05 / 05 / 2024

thy Ocak Mart dönemi yolcu sayısı

thy Ocak Mart dönemi yolcu sayısı

THY'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan Ocak-Mart dönemi trafik verilerine göre, Ocak-Mart 2013 döneminde 10 milyon olan toplamyolcu sayısı, 2014 yılının aynı döneminde yüzde 20,2 artışla 12 milyona ulaştı.

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı 3 ayda 2,5 milyar doları geçti...

Türkiye'den senenin ilk çeyreğinde 73 ülke, özerk ve serbest bölgeye 2,5 milyar doların üzerinde binek otomobil ihracatı yapıldığı kaydedildi. Buna göre, otomotiv endüstrisinin ocak-mart dönemindeki dış satımının yüzde 28,2'sini binek otomobiller gerçekleştirdi.

Türkiye'de 3 ayda 29 bin 593 şirket kuruldu!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yayımlanan istatistiklere göre Türkiye'de bu yılın ocak-mart döneminde kurulan şirket sayısı, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 15,5 azalış gösterdi ve 29 bin 593'e geriledi, kapanan şirket sayısı da yüzde 26,6 artış göstererek 5 bin 309'a yükseldi.

ODMD açıkladı! Satılan her 10 otomobilden 9'u otomatik...

Türkiye otomotiv pazarında, ocak-mart zamanında otomatik vites otomobillerin pazar payı yüzde 89,3'e kadar ulaşırken, otomatik vites otomobil üretiminin manuel vitese kıyas ile daha fazla olmasının da satışlarda etkisi bulunduğu kaydediliyor.

En çok tercih edilenler SUV otomobiller oldu: Ocak-Mart 2024 döneminde 120 bin 699 adet satıldı!

Asfaltın yanı sıra farklı arazi koşullarında kullanılabilen SUV (Sport Utility Vehicle) otomobiller, sedanı tahtından etti ve zirvede kalmayı sürdürdü. İşte otomobil satış rakamları...

THY açıkladı! 31 Mart için ücretsiz bilet değişikliği imkanı!

Türk Hava Yolları (THY) 31 Mart yerel seçimlerine dair açıklamalar da bulundu. Buna göre belirtilen şartlara uygun olan bu yolcuların da biletlerinde değişiklik ve hiç kullanılmayan biletler içinde ücretsiz iade hakkı tanındığını kaydedildi.

THY'den son dakika Mart indirimi: Bugün ve yarın alınan biletler 799 TL'den başlıyor! 

​​​​​​​THY'den yurt içi uçuşlarda indirimli bilet kampanyası başladı. Yolcular, bugün ve yarın alacakları biletlerle 11 Eylül-31 Ekim tarihleri arasında 799 TL'den başlayan fiyatlarla seyahat edebilecek. İşte ayrıntılar...

TOKİ'den evi olmayanlara Mart 2024 müjdesi! 2 yeni kampanya geliyor!

Ocak ayı bitmeden hem İstanbul hem de Tuzla projelerinin ihalelerini gerçekleştirmeyi planlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Mart ayı projelerini de duyurdu. İşte TOKİ'nin o projeleri...

Altın alıp satmak isteyenler! Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? 16 Ocak 2024 altın fiyatları

Haftaya yükselişle başlayan altın fiyatları, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) mart ayında faiz indirimine gidebileceğine yönelik beklentilerin etkisiyle yukarı yükselmeye devam ediyor. Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? 24 Ocak 2024 altın fiyatları.

TÜİK açıkladı! Yerli turist ulaşıma 22,3 milyar lira harcadı!

Türkiye İstatistik Kurumu, ocak-mart dönemine dair "Hane Halkı Yurt İçi Turizm Araştırması" sonuçlarını duyurdu. Söz konusu verilere göre, seyahat harcamaları yüzde 82,8 yükselerek 22 milyar 271 milyon TL'yi aştı.

Tüketici borcu ilk kez 17 trilyon doları geçti

New York Federal Rezervinin Pazartesi günü bildirdiğine göre, tüm kategorilerdeki borçlanma toplamı Ocak-Mart döneminde yaklaşık 150 milyar $ veya %0.9 artışla 17.05 trilyon $’a ulaştı. Bu, toplam borçluluğu 2019′da sona eren Covid öncesi döneme göre yaklaşık 2,9 trilyon dolar artırdı.

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı! Yılın ilk çeyreğinde işsizlik oranı yüzde 9,9'a geriledi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak-Mart arası dönemi kapsayan yılın ilk çeyreğine ilişkin işgücü istatistiklerini yayımladı. Açıklanan rakamlara göre 2023'ün ilk çeyreğinde işsizlik oranı yüzde 9,9'a geriledi.

Apple'ın gelirleri iPhone satışlarıyla beklentileri aştı!

ABD'li teknoloji devi Apple'ın ocak-mart döneminde elde etmiş olduğu gelir, yıllık yüzde 3 azalarak 94,8 milyar dolara inmesine karşın piyasa beklentilerinin üzerinde geldi.

Emekliler için temmuz ayı zamlı maaş tablosu belli oldu! Temmuz ayında en düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına temmuzda yılın ikinci zammı uygulanacak. Ocak-Mart dönemi kapsamında 3 aylık enflasyon yüzde 12,52 olarak gerçekleşti. Emekli maaş hesaplamaları için yeni güncellemeler gerçekleşti. İşte, temmuz ayı emekli aylığı hesaplamaları!

thy Ocak Mart dönemi yolcu sayısı Haberi

thy Ocak Mart dönemi yolcu sayısı



Türk Hava Yolları'nın (THY) Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan  Ocak-Mart dönemi trafik verilerine göre, Ocak-Mart 2013 döneminde 10 milyon olan toplamyolcu sayısı, 2014 yılının aynı döneminde yüzde 20,2 artışla 12 milyona ulaştı.  Yolcu sayısındakiartış iç hatlarda yüzde 27,9, dış hatlarda ise yüzde 15,1 oranında gerçekleşti.


Dış Hatlar Business/Comfort Class  yolcu sayısı ve dıştan dışa transferyolcu sayılarında da Ocak-Mart 2013 dönemine kıyasla yüzde 16,9 ve yüzde 26,8 artış sağlandı. Yolcu doluluk oranı 0,3 puan düşüşle yüzde 77,7 oldu.


Toplam arz edilen koltuk km (AKK),  Ocak-Mart 2013 döneminde 25 milyar iken, 2014 yılının aynı döneminde yüzde 21,5 artarak 30,4 milyara ulaştı. AKK artışı iç hat uçuşlarda yüzde 34,1, dış hat uçuşlarda yüzde 19,7 oranında gerçekleşti. Ücretliyolcu km (ÜYK), Ocak-Mart 2013 döneminde 19,5...