10 / 05 / 2024

ticari araç satışları

ticari araç satışları

Üçüncü köprü, yeni havaalanı ve Kanal İstanbul gibi mega projelerin ağır ticari vasıta pazarını yüzde 25 oranında büyütmesi bekleniyor...

Volkswagen'den tam 514 bin TL'lik Mart 2024 indirimi geldi! VW ticari araçların yeni fiyatları görenleri şaşırttı!

Otomotiv devi Volkswagen'den Mart 2024'e özel olarak tam 514 bin TL'lik indirim geldi. İşte VW ticari araçların Mart ayı fiyatları...

İkinci el çevrim içi oto pazarında satışlar yükseldi!

Türkiye'de ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında satış rakamı, şubat ayında geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 35 artış ile 170 bin 457 olduğu kaydedildi. 

Otomobil satışları rekor kırarken, bundan sonra yeni bir araç alamayacaklar açıklandı!

Otomobil satışları şubat ayında rekor kırarken, otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, yeni bir otomobil alamayacakları açıkladı ve seçimden sonrayı işaret etti.

Peugeot açıkladı! Peugeot satışlarında Türkiye ilk 10'a girdi!

Peugeot 2023'te dünya çapında satışlarını 1.1 milyona çıkardığını duyurdu. Yapılan açıklamada Türkiye, satılan araç sayısı bakımından ilk 10'da yer aldığı kaydedildi. 

2024’ün en ucuz sıfır araç modeli hangisi? Hyundai 2024 model araçlarının şubat ayı fiyat listesini açıkladı!

Otomobil markası Hyundai, şubat ayı girerken 2024 model sıfır araçlarının zamlı liste fiyatlarını duyurdu. Geçen aya göre en az 30 bin TL'lik bir fiyat artışı ile dikkat çeken marka, 2023 model araç satışlarını geride bırakmayı amaçlıyor.

Otomotivde ocak ayı rekoru geldi! Satışlar yüzde 71,7 arttı!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) tarafından açıklanan rakamlara göre Otomobil ve hafif ticari araç pazarı 2024 yılı ocak ayında yüzde 56,6 oranında arttı. Böylelikle satışlar da resmen ocak rekorunu kırmış oldu.

Opel, elektrikli araç satışlarını yüzde 22 oranında artırdı...

Opel'in elektrikli araç satışlarını, geçen sene bir önceki seneye göre yüzde 22 oranında artırdığı kaydedildi. 

TÜİK açıkladı! Araç satışlarında zirve yer değiştirdi...

Türkiye'de Aralık 2023 yılına ait araç satış istatistikleri Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından raporlandığı kaydedildi. Buna göre, aralık ayında Renault'nun satışlarda zirveye çıktığı belirtildi.

Otomobil satışları yüzde 60,8 arttı! 

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarı, 2023'ün 11 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60,8 attı. Söz konusu dönemde rekor 1 milyon 73 bin 982 adet araç satıldı.

Arsa, tarla ve iş yeri satışları konutu solladı! İlk 10 ayda 1 milyon 426 bin 146 adetle tüm zamanların rekoru kırıldı!

Türkiye genelinde arsa, tarla ve ticari gayrimenkul satışlarında senenin 10 ayında 1 milyon 426 bin 146 adetle tüm zamanların ocak-ekim dönemi rekorunun kırıldığı belirtildi. İşte o rakamlar...

ODMB açıkladı! Lüks araç satışları ikiye katlandı

Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin (ODMB) verileri, senenin ilk 10 ayındaki lüks araç satışının geçen yıla oranla ikiye katlandığını belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Otomotiv satışlarında peş peşe rekor! Yüzde 55,4’le yeni rekor kırıldı!

Otomobil ve hafif ticari araç satışı, ekimde, 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 55,4 artarak 101 bin 367 adet ile rekor tazeledi. Peki, en çok tercih edilen gövde tipi hangisi oldu? İşte detaylar...

Elektrikli otomobil satışları ikiye katlandı: Elektrikli araçta 10 kat artış!

Türkiye otomotiv pazarında, sene başından beri süren rekor trendi Ekim ayında da sürdü. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) Ekim ayına ilişkin tüm verilerini açıkladı. Elektrikli otomobil satışları ikiye katlandı.

ticari araç satışları Haberi

ticari araç satışları


Üçüncü köprü, yeni havaalanı ve Kanal İstanbul gibi mega projelerin ağır ticari vasıta  pazarını yüzde 25 oranında büyütmesi bekleniyor. Projelerde her gün 10 bini aşkın kamyonun çalışacağı tahmin ediliyor. Bu süreçte yıllık satış adedi 50 bine çıkabilir.


İSTANBUL'A yapılması öngörülen üç dev proje en çok kime yarayacak diye sorarsanız, bu sorunun yanıtı muhtemelen, “kamyon pazarına” olacaktır. İstanbul’da inşa edilmeye başlanan üçüncü boğaz köprüsü ve temel atılması için gün sayan üçüncü havaalanının yanı sıra önümüzdeki aylarda inşasına başlanması beklenen “Kanal İstanbul” projesi, kamyon satışlarına doping ettkisi yaratacak. Yılda 30-35 bin adetlik satış hacmine sahip olan ağır ticari araç pazarının, söz konusu projeler nedeniyle 50 bin adetlere ulaşması bekleniyor. Üstelik bu sattış rakamının 10 yıl boyunca devam edeceği tahmin ediliyor.


HAFRİYATÇILAR İÇİN ÖNEMLİ

Kanal...