13 / 05 / 2024

tespit kredisi başvurusu

tespit kredisi başvurusu

Tespit kredisi nedir? Tespit kredisi nasıl alınır? Tespit kredisi ne zaman geri ödenir? İşte Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun gereğince yapılacak riskli yapı tespitleri..

Akbank konut kredisi hesaplama: Nisan 2024 rakamları şaşırttı! Akbank konut kredisi başvurusu! 

Konut kredisi kullanacak vatandaşlar banka banka güncel faiz oranlarını araştırıyor. En çok merak edilen bankalar arasında ise Akbank yer alıyor. İşte Akbank konut kredisi hesaplama ve Akbank konut kredisi başvurusu...

Evlilik kredisine 1.981 çift başvurdu! Evlilik kredisi başvurusu 2024: Aylık 3 bin 125 TL taksitle, faizsiz 150 bin TL!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca gençlere evlilik desteği çerçevesinde sunulan 150 bin TL'lik faizsiz kredi için Kahramanmaraş'tan 1.981 çift başvuru yaptı. Peki evlilik kredisi başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İlk kez ev alacaklara düşük faiz müjdesi: 1.20 düşük faizli konut kredisi başvurusu başladı mı?

İlk defa konut alacakların yakından takip ettiği düşük faizli konut kredisi yeniden gündemde. Peki 1.20 düşük faizli konut kredisi başvurusu başladı mı? İşte ayrıntılar...

Evlilik kredisi başvurusu 15 Şubat'tan itibaren başlayacak!

Evlilik kredisi için başvuru tarihleri geçtiğimiz günlerde duyuruldu. Evlilik kredisi başvurusu onaylanan kişilere toplam olarak 48 ay vadeli iki sene geri ödemesiz 150 bin lira verileceği açıklandı. Evlilik kredisi başvurusu 15 Şubat'tan itibaren depremden etkilenen illere verilecek.

2023 konut kredisi başvurusu için gerekli belgeler neler?

Konut kredisi alırken bazı belgelerin ilgili bankaya teslim edilmesi gerekiyor. Peki 2023 yılında 2023 konut kredisi başvurusu için gerekli belgeler neler? İşte detaylar...

Deprem kredisi için nasıl başvuru yapılır! İşte kamu bankalarından deprem kredi şartları

Son zamanlarda, deprem kredisi başvurusu yapmak isteyenlerin sayısı artıyor. Türkiye kamu bankaları depremzedeler için kredi desteği sağlayacak kampanyalarını duyurdular. 

Hasar tespit sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet bina hasar tespit sorgulama 2023! Hasar başvurusu yapacaklar dikkat!

Hasar tespit sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet bina hasar tespit sorgulama 2023! Hasar tespit başvurusu yapacaklar dikkat!

Deprem kredisi başvurusu nasıl yapılır? Deprem kredisi nedir? Deprem kredisi veren bankalar hangileridir?

Deprem kredisi başvuruları gündemde yer alıyor. Deprem kredisi başvuruları belli oldu. İşte detaylar!

Ziraat Bankası destek kredisi başvuru nasıl yapılır? Ziraat Bankası destek kredisi başvurusu devam ediyor mu?

Ziraat Bankası destek kredisi başvurusunun devam edip etmediği vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Milyonlarca esnafa faizsiz kredi veriliyor! 300 bin TL'lik esnaf kredisi başvurusu nasıl yapılır? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan yeni esnaf destek paketinin şartları ve tüm ayrıntıları netleşti. Genç girişimci esnafa kredi destek paketi yürürlüğe alındı. Peki 300 bin TL'lik esnaf kredisi başvurusu nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Esnaf kredi başvuru şartları nelerdir? Esnaf kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Esnaf ve zanaatkârlara destek olması için çıkarılan 'Esnaf Destek Kredi Paketi'nin başvuru şartları ve bu paketten hangi esnafın yararlanabileceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Esnaf kredi başvuru şartları nelerdir? Esnaf kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Riskli yapı tespit başvurusu için gerekli belgeler neler?

6306 numaralı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 3. maddesine göre riskli yapı tespiti için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kurumlara başvuru yapılması gerekiyor. Peki, Riskli yapı tespit başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

Konut kredisi başvurusu nasıl yapılır? Şartlar neler?

Nakit ihtiyacı olan ve taşınmaz almak isteyen vatandaşlar çoğu zaman konut kredisi çekmeyi tercih ediyor. Peki konut kredisi başvurusu nasıl yapılır? Konut kredisi nasıl çekilir? İşte detaylar...

tespit kredisi başvurusu Haberi

tespit kredisi başvurusu

Tespit kredisi nedir?

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun 3 üncü maddesi uyarınca yapılacak riskli yapı tespitleri için, özel hesaptan tespit kredisi verilebiliyor.


Kredi tutarının hak sahibinin hesabına aktarıldığı tarihten itibaren üç ay içerisinde tespitin yaptırılması ve Bakanlığa gönderilmesi zorunludur. Özel hesaptan kredi kullanmak isteyen hak sahiplerince, ilgili Müdürlüğe başvurulması gerekmektedir.


Tespit kredisi geri ödeme süresi..

Kredinin geri ödeme süresi 24 aydır. Geri ödemeler kredinin verildiği tarihi takip eden ay başlar. 100 m2 daire için 600 ( üst limit )TL'dir.


Tespit, taşınmaz devri ve tescil

MADDE 3 – (1) Riskli yapıların tespiti, Bakanlıkça hazırlanacak yönetmelikte belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde masrafları kendilerine ait olmak üzere, öncelikle yapı malikleri veya kanuni temsilcileri tarafından, Bakanlıkça lisanslandırılan kurum ve kuruluşlara yaptırılır ve sonuç Bakanlığa veya...