10 / 05 / 2024

TESHİAD yurtdışı

TESHİAD yurtdışı

Temizlik sektörü gözünü 30 milyar dolarlık Ortadoğu pazarına dikti. Temizlik ve Tesis Hizmetleri Yönetimi İşadamları Derneği Başkanı Bülent Doğru, "Irak, Libya, Tunus ve Cezayir'i Türk firmaları temizliyor" dedi..

Pegasus'tan Yurtdışına gideceklere kampanya! 1 Euro'ya uçuş imkânı için sınırlı 75 koltuk!

Pegasus 16 Nisan’a kadar geçerli olan yurtdışı uçuşları adına bir kampanya duyurdu. Bu kampanyanın kapsamında vergiler dahil sadece bir Euro ya yurtdışı biletleri satılacak. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

Çağdaş Holding yurtdışında konut inşa edecek!

Bodrum'da hayata geçirdiği projelerle adından söz ettiren Çağdaş Holding yurtdışı yatırımlarına hazırlanıyor. 

Mithat Yenigün: İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün Ekonomi Reformu Paketi hakkında yaptığı değerlendirmede "İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız" dedi.

Tesis Hizmetleri Yönetimi'nin yıllık cirosu 10 milyar Euro!

Türkiye’de, İstanbul merkezli olarak başlayan nitelikli ve akıllı binaların diğer şehirlere yayılması ile birlikte artık bu alanda bir sektör oluştu. TESHİAD Başkanı Bülent Doğru, Tesis Hizmetleri Yönetimi'nin artık bir sektör halini aldığını belirtti.

MÜSİAD yurtdışındaki 166. ofisini Batum'da açtı!

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) yurtdışındaki 166'ncı ofisini Gürcistan'ın Batum kentinde açtı. Açılışa MÜSİAD Şube Başkanları ile davetlilere katıldı.

MÜSİAD Gürcistan Batum ofisi açıldı!

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) yurtdışındaki 166'ncı ofisini Gürcistan'ın Batum kentinde açtı. MÜSİAD Başkanı Nail Olpak'ın ev sahipliğinde yapılan açılış törenine, iki ülkenin iş ve siyaset dünyasından önemli isimler katıldı.

Say Yapı 2016'da yurtdışında üç fabrika kuracak!

Tüketici elektroniği alanında adını duyuran Digicom Grubu, inşaattan küçük ev aletlerine kadar farklı alanlarda da büyüyor. Şirket, 2016'da yurtdışında 150 milyon dolarlık üç tesis yatırımı yapmaya hazırlanıyor.

Issa Semineri ile dünyanın sektöre bakış açısı değişecek!

ISSA/Interclean istanbul, önemli bir sempozyuma da ev sahipliği yapacak. TESHİAD ve ISSA tarafından 25-26 Eylül 2014 tarihlerinde düzenlenecek seminer programında sektörün önemli isimleri konuşmacı olarak yer alacak.

Burhan Özdemir: Yurtdışı müteahhitlik sektörüne devlet desteği sağlanmalı!

MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir, Türkiye' nin 2023 hedeflerinde yurtdışı müteahhitlik sektörüne düşen 100 milyar dolarlık paya nasıl ulaşabileceğinin yol haritasına ilişkin konuştu...

Group Odi yurtdışında da adını duyurmaya devam ediyor!

İzmir' deki üretim tesislerinde ahşap mobilya imalatı üzerine faaliyet gösteren Group Odi, Türkiye çapında gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarının yanı sıra yurtdışında da adını duyurmaya devam ediyor...

MB Holding yurtdışı projelere ağırlık verecek!

MB Holding, turizm sektörüne de adım attı. MB Holding Yönetim Kurulu Başkam Muharrem Balat bundan sonraki projelerin yurtdışı ağırlıklı olacağını, turizm sektörüne, de iddialı bir giriş yaptıklarım kaydetti.

Hamit Demir: Olumlu adımlar 2012'de sonuçlar 2013'te!

Hamit Demir; mütekabiliyet yasası, tüketici yasası ve kentsel dönüşüm projelerini hükümetimizin sektörün canlanması açısından attığı büyük adımlar olarak işaret ederken, Fitch’in Türkiye’nin kredi notunu yükseltmesini de inşaat sektörüne yurtdışından gele

Zafer Havalaanı termal turizmini yurtdışına taşıyacak!

Zafer Havaalanı’nın termal-sağlık turizminde yurtdışına açılmada büyük önem taşıdığını vurgulayan AFSİAD Başkanı Şükrü Demirayak, havaalanının bölgenin ekonomisinin gelişmesine büyük katkıda bulunacağını söyledi…

TESHİAD yurtdışı Haberi

TESHİAD yurtdışı

1 milyon 200 bin kişinin çalıştığı, 10 milyar dolar hacme ulaşan temizlik sektörü gözünü Ortadoğu'ya dikti. Temizlik ve Tesis Hizmetleri Yönetimi İşadamları Derneği (TESHİAD) Başkanı Bülent Doğru ile bir araya gelerek sektörün hedeflerini konuştuk. Doğru, Ortadoğu'da 30 milyar dolarlık bir iş hacmi bulunduğunu belirterek, "Şu anda 3 firmamız Irak, Libya, Tunus ve Cezayir'de iş yapıyor. Oralarda yol, çöp, kamu binalarını temizliyoruz" diyor. 


-Temizlik sektörünün büyüklüğü nedir? 

10 milyar dolara yaklaştı. Her geçen gün büyüyor. Geçen yıl büyüme oranımız yüzde 20-30'du. Bunun sebebi de inşaat sektörünün gelişmesi... Artık bir meslek olarak kabul edilmemiz gerekiyor. 


-Bunun için çalışmalar var mı? 

Mesleki Yeterlilik Kurumu'na 3 yıl önce sektörümüzü anlattık. Hâlâ taşeron olarak görülüyoruz. 2015 ilk çeyrekte muhtemelen meslek olarak kabul ediliriz. O zaman standartlar belirlenecek. Taşeron...