15 / 05 / 2024

terörün türk gayrimenkul sektörüne etkisi

terörün türk gayrimenkul sektörüne etkisi

Terör uzun yıllardır olmayan biçimde toplum hayatını ve günlük yaşamını etkilemeye başladı. Terör, doğrudan yatırımların ve gayrimenkul alımlarının azalmasına yol açabilir. Yine döviz açığının finansmanını azaltıcı ve dış dengeyi bozucu bir gelişme bu.

Güney Florida'daki cazip lokasyonlar Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!

Amerika'nın en büyük lüks gayrimenkul uzmanları arasında yer alan Related Group, Güney Florida'daki cazip lokasyonların Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdiğini kaydetti.

Bakan Şimşek: Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisi artı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcının Türkiye'ye olan ilgisine ilişkin açıklama yaptı. Şimşek,  yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinin artığını söyledi.

Çiftçiler hemen bakın! Türk Boğası Tümosan bahçe ve tarla traktör fiyatları bu ay ne kadar? Rakamlar bir bir açıklandı!

Çiftçiler, traktör fiyatlarını sık sık araştırıyor. Peki Türk Boğası Tümosan bahçe ve tarla traktör fiyatları bu ay ne kadar? İşte 15 Nisan 2023 fiyat listesi...

Tarlasına traktör alacak çiftçiler hemen bakın! Türk Boğası Tümosan fiyatları duyurdu! 6000 serisinin fiyatları ne kadar

Bahçesine ve tarlasına traktör alacak çiftçiler için Türk Boğası Tümosan 6000 serisi traktör fiyatlarını bir bir listeledik. Tümosan 6000 serisinin fiyatları ne kadar? İşte 29 Mart 2023 fiyat listesi...

Ekonomi kötüye giderken lüks ürün tüketiminin altın çağını yaşamasının nedeni ne?

Bütün dünya enflasyonun yıkıcı etkileri ile mücadele etmeye çalışırken daha da pahalılaşan lüks ürünlerin tüketimi altın çağını yaşıyor. Peki lüks ürün tüketiminin artmasındaki nedenler ne? Uzmanlar açıkladı...

Türk inşaat sektörü krizi çözmek için ibreyi Katar'a çevirdi

Türk gayrimenkul şirketleri Dünya Kupası öncesi Katar'da yatırımcı arayışına çıktı. Türkiye'de artan inşaat maliyetleri nedeniyle çözüm arayışında olan sektör Katar'ın elit kesimine proje beğendirmek için yarışa girdi. İşte detaylar...

Rus savaşı Türkiye'deki emlak sektörünü sarsacak!

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın etkileri kendini göstermeye devam ediyor. Yaptırımlara uğrayan Rusya en son swift sisteminden çıkarıldı. Bu durum Rusya yurt dışı ile yaptığı ticareti kısıtlatacak. Peki Rusların Türk gayrimenkul yatırımları nasıl bir boyut alacak? İşte ayrıntılar...

Türk yatırımcıların lüks konutta tercihi Dubai oldu!

Ülkemizde yabancı yatırımcılara vatandaşlık hakkı tanındığı gibi, yurt dışında da bazı benzer uygulamalar yer alıyor. Birleşik Arap Emirlikleri’nde yatırım şartının 750 bin dirheme karşılık gelen yaklaşık olarak 205 bin dolara düşürülmesiyle, Türk yatırımcılar Dubai’de adeta yatırım turuna çıktı.

Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu!

Konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Acce Luxury Homes Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, "Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu" dedi.

Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Suç Gelirlerinin Aklanmamasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Slovenya inşaat sektörüne Türk müteahhit imzası!

Slovenya inşaat sektöründe Türk şirketleri için önemli ülkelerden biri.  Yapı Merkezi, Cengiz Holding, Özaltın Grubu gibi inşaat devleri, ülkenin en büyük ölçekteki müteahhitlik işlerini kazanıyor. 

Türk yapı malzemeleri sektörü ihracatta dünyada ilk 10'a girecek!

İDDMİB Türk Yapı Malzemeleri Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar, "Türk yapı malzemelerinin ihracatının bu sene rakam olarak çok az düşse bile tonajında ciddi artış olduğunu görüyoruz. Türk yapı malzemelerinin ihracatı hızlı bir şekilde büyüyecektir'' diye konuştu.

ABD gayrimenkul sektörüne Türk yatırımcı ilgisi arttı!

Internatıonal Realtors Group, Propertyınvest Usa Şirketi Başkanı Cengiz Bayırlı ABD'de gayrimenkul sektörüne Türk yatırımcılarının ilgisinin arttığını dile getirdi. 

terörün türk gayrimenkul sektörüne etkisi Haberi

terörün türk gayrimenkul sektörüne etkisi

Ankara’da arka arkaya iki canlı bomba eylemi, Nevruz ve İstanbul’da İsrailli turistlere yönelik canlı bomba terörü ile sürdü. Üstüne üstlük güvenlik endişesi ile derbi maçı da karşılaşmaya saatler kala ertelendi. Terör uzun yıllardır olmayan biçimde toplum hayatını ve günlük yaşamını etkilemeye başladı. Hafta sonu İstanbul trafiği rahatladı, alışveriş merkezleri boş kaldı. Halk evinden dışarı çıkmaz oldu.



- Şimdiye kadar gerçekleşen terör olaylarının ekonomiye ve finansal piyasalara etkisi marjinaldı. Eğilimleri değiştirmemişti. Son terör olaylarının da anlık veya günlük etkisi net değil. Ama olayların arka arkaya devam etmesi, günlük yaşamı etkilemesi dolayısıyla ticareti ve ekonomiyi de etkileyeceği açık.


- Bir kere İstanbul saldırıları turistlere. Sultanahmet’te Alman turistler hedef alınmıştı, son olayda İsrailli turistler. Zaten Avrupa’da turist azaltmayan tek ülke Almanya kalmıştı. Şimdi...