04 / 05 / 2024

Timsah Arenanın zemin çalışmalarında son durum

Timsah Arenanın zemin çalışmalarında son durum

Bursaspor, Fenerbahçe ile oynayacakları dev maç öncesi Timsah Arena'daki zemin problemini çözdü. Kritik Fenerbahçe mücadelesi öncesi bozuk zemin için yenileme işlemi yapılırken, stadyumdaki diğer çalışmalar da hummalı şekilde devam ediyor.

Binaların zemin katlarından kırılarak göçmesi nasıl engellenir? İnşaat Yüksek Mühendisi tek tek açıkladı!

Prof. Dr. İnş. Yük. Müh. Necdet Torunbalcı, X sosyal medya hesabından, binaların zemin katlarından kırılarak göçmesinin nasıl engelleneceğini açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...  

Çıkma kat nedir? Çıkma kat hesabı nasıl yapılır?

Binaların zemin katından dışarıya doğru uzanabilen ve yasal düzenlemelere uygun olarak inşa edilen ek yapı elemanlarına çıkma denir. Ancak çıkma kat için gereken bazı prosedürler ve kurallar vardır. Peki çıkma kat nedir, çıkma kat hesabı nasıl yapılır? İşte çıkma kat ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Depremde 45 kişiye mezar olmuştu! Gaziantep İslahiye'deki binanın zemin etüdü yapılmamış!

Gaziantep İslahiye'de, Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat'ta tarihindeki depremlerde yıkılan ve 45 kişinin hayatını kaybettiği apartmana ilişkin hazırlanan iddianamede, tutuklu sanık hakkında 22 sene 6 aya kadar hapis cezası istendi.

Binaların inşasında mağaza yapımı şartlara bağlı olacak! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, planlı alanlar imar yönetmeliğinde düzenlemeye gitti ve içinde konut olan vinaların zemin katlarında konut dışı fonksiyonların yapılabilmesinin belirli koşullara bağlandığını açıkladı. 

Adıyaman'daki deprem konutları için zemin etüdü yapılıyor!

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç yaptığı açıklamada depremzedeler için kalıcı konutların zemin etüt çalışmalarının sürdüğünü dile getirerek, bu ay içinde yapılacak ihalelerin ardından inşaat sürecine geçileceğini belirtti.

Ata GYO Çanakkale projesi için Ru İnşaat'la 1.7 milyon TL'lik sözleşme imzalayacak!

Ata GYO, Çanakkale ili, Merkez ilçesi, Kemalpaşa Mahallesi 175 ada 3 parselde yer alan gayrimenkulün zemin iyileştirme ve kaba inşaat işlerinin toplam 1 milyon 750 bin lira+KDV bedelle Ru İnşaat'a yaptırılmasına karar verdi. 

Halk GYO, Adapazarı Belediye Binası'nı 10 milyon TL'ye satın aldı!

Halk GYO, Adapazarı Belediyesi mülkiyetinde bulunan Sakarya İli, Adapazarı İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi, 78 Ada 233 nolu parselde kayıtlı ana gayrimenkulün zemin ve 1. normal katındaki 3 no'lu bağımsız bölümü 10 milyon TL bedelle satın aldı. 

İzmir’de yıkılan binaların ortak özelliği ortaya çıktı!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremde yıkılan 17 binanın ortak özelliği açıklandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, yıkılan binaların zemin etüdünün olmadığını söyledi.

Denizli'de deprem riskine karşı iş yerlerinde kolon denetimi!

Denizli Merkezefendi Belediyesi, İzmir’de meydana gelen depremde yıkılan binaların zemin katlarında kolonların kesildiği iddiası üzerine ilçedeki market ve oyun salonu gibi iş yerlerinde yapıların taşıyıcı sistemlerini denetledi.

İzmir Bayraklı'da yıkılan Rızabey Apartmanı zaten riskliydi iddiası!

İzmir'de 6,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Rızabey Apartmanı'nın zemin katında çiçekçilik yapan Uğur Ural ile güzellik salonu işletmecisi Bilge Gökalp, binanın depremden önceki durumunu anlattı.

BİM'den Yılmaz Erbek Apartmanı açıklaması!

İzmir'de meydana gelen şiddetli deprem sonucunda Bayraklı ilçesinde yıkılan Yılmaz Erbek Apartmanı için; binanın zemin katındaki kolonların BİM mağazası için kesildiği iddia edilmişti. BİM, söz konusu iddialar için yazılı açıklamada bulundu. 

Avcılar'da kentsel dönüşüme itiraz etti, etrafa ateş açtı!

Avcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak binanın zemin katındaki dükkanını tahliye etmek istemeyen bir kişi havaya ateş açtı.

Gölcük Yeni Devlet Hastanesi binasının 3 katı tamamlandı!

Gölcük Yeni Devlet Hastanesi’nin inşaatı hızla sürüyor.  Odaların bulunduğu binanın zemin üstü 3 katı tamamlandı...

Timsah Arenanın zemin çalışmalarında son durum Haberi

Timsah Arenanın zemin çalışmalarında son durum

Bursaspor’un yeni evi Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nda (Timsah Arena) zeminle ilgili sorunlar çözüldü. Kritik Fenerbahçe mücadelesi öncesi bozuk zemin için yenileme işlemi yapılırken, stadyumdaki diğer çalışmalar da hummalı şekilde devam ediyor.


Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında kritik Bursaspor - Fenerbahçe karşılaşmasına ev sahipliği yapacak olan Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nda daha önce oynanan karşılaşmalarda zeminle ilgili eleştiriler yapılmıştı. Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu’nun da dile getirdiği bu sorunla ilgili Fenerbahçe karşılaşması öncesi gerekli adımlar atıldı.


"FENERBAHÇE MAÇINA HAZIRIZ"


Özellikle kale önlerinde yer alan bozuk zemin için yenileme işlemleri yapılırken, zeminin Fenerbahçe karşılaşmasına hazır hale getirildiği bildirildi. Bursaspor Kulübü’nün çim uzmanı Muhittin İpek, "Açılış, bir ayda üst üste 4 maçın oynanması ve hava şartları zemini etkiledi. Biz de daha alışık değildik. Fenerbahçe maçı...