30 / 04 / 2024

TİKAnın faaliyetleri

TİKAnın faaliyetleri

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam, temaslarda bulunmak üzere geldiği Özbekistan’da Buhara İl Vali Yardımcısı Zülfiye Toyova ve Buhara Büyükşehir Belediye Başkanı Valican Örinov ile bir araya geldi.

Büyükçekmece Tepecik'te imar planı krizi: Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı!

Büyükçekmece Tepecik'te İBB Meclis'inde görüşülmeyen imar planları tepkiye neden oldu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konuyu değerlendirdi ve "Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı" dedi. 

Lütfü Türkkan’ın kaçak çiftliği yıkılıyor!

İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Milletvekili Lütfü Türkkan’ın Kocaeli'deki çiftliğinde bulunan 15 kaçak yapının tahliyesinin ardından yıkımına başlandı.

Koronavirüsle yazlık evlerde ısı yalıtımının önemi arttı!

İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), Başkanı Levent Gökçe yazlık evlerde ısı yalıtımının önemiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Lütfü Türkkan: Sanayici ve tüccarın yıllık aidatlarını almayın!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TESK Başkanı Bendevi Palandöken'e çağrı yaptı. Lütfü Türkkan, sanayici ve tüccarın yıllık aidatlarının alınmamasını istedi.

Bir ilçe başkanının mandırası ve evi hakkında yıkım kararı mecliste!

Bir siyasi partinin ilçe başkanının mandırası ve evi hakkında yıkım kararı olmasına rağmen işlem yapılmadığı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Sarıaslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TMSF, Özlem Çelik Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Özlem Çelik Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü ihale yoluyla satışa çıkardı.

Servet GYO Çelik Tüzün İş Merkezi 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Servet GYO, portföyünde yer alan gayrimenkullerden Çelik Tüzün İş Merkezi'ne ait 2020 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı. 

Servet GYO Çelik Törün Endüstri Merkezi 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Servet GYO, portföyünde yer alan gayrimenkullerden Çelik Törün Endüstri Merkezi'ne ait 2020 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı. 

Akmerkez GYO kar payı dağıtımının ikinci taksitini 6 Ocak'ta ödeyecek!

Akmerkez GYO'nun kar dağıtım kısıtlamasına ilişkin sürenin üç ay daha uzatılması nedeniyle 2020 yılı sonuna kadar dağıtılamamış olup; kar payı dağıtımının, 17 milyon 514 bin TL tutarındaki ikinci taksitinin 6 Ocak 2021 tarihinde ödenmesine karar verildi. 

Apartmanlarda kapıcı çalıştırmanın kuralları neler?

Sitelerde kapıcı çalıştırmanın bazı kuralları bulunuyor. Peki, sitelerde çalıştırılan kapıcılar konusunda yasal düzenlemeler neler? İşte detaylar...

Sibel Tüzün, Londra'ya yerleşti!

2006 yılında 'Süperstar' şarkısıyla Türkiye'yi Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil eden şarkıcı Sibel Tüzün, Londra'ya yerleşmeye karar verdi. 

Meclis Başkanı'nın ikamet ettiği konutlar meclis gündeminde!

Meclis Başkanı'nın ikamet ettiği konut meclis gündemine taşındı. CHP'li Hakverdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tüzün Tasarım Dekorasyon Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tüzün Tasarım Dekorasyon Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Zehra Özgü Tüzün tarafından kuruldu.

TİKAnın faaliyetleri Haberi

TİKAnın faaliyetleri

Serdar Çam ve beraberindeki heyet, ülkenin tarihi Buhara kentine gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde Buhara Vali Yardımcısı Zülfiye Toyova ve Buhara Büyükşehir Belediye Başkanı Valican Örinov ile görüştü.


Buhara İl Valiliğinde yapılan görüşme sırasında konuşan Toyova, Çam’ı atalarının yurdu Buhara’ya gelmesinden dolayı kutlarken, TİKA heyetini Buhara’da görmekten memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Toyova, Buhara’daki yetimhanenin tadilatı ve bilgisayar sınıfının teknik olarak donatılmasından dolayı TİKA Başkanı Çam’a teşekkür etti, TİKA ile işbirliğinin geliştirilmesini istediklerini vurguladı.


Örinov da Buhara’daki yetimhanenin tadilat ve donatım çalışmalarını yapmasından dolayı TİKA’ya teşekkür etti. Örinov, Buhara kentinin tarihi kısmının ışıklandırılmasına ilişkin proje hazırladıklarını ifade ederek, bu konuda TİKA’nın desteğini beklediklerini dile getirdi. 26-28 Mayıs tarihlerinde Buhara’da dünyanın 100’den fazla ülkesinden katılımcıların yer alacağı “İpek ve Baharat” Uluslararası Festivali’nin düzenleneceğini belirten Örinov,...