14 / 05 / 2024

tereke defteri

tereke defteri

Tereke nedir? Bir bütün olarak ve kendiliğinden mirasçılara geçen tereke ne zamana kadar devam ediyor? Tereke kayıtları nelerdir? Tereke karar kaydı nedir? İşte sorularınızın yanıtı...

Mirasa tedbir koydurma!

Mirasa tedbir koydurmak için yasanın gerekçesi de dikkate alınarak haklı tarafın elde etmesi kuvvetle muhtemel alacak yada hakkının üzerinde geçici koruma sağlanması şeklinde uygulanması gerekiyor...

Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Miras bırakan kişinin malvarlığının tereke adı ile mirasçılara kalmasını ifade eden intikal ücretinin detayları belli oldu. Peki, Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Kötü haber geldi: 242 perakende ürününün 166’sının fiyatı arttı! Rakamlar peş peşe açıklandı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri tek tek açıkladı. Kötü haber geldi: 242 perakende ürününün 166’sının fiyatı arttı. Eylül ayında fiyatı en çok artan ürün okul defteri oldu. İşte konuya ilişkin tüm detaylar...

ŞOK’ta okul şenliği başladı! Kırtasiye seti 29,95 TL, yapışkanlı not kağıdı seti 29,95 TL, resim defteri 19,95 TL...

Velilerin ve öğrencilerin okul hazırlığına destek olmak isteyen ŞOK, pek çok kırtasiye malzemelerine indirim yaptı. Bu doğrultuda, kırtasiye seti 29,95 TL’ye, yapışkanlı not kağıdı seti 29,95 TL’ye, resim defteri 19,95 TL’ye düştü. İşte 23 Ağustos Çarşamba ŞOK fiyat listesi...

ŞOK’ta tuval 39,95 TL’ye, bluetooth kulaklık 559 TL’ye, blok resim defteri 49,95 TL’ye düştü!

ŞOK Market, hafta sonuna dev indirimlerle giriyor. Bu doğrultuda, ŞOK’ta tuval 39,95 TL’ye, bluetooth kulaklık 559 TL’ye, blok resim defteri 49,95 TL’ye düştü. İşte 19 Ağustos Cumartesi ŞOK fiyat listesi...

Anne babalara müjde! ŞOK’ta dijital yazı tahtası 99,95 TL’ye, A4 okul defteri 19,95 TL’ye düştü!

Okulların açılmasına sayılı günler kala ŞOK da eğitim ve kırtasiye ürünlerinde indirime gitti. Bu doğrultuda, ŞOK’ta dijital yazı tahtası 99,95 TL’ye, A4 okul defteri 19,95 TL’ye, ayaklı yazı tahtası 399 TL’ye düştü. İşte 16 Ağustos Çarşamba ŞOK fiyat listesi...

Apple yine kendi göbeğini kendi kesti! Artık o defteri kapattı

Yıllardır her bilgisayarın kullandığı İntel işlemciler artık Apple için tarih oldu. Kendi işlemcisini çıkaran Apple M2 Pro ve M2 Max ile neler yapacak önümüzdeki günler göreceğiz.

Baba sağlığında malını istediğine verebilir mi? Tüm miras bir çocuğa bırakılır mı?

Mirasın sözlük anlamı, Ölen bir yakınından kalan mal mülk, para veya servet, tereke olarak belirtilmesidir. Peki bu miras işleri nasıl yürümektedir. İşte merak edilenler!

Çiftçinin borç defteri kabardı, 4 milyar liralık borç takibe düştü!

Çiftçinin 190 milyar lirası bankalara olmak üzere toplam borcunun 250 milyar liraya yaklaştığını belirten Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı Demirtaş, tarım sektörüne verilen desteğin GSYH'nin yüzde 1'i seviyesine çıkarılması ve çiftçi borçlarının tasfiyesi için özel bir sistem getirilmesi gerektiğ

Altının defteri dürülecek! İslam Memiş'ten altın fiyatlarında büyük yanılgı uyarısı

ABD'de enflasyon nisanda beklentileri aştı. Ülkede yıllık enflasyon, 41 yılın zirvesinden gerilemesine rağmen yüzde 8,3 ile piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti. ABD enflasyon rakamları dolar ve altın fiyatlarında da hareketliliğe neden oldu.

Apartmanlarda yöneticiler tek başlarına karar alabilir mi?

Apartmanlarda yöneticilerin tek başına karar alıp alamayacağı ve kapıcıların karar defteri imzalatıp imzalatamayacağı sorusunun yanıtı merak ediliyor. Peki yöneticiler tek başına karar alabilir mi? Kapıcılar karar deftreri imzalatabilir mi?

Savaş Ay'ın çocukları arasındaki miras kavgası devam ediyor!

7 yıl önce aramızdan ayrılan Savaş Ay'ın miras kavgasında sular durulmuyor. İki çocuğu olan Savaş Ay'ın tüm mirası tereke davasıyla oğluna bırakılınca iki kardeşinin arasında miras kavgası başladı.

Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Şehri'ndeki yeni etap konutlarının temeli yarın atılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, Esenler'de önce "Sıfır Atık" projesi kapsamında geri dönüşümden elde edilen 500 bin defteri öğrencilere dağıtacak, sonrasında da Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Şehri'ndeki yeni etap konutlarının temelini atacak.

Apartman defteri noterde kapattırılmak zorunda mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Apartman yöneticisiyim. Yılda bir kere toplantı yapılıyor ve bir karar alınıyor. Yılsonu karar defterini notere kapattırmak zorunda mıyız? Kat maliki toplantıya katılmadığında vekaletini kiracısına verebilir mi?' sorusunu yanıtladı.

tereke defteri Haberi

tereke defteri

Tereke nedir?

Tereke, ölen bir kimsenin geriye bıraktığı mal ve mülke verilen isim olarak ifade ediliyor. Bir diğer ifade ile tereke kalan "miras"a deniyor.


Tereke, bir bütün olarak ve kendiliğinden mirasçılara geçiyor. Terekenin intikal edeceği kimselerin gerçek mirasçı olmaları gerekiyor. 


Medeni Kanuna göre mirasçıların tereke üzerindeki hakları iştirak halindedir. Bu terekenin taksimine kadar devam eder. Tereke borçlarından dolayı tek mirasçı varsa tek başına, çok mirasçı varsa müteselsilen sorumludur. Tereke borçlarından dolayı alacaklı, mirasçıların şahsi mallarına da başvurabilir.


Tereke kayıtları..


Tereke esas kaydı

Türk Medeni Kanununun Velayet, Vesayet ve Miras Hükümlerinin Uygulanmasına İlişkin Tüzük Kapsamında Tutulacak Defterler, Özel Kütük, Dosyalar, Tutanaklar ve Diğer Evrakın Düzenlenmesine Dair Yönetmelik gereğince tutulan ve ayrıca tereke mallarının korunması, defterinin tutulması ve hak sahiplerine geçmesini sağlamak için tutulan kayıttır.


Tereke esas kaydı;...