25 / 05 / 2024

tesviye işleminde nelere dikkat edilir

tesviye işleminde nelere dikkat edilir

Tesviye işlemi, eğimli olan bir yeri düz duruma getirme, düzleme için yapılıyor. Ön, arka ve yan bahçelerin tesviye işlemlerinin nasıl yapılması gerektiği İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Peki, tesviye işleminde nelere dikkat edilir?

Emekli olacak vatandaşlar ikramiye için nelere dikkat etmeli?

Emeklilere, dul ve yetimlere ödenen bayram ikramiyesinden bu ay aylık başvurusunda bulunanlar da yararlanacağı belirtildi. Buna göre ödeme tarihi erkene çekilirse şayet ya da işlemler gecikir ise vatandaşlar ne gibi bir durumla karşı karşıya kalırlar?

MB açıkladı! FAST işleminde üst limit 50 bin TL'ye yükseltildi...

Merkez Bankası, FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) Sistemi'nde üs limiti 50 bin TL'ye kadar yükselttiğini açıkladı. İşte haberin detayları...

Bakanlık açıkladı! Okul kantinlerinde kira sözleşmelerinin süresi 5 yıl olacak...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme kapsamında, okul kantinlerinde kiralama işleminde sözleşme süresi en fazla 5 yıl olacağı belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Devre mülk alacaklar mağdur olmamak için hemen bakın! Bu detaylara aman dikkat! 

Devre mülk, devre tatil mağduru olmamak için nelere dikkat edilmesi gerektiği merak ediliyor. Peki tüketicilerin, kaplıca ya da deniz kenarında devre mülk, devre tatil alırken mağdur olmamak için nelere dikkat etmesi gerekiyor? İşte o detaylar...

TAB Gıda ne zaman işlem görecek? TAB Gıda halka arz sonuçları açıklandı mı? TAB Gıda kaç lot verdi?

TAB Gıda'nın halka arz işlemine tam 5 milyon 185 bin 061 kişi katıldı ve böylelikle Borsa İstanbul'un yatırımcı rekoru tarihi bir başarıya tanıklık etti. Borsada gerçekleşen bu halka arz işleminde, milyonlarca yatırımcı, TAB Gıda'nın talep toplama süreci, işleme girişi ve diğer detaylarını merak edi

TCDD iade işlemi ve bilet değişiklik sürelerini değiştirdi: İade işleminde kesinti yüzde 35'e kadar yükseldi!

Demir yolu yolcu taşımacılığı çerçevesindeki gişe ve diğer satış kanalı işlemlerinde iade, bilet değişiklik ve açığa alma sürelerinde düzenleme yapıldı. İşte detaylar...

Depreme dayanıklı konut almak için nelere dikkat edilmeli? Tek tek sıralandı! 

Ev alacakların son zamanlarda en çok dikkat ettiği konular arasında depreme dayanıklı olup olmaması yer alıyor. Peki depreme dayanıklı konut almak için nelere dikkat edilmeli?

Airfryer alırken nelere dikkat etmeliyim? İşte uygun fiyatları airfryer modelleri...

Airfryer fritözlerin kullanımı son dönemde oldukça  arttı. Yağsız çalışan bu cihazlara ilgi günden güne artarak devam ediyor. Peki Airfryer fritöz almak isteyenler en doğru tercihi yapabilmek için nelere dikkat etmeli? İşte detaylar...

Maaşını alamayan EYT'liler şimdi bakın! Peş peşe açıklandı! Bunu yapmanız gerekiyor! 

600 bini aşkın EYT'linin emeklilik işleminde sona gelindi. Fakat maaş bağlama işlemi tamamlnmasına rağmen, aylığını alamayan birçok EYT'li bulunuyor. Peki EYT'liler neden maaşlarını alamadı? 

İşte çalışan memnuniyet anketi! Çalışanlar hangi han yakları tercih ediyor? İş değiştirirken nelere bakıyorlar?

Eleman.net 7 bin çalışan ile anket düzenleyerek iş yeri tercihlerinde hangi kriterlere baktıklarını, iş ortamında onları en çok mutlu eden faktörleri mercek altına aldı.

Braun MQ 7045X Multi Quick Blender Seti en ucuza nerede satılıyor, fiyatı ne kadar? 21 Mart 2023 fiyat listesi

Braun MQ 7045X Multi Quick Blender Set paslanma çelik bıçakları ile rendeleme, dilimleme, çırpma ve doğrama işleminde bulunuyor. Peki ürün en uygun fiyata nerede satılıyor?

Bayram kredisi almak isteyenlere faizsiz sürpriz! İşte faizsiz kredi veren bankalar?

Bankalar, müşteri çekmek için sürekli kampanyalar düzenliyorlar ve promosyon ödemeleriyle büyük bir ilgi görmeye devam ediyorlar. Faizsiz bayram kredisi almak için nelere dikkat etmek gerekiyor ve hangi bankalar bu hizmeti sunuyor?

Ağır hasarlı binalar ne olacak? Evin depreme dayanıklılığını anlamak için nelere bakılmalıdır?

Deprem gerçeği vatandaşları bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyor. Bundan dolayı eğer bir bina ağır hasarlı ise neler yapılmalı, nasıl bir karar alınır? soruların sayıları artmaya başladı. İşte bu konuya dair detaylar!

tesviye işleminde nelere dikkat edilir Haberi

tesviye işleminde nelere dikkat edilir

Tesviye işleminde nelere dikkat edilir?

Tesviye işlemi, eğimli olan bir yeri düz duruma getirme, düzleme için yapılıyor. Ön, arka ve yan bahçelerin tesviye işlemlerinin nasıl yapılması gerektiği Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Peki, tesviye işleminde nelere dikkat edilir?


Tesviyede dikkat edilecek hususlar

a) Arka bahçe tesviye kotu seviyesinde tesviye edilerek bina ön bahçe hizası ile kot farkı oluşan parsellerde ön bahçe ile bağlantıyı sağlayan merpen ve rampa yapılması zorunludur.


b) Binaların yan ve arka bahçelerinde kazı ve tesviye yapılması hallerinde binalarda ve komşu parsellerde yer alan binalarda herhangi bir zarar oluşmaması bakımından projesine uygun olarak istinat duvarı da dahil gerekli tüm önlemler alınır.


Toprağa dayalı bodrum katlarda bulunan konutlarda oturma odası ve bir yatak odasının; taban döşemesinin üst seviyesinin tabii veya tesviye...