09 / 05 / 2024

TISİAD kıbrısta temsilcilik mi açacak

TISİAD kıbrısta temsilcilik mi açacak

TISİAD'dan yapılan açıklamaya göre, KKTC'ye gidecek dernek yönetimi, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başta olmak üzere kurum temsilcileri ve iş adamlarıyla görüşecek.

Kıbrıs'ta konut fiyatları ikiye katlandı! Vatandaş konuta ulaşmakta zorluk yaşıyor!

Kıbrıs İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, konut fiyatlarının ikiye katlandığını belirterek vatandaşların konuta ulaş makta zorluk yaşadığını açıkladı.

Kıbrıs'ta okul binalarının analiz raporları sır gibi saklanıyor! Okullar depreme ne kadar dayanıklı?

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem okulların depreme karşı dayanıklılığı konusunda hükümetin bir adım dahi atmadığını belirtti. 

Fenercioğlu’nun 2024 hedefi 150 milyon Euro! Kıbrıs'tan sonra İzmir projesi geliyor!

Fenercioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu yaptığı açıklamadasektör adına zor geçen 2023 senesini 85 milyon Euro ciro ile kapatacaklarını, 2024 senesinde de 150 milyon Euro hedeflediklerini, ayrıca Kıbrıs ve İzmir’e olan açılımlarının büyüyeceğini söyledi.

BMGK'den Kuzey Kıbrıs'a 'kapalı Maraş' kararından geri adım atma çağrısı!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), kapalı Maraş'ın sahil şeridini halka açma kararı alan Kuzey Kıbrıs'a bu karardan geri adım atması çağrısında bulundu.

Kuzey Kıbrıs'ta yatırımın geri dönüş süresi 10 yıl!

Kuzey Kıbrıs'ta Loka Holiday Homes adında yeni bir yatırıma başlayan Akol Group CEO’su Niyazi Şanal, burada yatırımın geri dönüş süresi 10 yıl olduğunu söylüyor..

Kıbrıs Developments'ten Milos Ormanı!

Kıbrıs emlak sektörünün özel projesi Milos Park Homes, doğa için de büyük bir adım attı. Kıbrıs Developments imzası taşıyan proje Milos Park Homes, Milos Ormanı ile dikkat çeken bir sosyal sorumluluk projesine hayat verdi.

Astra Group, Kuzey Kıbrıs'ın çehresini değiştirecek!

Kuzey Kıbrıs'ta son dönemde yaptığı yatırımlarla dikkatleri üzerine çeken Astra Group'tan yapılan açıklamada, "Kuzey Kıbrıs'ın çehresini değiştirecek adımların atılacağı" belirtildi.

Kıbrıs Milos Park Homes'ta kaçırılmayacak fırsat!

Bir yanda dövizle yükselen ekonomik tansiyon, diğer yanda çözüm sürecinde kilitlenen mülkiyet süreci. Hem Kıbrıs emlak sektörünün, hem de yatırımcının kararsızlık yaşadığı bir süreçte; krizi fırsata çeviren bir yatırım öne çıkıyor.

Ahmet Vefik Alp'ten Kıbrıs'a köprü projesi!

Ahmet Vefik Alp Anamur’dan Koruçam’a ‘Kıbrıslink’ Yavruvatana Köprü projesinin hayata geçebileceğini söyledi. Alp: "Bir gün Kıbrıs’a geçiş projem gerçekleşirse adı ‘Denktaş Köprüsü’ olsun." dedi.

Kıbrıslı Türk ve Rum müteahhitler ortak iş yapacak!

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer ve Kıbrıs İnşaat Birlikleri Federasyonu (OSEOK) Başkanı Kostas Rouhas ve beraberindekileri kabul etti.

Kıbrıslı Türk ve Rum müteahitler ortak hareket edecek!

Nikos Anastasiadis'e, "ara bölgedeki kültürel ve tarihi anıtların ve diğer binaların restorasyonunun ağırlıklı olarak Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum inşaat şirketlerince yapılmasının" da bulunduğu bir dizi öneri sunuldu.

Güney Kıbrıs'taki emlak piyasası hareketlendi!

Güney Kıbrıs'ta emlak piyasasının hareketlendiği; bu yılın Ocak-Agustos ayları arasındaki dönemde, taşınmaz satışlarının yüzde 6 oranında artış gösterdiği bildirildi.

Kıbrıs Elexus Hotel'in açılışı neden gecikti?

Etstur'un Kıbrıs'ta 200 milyon dolarlık yatırımla hizmete açması beklenen Elexus Hotel'in açılışının geciktiği haberleri geliyor. Grubun 12'nci oteli olarak hizmete girecek olan Elexus'un bürokratik engeller nedeniyle açılmadığı belirtiliyor.

TISİAD kıbrısta temsilcilik mi açacak Haberi

TISİAD kıbrısta temsilcilik mi açacak


Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD), ilk yurt dışı temsilciliğini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) açacak.


TISİAD'dan yapılan açıklamaya göre, bazı ziyaret ve programlara katılmak için KKTC'ye gidecek dernek yönetimi, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başta olmak üzere kurum temsilcileri ve iş adamlarıyla görüşecek.


Heyet ayrıca ilk yurt dışı temsilciliğini açacağı KKTC'de temsilcilik yetkisini, iş adamı Ali Tunçtaşlı’ya verecek. 


TISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nevaf Kılıç, KKTC’de 3 gün kalacaklarını, gerek ülke yöneticileri gerekse de iş dünyası temsilcileriyle yapacakları görüşmelerin iki ülke arasındaki ilişkilere katkı sunacağını ifade...