20 / 05 / 2024

temyiz edilemeyecek kararlar

temyiz edilemeyecek kararlar

Temyiz; bir konu hakkında verilen kararın bir kez de üst mahkeme tarafından incelenmesi olarak ifade ediliyor. Hukuk Muhakemeleri Kanunu gereğince temyiz edilemeyen kararlar da bulunuyor. Peki, temyiz edilemeyen kararlar nelerdir?

Kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar arasında sık sık tahliye davaları gündeme geliyor. Peki kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

İspanya'da konut sorununa karşı yeni kararlar alındı!

İspanya'da konut sorununa karşı yeni kararlar alındı. Verilen detaylar göre, İspanya'da 35 yaş altı gençler ile çocuklu ailelere konut satın alımında yüzde 20'ye kadar ipotek desteği sağlanacak ve 63 bin kamu konutu inşa edilecek.

Küresel piyasalar FED'in para politikası kararlarına odaklandı!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantı sonrasındaki sözle yönlendirmeler öncesi bankacılık sektörüne ilişkin endişelerin artmasıyla negatif bir seyir izliyor.

SPK’nın halka arzlara ilişkin aldığı kararlar ne anlama geliyor? Borsayı nasıl etkileyecek?

Sermaye Piyasası Kurulu geçen hafta halka arzlara ilişkin bir dizi karar aldı. Peki, bu kararlar ne anlama geliyor? Bireysel yatırımcılar açısından hangi yararları sağlayacak? İşte SPK’nın halka arzlara ilişkin aldığı kararların yatırımcılara etkileri…

Bankalardan depremzedelere yönelik yeni kararlar! Hangi kredi borçları ertelenecek? Hangi borçlar silinecek?

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu toplanarak deprem bölgesindeki çalışmaları görüştü. Birliğin depremzedelere yönelik aldığı tavsiye kararlarına göre, bireysel ve ticari kredi müşterilerinin borçlarının ertelenecek veya belirli şartlar kapsamında silinecek.

Bankalar da depremzedeler için seferber! Bankalar, depremzedelere yönelik hangi kararları aldı? Kredi borçları ne olacak

Kahramanmaraş depreminin ardından iş ve ekonomi dünyasının yanı sıra finans sektöründen de bölgeye destek ve yardım yağıyor. Türkiye Bankalar Birliği de yaptığı yazılı açıklama ile depremden etkilenen müşterilerine yönelik aldıkları kararları ve bölgeye sağlanan destekleri paylaştı.

Asker celpleri ertelendi, üniversiteler tatil edildi! İşte Erdoğan’ın açıkladığı yeni kararlar!

Kahramanmaraş merkezli afetin ardından depremin vurduğu illerde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da çok önemli açıklamalarda bulundu, yeni alınan kararları duyurdu.

Merkez Bankaları’nda sıcak gelişme… Faiz kararları tepetaklak!

Faiz artışlarının hafifleyeceği bekleniyor. Bu beklentilerin de merkez bankası kararlarına hakim olacağı düşünülüyor.

Piyasaların beklediği haber geldi! İki dev banka faiz kararlarını duyurdu!

Hem yurt dışı hem de yurt içindeki piyasaların adeta nefeslerini tutarak beklediği faiz kararları açıklandı. Avrupa ve İngiltere merkez bankaları faiz kararlarını duyurdu. Peki bu iki dev bankanın faizle ilgili kararları nasıl oldu?

Az önce duyuruldu! SPK’dan, yatırımcının dört gözle beklediği kararlar!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), halka arzlarda bundan sonra bireysel yatırımcıları rahatlatacak kararlar aldığını duyurdu. Peki buna göre yeni dönemde yatırımcıya yönelik ne gibi değişiklikler olacak?

Konut sitelerinin yönetim kurulu toplantısında kararlar nasıl alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde sitelerdeki yönetim kurulu toplantısında kararların nasıl alındığını kaleme aldı.

Mimarlar İBB imar kararlarına ne diyor? 

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Yalçın Bayer bugünkü köşe yazısında İBB tarafından alınan imar kararları karşısında mimarların sessiz kalmasını kaleme aldı. 

Kat malikleri toplantısında kararlar neye göre alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde olağanüstü kat malikleri toplantısında kararların neye göre verildiğini kaleme aldı. 

temyiz edilemeyecek kararlar Haberi

temyiz edilemeyecek kararlar

Temyiz edilemeyen kararlar nelerdir?

Temyiz; bir konu hakkında verilen kararın bir kez de üst mahkeme tarafından incelenmesi olarak ifade ediliyor. Adli yargıda üst mahkeme Yargıtay, idari yargıda ise Danıştay olup; İdare ve vergi mahkemelerinin bazı kararlarına karşı bölge idare mahkemesine itiraz edilebiliyor. 


Söz konusu temyiz, yasal süresi içerisinde mahkemeye verilecek bir dilekçe ile yapılıyor. Bu dilekçede, neden hükmün bozulmasını isteminin gösterilmesi gerekiyor.


Yargılama esnasında oluştuğunu düşünülen hukuka aykırılıkların tamamını sıra numarası vererek açıkça yazılması gerekiyor. Temyiz dilekçesi taraf sayısından bir fazla nüsha halinde teslim ediliyor.


6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu gereğince temyiz edilemeyen kararlar da bulunuyor. Peki,temyiz edilemeyecek kararlar nelerdir?


Temyiz edilemeyen kararlar, kanunda 362. maddede yer alıyor. Kanun esasları gereğince, çekişmesiz yargı işlerinde verilen kararlar hakkında temyiz yapılamıyor.


Temyiz edilemeyen kararlar..

MADDE 362- (1) Bölge...