08 / 05 / 2024

terk edilmiş binalar nasıl yıkılır

terk edilmiş binalar nasıl yıkılır

Terk edilmiş binaların suç işleyen şahıslar tarafından barınak olarak kullanılması gibi tehlike teşkil eden hususların olması durumunda vatandaşlar yıkım için belediyeye başvurabiliyor. İşte terk edilmiş binaların yıkımı dilekçesi..

1941'de İzmir'e iki yeni cadde! Binalar tek tek yıkılmış!

1941 yılında, İzmir'de Fevzipaşa Bulvarı'nın tamamı ve Cumhuriyet Bulvarı'nın bir kısmı bitilmiş. Bu iki yeni caddenin yerindeki binalar ise belediye tarafından istimlak edilmiş.

ABD'deki terk edilmiş evler 1 dolara satılacak!

ABD'nin Maryland eyaletinin en kalabalık kenti Baltimore'daki terk edilmiş evler tanesi 1 dolardan satılacak. Bazı belediye meclis üyelerinin tepkisine neden olan söz konusu bu proje, suç oranlarının yüksek olduğu ve boş konut fazlası olan mahalleleri canlandırmayı hedefliyor.

1933 yılında İstanbul'daki gümrük binaları 50 bin liraya yenilenmiş!

1933 yılında İstanbul'da Gümrükleri binalarının tamire ihtiyacı olduğu tespit edilmiş. Tamirat için istenilen bedel ise 50 bin lira olarak belirlenmiş.

Kastamonu Taşköprü'ye 1939 yılında yeni binalar inşa edilmiş!

Kastamonu Taşköprü'de 1939 yılında yeni kamu binalarının inşası için çalışmalar başlatılmış. Bu binalar arasında Hükümet Konağı, Halk Evi ve Belediye binası yer almış...

İngiltere'de okullar beton sorunu nedeniyle kapatılıyor: Gaz beton riski nedir?

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, İngiltere'de 100'den fazla okul, gerekli güvenlik önlemleri alınana kadar özel bir beton türüyle inşa edilmiş binalarını kullanamayacakları konusunda bilgilendirildi.

Eminönü, Karaköy, Beşiktaş ve Kadıköy... İstanbul'da terk edilmiş binalar tehlike sinyalleri veriyor!

İstanbul'da genellikle Eminönü, Karaköy, Beşiktaş, Kadıköy ve Üsküdar gibi yerlerde bulunan terk edilmiş, kullanılmayan binalar İstanbul için tehlike siyalleri veriyor.

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Ankara Altındağ ilçesinde yapılan kentsel dönüşüm kapsamında 2,5 sende 4 bin 34 terk edilmiş yapı yıkıldı. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmakta kararlı olduğunu belirtti. 

Ucuz ev almak istedi! Başına gelmeyen kalmadı!

İtalya'da 1 yıldan fazla süredir az nüfuslu terk edilmiş bölgelerde yer alan evler 1 Euro'ya satılıyor. Ancak daha önce yaşanan sıkıntılar yeniden gündeme geldi...

İtalya'da 1 Euro'dan satılan evlerin şaşırtan gerçeği!

İtalya'da 1 yıldan fazla süredir az nüfuslu terk edilmiş bölgelerde yer alan evleri 1 Euro'dan satışa çıkardı.2019'da Sicilya'da bu evlerden birini satın alan vatandaş ev yüzünden zor zamanlar yaşadı.  

Ankara Duatepe Devlet Hastanesi'nin eski binası kaderine terk edildi!

Ankara’nın Polatlı ilçesinde bulunan Duatepe Devlet Hastanesi 2017 yılında boşaltılarak yeni binasına taşınmıştı. Boşaltılan binalar ise hiç bir amaçla kullanılmayarak kaderine terk edildi. 

Bursa'da imara ve yapı ruhsatına aykırı inşa edilmiş binalar mecliste!

Bursa'da imara ve yapı ruhsatına aykırı inşa edilmiş olan binalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Özkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Dikkat! Bu ilçelerde hemen terkedilmesi gereken binalar var!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu gece terk edilmesi gereken binalar var” dedi. İmamoğlu, vatandaşları ikna edecek, güven verecek bir sistemin oluşturulması gerektiğine ve hızlı davranılmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Bayraklı sakinleri evlerini terk ediyor!

İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremde çok sayıda bina yıkıldı. Binaların en çok hasar gördüğü Bayraklı ilçesinde evleri hasar görmeyen vatandaşlar da evlerini terk etti.

terk edilmiş binalar nasıl yıkılır Haberi

terk edilmiş binalar nasıl yıkılır

Terk edilmiş binaların yıkımı!

Terk edilmiş binaların yıkımı Belediyeler tarafından sağlanıyor. Söz konusu terk edilmiş binaların suç işleyen şahıslar tarafından barınak olarak kullanılması; bu binalarda sık sık yangın çıkması gibi tehlike teşkil eden hususların olması durumunda vatandaşlar terk edilmiş binaların yıkım için belediyeye müracaatta bulunabiliyor.


Terk edilmiş binaların yıkımı için belediyeye verilecek terk edilmiş binaların yıkımı dilekçe örneği aşağıda bulunuyor:


Terk edilmiş binaların yıkımı dilekçesi..


.................. BELEDİYESİ BAŞKANLIĞINA



.............İli .........İlçesi ............ mahallesinde bulunan ve yıkım kararı alındığı halde hala yıkılmayan binalar suç işleyen şahıslar tarafından barınak olarak kullanılmakta ve bu binalarda sık sık yangın çıkmakta ve tüm mahalleyi tehlike altına atmaktadır. 


Bahse konu yerlerin en kısa süre içerisinde yıkılmasını istemekteyiz.

Arz ederim ../../2014


AD SOYAD:

..................................


TELEFON:

............................                        ...