25 / 07 / 2024

Tılfındır mağaralar

Tılfındır mağaralar

Bölgenin inanç turizmine kazandırılması için Tılfındır tepesinde kapsamlı bir külliye tasarlayan Şanlıurfa'yı Tanıtma Derneği, belediyenin küçük bir cami için yer tahsis etmesi kararı üzerine imza toplayacaklarını belirtti..

100. Yıl Bayındır Süt İşleme Fabrikası günde 100 ton süt işleyecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi firmalarından İztarım A.Ş’nin 100. Yıl Bayındır Süt İşleme fabrikası gerçekleşen bir tören ile hizmete açıldı. Buna göre, 350 milyon lira yatırım ile hayata geçirilen fabrika günde 100 ton süt yapacak "İzmirli" markası ile süt ve süt ürünlerine dönüştürülecek.

Bkb Global İnşaat Taahhüt Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Bkb Global İnşaat Taahhüt Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Selçuk Süha Bayındır tarafından kuruldu.

5 gündür peş peşe düşen altın için kritik gelişme! 4 saat sonra altının yönü belli olacak

Altın fiyatları güçlü doların baskısı ve merkez bankalarının sıkılaşma politikalarından dolayı 5 gündür düşüyor. Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? sorusunun yanıtı 4 saat sonra kritik gelişmeden sonra belli olacak.

Watsons’ta tüm Maybelline ürünlerinde yüzde 50 indirim fırsatı! İşte 25 Eylül 2022 fiyat listesi…

Kozmetiğin beğenilen mağazası Watsons sonbaharda da sevenlerini unutmadı. Watsons tüm Maybelline ürünlerinde tam yüzde 50 indirime gitti. Peki Watsons mağazalarında hangi sevilen Maybelline ürünleri yer alıyor? İşte 25 Eylül 2022 fiyat listesi…

Türk yatırımcıların lüks konutta tercihi Dubai oldu!

Ülkemizde yabancı yatırımcılara vatandaşlık hakkı tanındığı gibi, yurt dışında da bazı benzer uygulamalar yer alıyor. Birleşik Arap Emirlikleri’nde yatırım şartının 750 bin dirheme karşılık gelen yaklaşık olarak 205 bin dolara düşürülmesiyle, Türk yatırımcılar Dubai’de adeta yatırım turuna çıktı.

Carewınd Rüzgar Türbinleri Montaj Bakım Ve Servis Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Carewınd Rüzgar Türbinleri Montaj Bakım Ve Servis Ticaret Limited Şirketi Kartal’da  3 milyon TL sermaye bedeli ile Vahdet Demirok tarafından kuruldu.

İzmir Bayındır'da 15.4 milyon TL'ye icradan satılık tarla!

T.C. Bayındır Satış Memurluğu, İzmir ili, Bayındır ilçesi, Elifli Mahallesi'nde yer alan tarlayı 15 milyon 435 bin 834 TL'ye satıyor...

Bayındır'da taşınmaz edinme yoluyla Türk vatandaşlığı kazanan kişiler mecliste!

2020 yılında İzmir'in Bayındır ilçesinde taşınmaz edinme yoluyla Türk vatandaşlığı kazanan kişiler meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İsrail evlerini yıktığı Filistinlileri sığındıkları mağaralarda da rahatsız ediyor!

Filistinli genç kadın Esma Muhammed Nevaca ve onun gibi yaklaşık 250 Filistinli, evlerinin yıkılması sebebiyle sığındıkları mağaralar ve teneke evlerde dahi İsrail tehdidi altında yaşamlarını sürüyor. 

Ruanda, Türk yatırımcıları yatırıma çağırdı!

Ruandalı yetkililer, Türk yatırımcıları telekonferans yoluyla ülkelerine yatırım yapmaya çağırdı.

Türk Yatırımı Bayview Hills projesi Montenegro'da yükseliyor!

Maya Montenegro, Türk yatırımcıların yeni gözdesi olan ve tüm Avrupa'nın yüzünü döndüğü Montenegro'da yeni bir projeye başladı. Bayview Hills Montenegro projesi 2,5 milyon Euro’luk yatırımla hayata geçiriliyor.

Cennet-Cehennem mağaralarına yapılan asansör ve seyir terasına tepki!

Mersin'in Silifke ilçesinde bulunan Cennet-Cehennem mağaraları için 2 yıl önce Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan 10 milyon TL'lik asansör projesi tartışmalara sebep oldu. Demir asansörün bölgenin doğal yapısına zarar verdiği belirtildi...

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası'ndan 'Yatırıma Destek' TL kredisi!

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, 10 yıla kadar vadeli Yatırıma destek TL kredisini Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın belirlediği güncel politika faiz oranına endeksli, bugün itibarıyla yüzde 7,75 faiz oranıyla yatırımcılara sundu.

Tılfındır mağaralar Haberi

Tılfındır mağaralar

Kızılkoyun projesi kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda Tılfındır tepesinin batıya bakan yamacında 56 mağara gün yüzüne çıktı. 


Haleplibahçe'de ise iki müzenin yapılmasını fırsat bilen AB Sürecinde Şanlıurfa'yı Tanıtma Derneği bölgenin inanç turizmine katkı sunması için çalışma başlattı. Tılfındır tepesinde 15 dönümlük alana büyük bir caminin de içerisinde bulunduğu kapsamlı bir külliye projesi tasarlayan dernek, yer tahsisi için Belediye'ye başvurdu. Ancak aylar süren girişimler sonuç vermedi. 


Derneğin kapsamlı külliye önerisine Belediye daha küçük bir cami için yer tahsisi teklifi ile karşılık verdi. Ancak bunun Peygamberler diyarına yakışmayacağı gerekçesi ile önerisini yine belediye meclisine sundu. Fakat henüz bir karar çıkmadı. 


Dernek Başkan yardımcısı Hilmi Çakmak, bu karar için belediyenin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. İmza kampanyası için Şanlıurfa Valiliğine dilekçe ile başvuran dernek yetkilileri, 6 aydır Şanlıurfa...