22 / 07 / 2024

temmuz kira zam

temmuz kira zam

Temmuz ayına girmemiz ile birlikte kira sözleşmesi bu ay içerisinde yenilenecek olan kiracılar ve ev sahipleri kiralara ne kadar zam yapabileceğini araştırmaya başladılar. Temmuz ayı kira artış 2022 ne kadar olacak? Temmuz ayında kiraya ne kadar zam yapılabilecek? İşte tüm detaylar...

Ford Tourneo Courier Temmuz fiyatı belli oldu! Geniş araba sevenler hemen baksın! Ford Tourneo Courier fiyat listesi

5 kişilik kapasitesiyle geniş ailelerin en çok tercih ettiği Ford Tourneo Courier otomobil markasının güncel fiyatı belli oldu. Peki Ford Tourneo Courier fiyatı ne kadar?  Ford Tourneo Courier Temmuz'da zam geldi mi? İşte Ford Tourneo Courier 2024 fiyat listesi.

Yüzde 25 kira zam sınırı kaldırıldı, geride izleri kaldı! Kaç ev sahibi bu uygulamaya uydu? 

Kiracı ve ev sahipleri arasında büyük gerginliğe neden olan yüzde 25 kira sınırlaması her ne kadar kaldırılmış olsa da sosyal medyanın gündeminden bir türlü düşmüyor. Uygulamayla ilgili tartışmalar çığ gibi büyümeye devam ediyor. 

3 soruda kira artış oranı Temmuz 2024! Bu ay kiraya ne kadar zam gelecek? 

Türkiye İstatistik Kurumu merakla beklenen Haziran 2024 enflasyon rakamlarını geçtiğimiz günlerde resmen açıkladı. Peki bu ay kiraya ne kadar zam gelecek? İşte 3 soruda kira artış oranı Temmuz 2024...

Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika kira zammı açıklaması! Artık sınırlamaya gerek kalmayacak! 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 Temmuz itibarıyla sona eren yüzde 25'lik kira zam sınırıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Tunç, kira artışla ilgili ''Sınırlamalara gerek kalmadan kendi mecrasında yürüyecek'' dedi. 

Yeni kira artış düzenlemesiyle kira bedelleri yükselir mi, düşer mi?

Kira artışlarına uygulanan yüzde 25 zam sınırı 2 Temmuz’da sona ererken; yeni kira zam oranı yüzde 65,07 olarak açıklandı. Peki yeni kira artış düzenlemesiyle kira bedelleri ne olur; yükselir mi, düşer mi?

Temmuz ayı kira artış oranı: 15 bin TL'lik kira 24 bin 760 TL olacak! Kira zam hesaplama!

Kira artışlarına uygulanan ‘yüzde 25 zam sınırı’ 1 Temmuz itibarıyla kaldırıldı. Konut sahiplerinin kiralara uygulayacağı yeni zam belli oldu. İşte Temmuz ayı kira artış oranı, kira zam hesaplama...

Can yakan kira sorusu: Temmuz'dan önce zam yapan kiracı yeniden zam yapacak mı? 

Kira artışlarındaki yüzde 25 zam sınırı sona ererken, Temmuz ayından önce zam yapan pek çok kişi de yeniden zam yapıp yapmayacağını merak ediyor. İşte hem ev sahipleri hem de kiracılar tarafından merak edilen sorunun yanıtı...

Ev sahipleri 1 Temmuz'da sahalara dönüyor: Kira tespit davaları bitmeyecek!

Kirada yüzde 25 zam sınırının, 1 Temmuz tarihinde bitmesi bekleniyor. Konut sahibi ve kiracıyı karşı karşıya getiren kira tespit davalarının ise bir süre daha devam edeceği söyleniyor. İşte detaylar...

Yüzde 25 sınırı 4 gün sonra sona eriyor! Kira sözleşmeleri ve tespit davaları 1 Temmuz'u bekliyor!

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırının Temmuz ayında sona ermesi beklenirken, kira sözleşmeleri ve tespit davalarının da Temmuz ayını beklediği belirtildi.

İstanbul'da 1 Temmuz sonrası yeni kira artışları hesaplandı! İşte ilçe ilçe yeni kiralar!

2 yıldır devam eden kiralara yüzde 25'lik zam oranı Temmuz itibariyle kaldırılıyor. Milyonların gözü yeni kira artışlarına çevrildi. Yeni kiralar ne kadar olacak? İstanbul'da 1 Temmuz sonrası yeni kira artışları hesaplandı. İşte ilçe ilçe yeni kiralar...

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri kiraya yüzde 100 zam yapabilir mi?

Yaklaşık olarak iki senedir uygulanan yüzde 25 kira zam sınırı sonrasında milyonlarca kişi piyasada neler olacağını merak etmektedir. Özellikle kiracılar kira zam sınırının kalması ile ev sahiplerinin ne kadar zam yapabileceğini de merak edip araştırıyorlar.

Ev sahipleri şimdiden kira zamlarını yapmaya başladı: Yüzde 25 sınırı kalkınca ne olacak?

Kira zam sınırı kalkarsa en çok yeni ev kiralayanların etkileneceğine dikkat çeken emlakçılar, kalkmama ihtimaline karşı konut sahiplerinin daireleri boş tuttuklarını belirtti. İşte ayrıntılar..

Kira zam oranları nasıl belirlenecek? 1 Temmuz itibari ile uygulanacak oran ne olacak? 

Temmuz ayına yaklaşırken, ev sahibi ve kiracılar, yüzde 25 zam sınırının devam edip etmeyeceğini merak etmekteler. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu sınırın kalkması gerektiğini vurgulamıştı. TÜFE ortalaması üzerinden belirlenecek yeni zam oranları yol gösterecek.

temmuz kira zam Haberi

temmuz kira zam

Fahiş kira artışlarının önüne geçebilmek için kira artış sınırlaması getirildi. Konutta kira artışını sınırlayan karar Resmi Gazete'de yayımlanarak kabul edildi. 11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında yenilenen kira sözleşmelerinde, kiralara yüzde 25'in üzerinde artış yapılamayacak. 

1 yıl süre ile 12 aylık TÜFE ortalaması yerine sabit oran uygulaması yapılacak. TÜFE, yüzde 25'in altında gerçekleşirse düşük oran geçerli olacak. Yüzde 25'lik artışı geçecek şekilde yapılan kira sözleşmeleri ise geçersiz sayılacak. 

Kira sınırlaması düzenlemesinden mevcut konut kiracıları yararlanacak. Bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de yüzde 25 sınırı uygulaması yapılacak. 
 

Temmuz ayı kira artış 2022 ne kadar olacak?

Lira artışı sınırı düzenlemesinin uygulanabilmesi için 1 Temmuz'da başlayıp 30 Haziran'da biten kira sözleşmelerinin olması gerekiyor. Bu kapsamda kira sözleşmelerinde yapılacak maksimum...