04 / 05 / 2024

Termal turizmde 2023 hedefi

Termal turizmde 2023 hedefi

ASİAD Başkanı Barış Aydın, termal ve sağlık turizminin Ankara'yı dünya ölçeğine taşıyabileceğini söyledi. Aydın, verilecek planlı destekle hem Ankara ekonomisinin büyüyeceğini, hem de yeni istihdam imkânları doğacağını söyledi.

CarrefourSA’da kışa özel fırsatlar başladı! Termal çorap 69,95 TL’ye, çocuk çizme 399,90 TL’ye düştü!

CarrefourSA’dan resmen rafları boşaltacak yeni indirim kampanyası geldi. CarrefourSA’da Termal çorap 69,95 TL’ye, çocuk çizme 399,90 TL’ye düştü. İşte CarrefourSA 27 Kasım 2023 fiyat listesi...

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: ‘Bu yıl hedefimiz 56 milyar dolar!’

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmde 2023 hedefinin sürdüğünü söyledi. Deprem ve seçim sürecine karşın, 60 milyon turist ve 56 milyar dolar gelir hedefinde sapma olmadığını belirtti.

Denizli PAÜ FTR Hastanesi'nin açılmamasına turizmcilerden tepki!

Denizli’yi termal turizmde sağlık merkezi üssü haline getirecek olan ve yapımı süren PAÜ Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin açılış süresinin uzamasına Denizlili turizmcilerden tepki geldi. 

2023'e kadar 20 termal kent kurulacak!

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak, Türkiye'nin termal ve sağlık turizmi için çalışma başlattıklarını açıkladı. Çakmak, 2023'e kadar 20 ilde 20 termal kent kurulacağını söyledi.

Turizmde yatırım komisyonu kurulacak!

Turizmde 2023 hedeflerini gerçekleştirilmesi için çalışmalar başladı. 1-3 Kasım arasında gerçekleşecek 3. Turizm Şurası'nda 13 komisyon kurulacak. Komisyonların arasında yatırım-teşvik-finansman komisyonu da bulunuyor.

Bursa'da 10 yeni turizm tesisi açılacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi termal turizmde yeni bir hamle başlattı. Belediye, termal kaynaklara sahip 10 ilçede yeni tesis açma kararı verdi.

Turizm 2023 hedefinde Ömer-Gecek ön planda!

Afyonkarahisar Ömer-Gecek havzası 2023 planı kapsamında yıldızı parlayan termal turizmin bölgesi olacak.

Veysel Eroğlu: Sandıklı termal turizmin merkezi olacak!

Sandıklı'nın yakın gelecekte termal turizmde dünyanın en meşhur merkezlerinden biri olacağını aktaran Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İlçemizin turizm merkezi olması için oteller yapıldı" dedi

Termal turizm tesisi yatırımları arttı!

Turizmde yaşanan sıkıntıyı aşmak için sektöre yönelik destekler sürerken, termal turizmin güçlendirilmesi de yeniden gündeme geldi. Hükümet bu konuda harekete geçerken, sektördeki yatırımcı firmaların sayısı da hızla artıyor.

Gemlik turizmde cazibe merkezi olacak!

İlçeyi turizmde cazibe merkezi yapmayı hedefleyen Gemlik Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ile ortaklık yaptığı termal tesis projesinin sondaj çalışmalarını başlattı.

Kazan termal turizmde Ankara'nın gözdesi oldu!

Mineral değerleri bakımında Türkiye'nin en değerli 4 suyu arasında gösterilen termal suya kavuşmasının ardından bu alanda yatırımlarına ağırlık veren Kazan Belediyesi ilk olarak 5 yıldızlı termal turizm ve sağlık merkezi temelini attı.

Afyon turizm ve sanayide yatırımların merkezi oldu!

Yolların buluşma noktası Afyon son dönemde turizm ve sanayi yatırımlarının da merkezi oldu. Şehri ayakta tutan sektörlere her geçen yenileri eklenirken şehir termal turizmde dünya markası olma yolunda.

Hasan Erdem: Bursa'nın geleceği termal turizmde!

18 yıllık Başaran Ulusoy egemenliğini yıkmaya çalışan ‘TÜRSAB Hepimizin’ grubunun adayı Hasan Erdem ile hem Bursa’nın turizm potansiyelini hem de birlik seçimlerini değerlendirdik. Erdem’e göre Bursa’nın tanıtımında öne çıkaracağı özellik termal turizm.

Termal turizmde 2023 hedefi Haberi

Termal turizmde 2023 hedefi

Ankara'da sağlık turizmi alanında büyük ilerleme yaşandığını kaydeden Aydm, kamu özel : ortaklığı modeliyle Bilkent ve Etlik'te haya^ ta geçecek iki büyük Entegre Şehir Hastanesinin sektöre ivme kazandıracağını söyledi. 


Aydın, "Tıbbi hizmeti kamunun vereceği, işletme hizmetlerini özel sektörün yürüteceği bu yeni yapıda oteller, sosyal donatılar da olacak. İşte bu imkânların desteğini arkamıza alıp, Ankara'yı sağlık turizminde marka haline getirmemiz lazım" diye konuştu. 


ANKARA'NIN Haymana İlçesi'nde termal tesisleri ziyaret eden Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASIAD) Başkanı Barış Aydın, başkentte geçen yıl konaklayan 416 bin yabancıdan sadece 297'sinin termal otelleri tercih ettiğini söyledi. Ankara'daki termal otellerin doluluk oranlarının yüzde 20'ler seviyesinde seyrettiğini belirten Aydm, "TÜRSAB'ın 2014 Sağlık Turizmi Raporu'na göre, sağlık turizminden elde edilen gelir 2.5 milyar dolar. Türkiye olarak hedefimiz bu...