29 / 04 / 2024

Ruanda, Türk yatırımcıları yatırıma çağırdı!

Ruanda, Türk yatırımcıları yatırıma çağırdı!

Ruandalı yetkililer, Türk yatırımcıları telekonferans yoluyla ülkelerine yatırım yapmaya çağırdı.



Türkiye-Ruanda İş Forumu, bu sene iki ülkenin iş dünyası temsilcileri ve hükümet yetkililerinin katılımıyla telekonferans yoluyla gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, forumda açıklamalar yapan, Ruanda Gaz, Petrol ve Madenler Kurulu Başkanı Francis Gatare, ülkesinin kamu özel iş birliği modeliyle ortaklıklara hazır olduğunu ve madencilik sektöründe büyük fırsatlar bulunduğunu söyledi.

Ruanda Özel Sektör Federasyonu Başkanı Stephen Ruzibiza, son 10 senede Türk şirketlerinin ülkeye 400 milyon dolarlık yatırım yaptığını ve bunun ülkeye giren doğrudan yabancı yatırımın yüzde 13'ünü teşkil ettiğini söyledi.

Ruzibiza, iki ülke arasında bilim, teknoloji, eğitim ve ticaret alanlarında sıkı bir iş birliğinin olduğunu anımsatarak, Ruanda'da herhangi bir alanda yatırım yapmak için en uygun zaman olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Kigali Büyükelçisi Burcu Çevik de iki ülke arasındaki iyi ilişkilere değinerek, Ruandalı öğrencilere verilen eğitim desteğininin sürdüğünü söyledi.

Ruanda'da Kigali Arena kompleksinin inşasına devam eden Summa Uluslararası İnşaat Grubu Başkanı Selim Bora ise ülkede daha fazla yatırım yapmak istediklerini ve Türk yatırımcıları fırsatları değerlendirmeye çağırdı. 

Ruanda ve Türkiye arasında 2019 yılındaki ticaret hacmi 32,5 milyon dolardı. 
 


Geri Dön