmak üzere 3 şekilde kurulabiliyor.


İpotek çeşitleri

1- Doğmuş bir borç için ipotek

Halen mevcut olan yani malikin veya diğer bir kişinin almış olduğu borç para için taşınmazın teminat olarak gösterilmesine deniyor.


2- İleride doğacak bir borç için kurulacak ipotek

Henüz doğmamış, ileride doğması muhtemel bir alacak için dahi ipotek tesis edilebiliyor. Ancak ileride doğması muhtemel bu ipoteğin tahmini miktarının ipotek miktarı sütununa yazılması gerekiyor.


3- Kanunu ipotek

Medeni Kanun'da veya diğer kanunlarda sınırlı olarak sayılmış bulunan ve...