30 / 04 / 2024

Terörden zarar görmüş konutlar

Terörden zarar görmüş konutlar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, çevre ve şehircilik alanında 2017 yılında hangi noktaya gelindiğini, 2018 yılına yönelik ise hedeflerini ve projelerini açıkladı. 

Kahramanmaraş'taki depremde zarar gören yetiştiricilere büyükbaş hayvan desteği müjdesi!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Kahramanmaraş'taki depremde zarar gören yetiştiricilere büyükbaş hayvan desteği müjdesi geldi. Paylaşılan bilgiye göre, Dulkadiroğlu ilçesindeki 40 yetiştiriciye 130 büyükbaş hayvan dağıtıldı.

İMKON'DAN yapıların depremden az zarar görmesi için 10 öneri! 

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, yapıların depremden en az zarar görmesi amacıyla yapılması gerekenlere ilişkin 10 öneri paylaştı.

Depremden dolayı zarar gören hayvanlar için et ve süt kurumundan duyuru! Ücretsiz bakılacak!

Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş depremi sonrası Et ve Süt Kurumu, depremden zarar gören üreticilerin ellerindeki hayvanlarının kesim ve bakımı ile alakalı önemli bir ilan yayınladı.

Türkiye için sevindiren gelişme! Dev rezervden çıkan petrol ilk kez görüntülendi

Şırnak'ta, terörden arındırılan Gabar Dağı'ndaki petrol rezervinde günlük 5 bin 300 varil petrol çıkarılmakta. Yıl sonunda 2 kuyunun daha faaliyete girmesi ile günlük üretimin 10 bin varile çıkarılması planlanıyor. 150 milyon varil petrol rezervi olan bölgeden çıkarılan petrol ilk kez görüntülenmiş

Petrol müjdesi! Terörden arındırılan bölgede bulundu

Enerji ihtiyacını yerli imkanlarla karşılamak isteyen Türkiye, petrol sahalarını bulmaya devam ediyor. Terörden temizlenen Şırnak adeta petrol sahası. İşte tüm detaylar...

Bitcoin dip görmüş olabilir!

Bitcoin'in yıllık kaybı yüzde 70'e ulaştı ve Federal Rezerv'in sıkılaşmasından büyük zarar gördü. Kripto para satışları, Federal Rezerv'in sıkılaştırma politikasını sona erdireceği umuduyla tersine çevrilmeyi bekliyor. 

Enflasyon çift haneyi görmüş oldu! 40 yıl sonra bir ilk yaşandı! Halkın sesi yükselmeye başladı

Birleşik Krallık Ulusal İstatistik Ofisi’nin bugün yayımlamış olduğu açıklamaya göre; İngiltere’de enflasyon, tüm beklentileri aşarak temmuz ayında % 10, 1’e çıktı. Bu şekilde 40 yıl sonra ilk kez enflasyon çift haneleri görmüş oldu. İşte detaylar…

Üsküdar'daki patlamada evi zarar görenlere kira yardımı verilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Üsküdar'daki patlamada evi zarar görenlere kira yardımı yapılacağını söyledi.

Antalya ve Muğla'daki yangınlarda zarar gören evler 2-3 ayda teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Antalya ve Muğla'daki orman yangınlarında zarar gören 1350 konut için inşaat çalışmalarının başladığını söyledi.

Elazığ Köy Konutları teslim ediliyor!

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen depremden sonra birçok köy evi zarar görmüş ve yıkılmıştı. Depremde yıkılan evlerin yerine yenileri inşaa edildi. Yapımı tamamlanan konutların anahtarları hak sahiplerine teslim edildi.

Yusufeli Afet Konutları Nisan'da teslim edilecek!

Artvin Yusufeli'nde geçen sene çıkan yangında 41 ev, 1 konak, 1 iş yeri, 64 ahır ve 2 misafirhane zarar görmüştü. TOKİ tarafından yenileri inşa edilen proje de çalışmalar devam ediyor.

Rockefeller Ve Görmüş Emlak Hizmetleri  Limited Şirketi kuruldu!

Rockefeller Ve Görmüş Emlak Hizmetleri  Limited Şirketi Ataşehir’de  10 bin TL sermaye bedeli ile Bermet Kurstanbekova, Mustafa Kemal Görmüş, Resmiye Lerzan Berkant tarafından kuruldu.

Tunceli'deki depremzedeler için konut yapımına başlanacak!

Elazığ Sivrice'de meydana gelen depremde Tunceli'deki bazı evlerde zarar görmüştü. Tunceli'de hasar gören evlerin yerine yenileri inşa edilecek.

Terörden zarar görmüş konutlar Haberi

Terörden zarar görmüş konutlar


Bakan Özhaseki, "Diyarbakır, Şırnak, Mardin ve Hakkari’de terörden zarar görmüş ağır hasarlı 26 bin konut yeniden inşa ediliyor" diye açıklamalarda bulundu.

2017 yılında şehircilik alanında yapılan en önemli çalışmanın Şehircilik Şurası olduğunu sözlerinde vurgulayan Bakan Özhaseki, bu kapsamda bir yıllık çalışma neticesinde şehirlerde kimlik, planlama ve tasarım, kentsel dönüşüm, göç ve uyum alanlarında 103 tavsiye kararı çıktığını dile getirdi. Özhaseki, "Kentsel dönüşüm alanında kira yardımı, proje ve faiz desteği olarak toplam 5 milyar 155 milyon TL kaynak kullanıldı" diye açıklama yaptı.

Terörden zarar gören bölgeler
Terör örgütleriyle mücadelenin devam ettiği ve hasar gören bölgelere yönelik büyük bir çalışma yapıldığını da sözlerine ekleyen  Özhaseki, Diyarbakır’ın ilçesi Sur, Şırnak merkez, Cizre, Silopi ve İdil, Mardin’in ilçesi Nusaybin, ve Hakkari’nin ilçesi Yüksekova’da yeniden...